Celebrul militant anticomunist Sorin Iliesiu a fost exclus din GDS dupa ce l-a criticat pe Andrei Plesu si a cerut lamuriri publice privind relatiile acestuia cu Securitatea, PCR si FSN

Dupa ce a transmis Grupului de Dialog Social si opiniei publice o Scrisoare Deschisa privind Cazul Andrei Plesu – vezi Traian Basescu, “Scheletul din dulapul GDS”. Sorin Iliesiu incalca Legea Omertei din Komintern si cere demisia lui Andrei Plesu –  celebrul militant anticomunist Sorin Iliesiu (foto), unul dintre autorii filmului documentar Piata Universitatii – Romania, a fost exclus din GDS. Este prima data cand se ia o astfel de hotarare in acest Grup infintat de Silviu Brucan in decembrie 1989 cu sprijinul financiar al lui George Soros, aterizat in Romania chiar in ianuarie 1990. In Scrisoarea respectiva, Sorin Iliesiu ii cerea lui Andrei Plesu lamuriri privind relatiile sale cu Securitatea si regimul comunist al lui Ceausescu si cel neo-comunist al lui Ion Iliescu si incheia afirmand ca Traian Basescu “a devenit Scheletul nostru din dulap“, recte din dulapul lui Patapievici de la ICR. Cu toate ca acest gest este fara precedent si nu s-a recurs la el nici macar in cazurile informatorilor Securitatii aflati in primele randuri ale GDS, stirea privind excluderea militantului anticomunist nu a fost publicata nicaieri in media din Romania, cu exceptia anuntului estompat din organul de presa al grupului neo-kominternist, revista “22″, pe care il reproducem mai jos. Trebuie sa va avertizam insa, asemenea anunturilor de sanatate publica, ca argumentele presedintelui (pe viata?) al GDS, Radu Filipescu, nepotul lui Petru Groza, sunt de-a dreptul puerile.
Lui Sorin Iliesiu i se reproseaza ca a aparut la postul Antena 3 al mogului autohton Dan Voiculescu in timp ce Andrei Plesu isi lasa punga la randul casieriei mogulului kazahstanez Dinu Patriciu luna de luna dupa ce a ridicat si cateva geamantane bune impreuna cu Gabi Liiceanu de la mogulasul moscovit Sorin Ovidiu Vintu. Jenant. La fel de jenant este ca, dupa ce s-a dat edictul de eliminare a lui Sorin Iliesiu pentru ca a incalcat Omerta, nici unul dintre milioanele de semnatari ai apelurilor sale nu i-au sarit in aparare.

Sorin Ilieşiu a fost exclus din GDS

de Radu Filipescu

Dragă Sorin Ilieşiu,

Te anunţ că s-a hotărât excluderea ta din GDS.

Continuarea la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Celebrul militant anticomunist Sorin Iliesiu a fost exclus din GDS dupa ce l-a criticat pe Andrei Plesu si a cerut lamuriri publice privind relatiile acestuia cu Securitatea, PCR si FSN”

  1. marcel says:

    Tov. Plesu, pcr-ist prin convingere si profitor prin perpetua sa lipsa de caracter, este deranjat de intrebarile legate de certa sa apartenenta la Securitate (cu toate ca relatiile sale cu Serviciile nu se rezuma doar la cele cu Securitatea), insa nu este deloc deranjat de faptul ca un golanas suburban precum Dinescu ii ragaie in fata vesnica lui duhoare KGB-ista. Deh… sa nu uitam ca ii leaga vechi state de plata pe lista tradatorilor de tara, la fel cum ii leaga si afacerile oneroase din presa (multele reviste tiparite pe banii infractorului Vantu), spalarile de bani via securistul-infractor Sov, Patriciu s.a. şi inca multe alte nemernicii din preajma loviturii de stat din ’89 si de dupa.

  2. discutabil.indiscutabil says:

    nu stiu de ce ar trebui sa dau dreptate lui Sorin Ilieşiu, atata vreme cat acesta nu face diferenta intre opiniile personale si cele ale lui GDS asimililandu-l in fata telespectatorilor cu propria persoana. In mod evident, Sorin Iliesiu avea cunostinta ca unii membrii din grup nu impartasesc opiniile domniei sale. De ce a trebuit sa se autoproclame ca reprezentant al GDS? Adica incercam sa manipulam? Orice om cu mintea la el si care face parte dintr-un grup, exprima parerea comuna a membrilor grupului daca este cazul iar daca nu, faci un minim efort si incerci sa-ti protejezi grupul scotandu-ti galoanele, spui ce ai de spus in nume propriu si apoi pasol na turbinca vidma.
    Cand nu faci asta, inseamna ca ai o problema cu mitul anticomunistului calare pe cal alb intrucat e posibil de la atata anticomunist sa fi capatat Sorin Iliesiu temeinice deprinderi comuniste, ca un fel de coaja.

  3. ovidiu says:

    Prea multe discutii despre niste fripturisti.Toti,inclusiv “celebrul militant anticomunist”Sorin Iliesiu,au fost profitori atit ai trecutului,cit si ai prezentului “democratic”.Sa fie de capul lor,niste impostori cu totii.

  4. VR says:

    Asa e! S-au vazut ghilimelele? 🙂

  5. Titus Berinde says:

    Comentarile despre anticomunism fac bine societatii civile, in putinta ei de a exista prin comuniune si comunicare, chiar si prin mijloacele “facebook-it”,deoarece este evidenta dorinta ferma a romanilor de a rosti: “FARA COMUNISM!” si de a-i scoate din viata publica pe fostii comunisti si securisti, care inca nu si-au exorcizat public raul trecutului terorismului dictatorial comunist.Cuvintelor protestatarilor romani,”NU MAI PUTEM RABDA!”,”VENITI CU NOI CA IN 22!”,”DACA VA PASA IESITI DIN CASA!”trebuie sa le adaugam si tacerea trista a multor romani, inca nehotarati sa-si asigure si sa-si asume responsabil viitorul patriei.Este esential ca sa se cunoasca de catre toti anticomunistii prezenti si viitori, ca fortele raului trecutului nostru s-au regrupat si inca actioneaza disimulat,pastrandu-si naravurile nedemocratice.Recunosc ca a trbuit sa treaca prea mult timp,dupa DEC.1989,ca sa pricep si sa inteleg adevarul ca “singura institutie care n-a vrut sa stabileasca nici o punte de legatura cu extremismul comunist sau nazist sau cu aparatorii dictaturilor, de orice fel ar fi ele, a fost institutia monarhica, asa cum a putut ea sa supravietuiasca in exil, din 1947 pana acum”si in prezentul nostru post-comunist.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova