Mircea Toma a sustinut autonomia Ardealului la Congresul lui Tokes unde s-a cerut ca “Tinutul Secuiesc” sa devina “o tara mama interna pentru maghiarii din Romania”. Szilágyi Zsolt: “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană”

Primul congres al Erdélyi Magyar Néppárt – formatiunea extremistilor maghiari ai lui Laszlo Tokes intregistrata ilegal sub numele de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

Miercurea Ciuc, sambata, 25 februarie. Intra in sala autonomistul Laszlo Tokes insotit de ambasadorul inca neexpulzat al Ungariei, Oskar Fuzes, care se aseaza apoi in primul rand, alaturi de extremistul Toro Tibor si agentul maghiar sub acoperire diplomatica Nemeth Zsolt. Apare si budapesteanul Szavay Istvan, deputat al partidului de extremă dreapta Jobbik. O unguroaica zgribulita intoneaza imnul secuilor ratacitori.

Ora 11. Tokes deschide lucrarile cu cateva declaratii incendiare, specifice militantului separatist inca liber – autonomie, coruptia Bucurestiului si a UDMR, independenta “transilvanenilor”, “interdictia de intrare in Ardeal” a unor si altora, bla, bla, bla.

Ora 12.15. Mesajul premierului Ungariei, Viktor Orban: “Vă salut, din inimă, de la Budapesta. Astăzi s-au adunat oamenii cu care ne cunoaştem demult şi cu care avem vise mari neîmplinite, cum ar fi autonomia, cum ar fi această cetăţenie dublă valabilă în tot Bazinul Carpatic şi în toată lumea sau Planul Miko. (…) Vă rog să-mi permiteţi ca în numele Guvernului Ungariei să vă salut, să vă doresc să faceţi faţă în această viaţă politică. (…) Vă doresc să rămânem camarazi buni şi să vă îndepliniţi obiectivele”. Bla, bla. bla. Vorbesc alti neppartieni despre visurile orbaniene. Se voteaza. Tineri in tinuta secuiasca strang voturile. Iese presedinte extremistul Toro Tibor, care milita in trecut si pentru independenta “kosovarilor” amenintand romanii cu “un Kosovo in Ardeal”. Pauza de masa si schimburi de plicuri.

Ora 17.19. La tribuna Congresului pentru Autonomia Transilvaniei urca singurul ungur sub acoperire de roman din sala, nimeni altul decat Mircea Toma, activistul Soros pentru casatoriile intre homosexuali, asfaltarea plajei de la Vama Veche si “salvarea” Rosiei Montana, descris astfel de neppardisti:

Mircea Toma, az Active Watch médiafigyelő ügynökség elnöke kijelentette: a közeljövőben olyan többpárti egyezmény aláírását kezdeményezik, ami elítéli a választási csalásokat illetve az etnikai alapon feszültséget keltő politikai diskurzust. A közismert újságíró szerint „rendkívűl nehéz” választási év elébe nézünk, és a romániaiak tömegei drámai módon ábrándultak ki a politikából. Éppen ezért, az országnak új politikai szereplőkre, hiteles személyekre van szüksége.” Civil, civil dar sustine cu febrilitate politicianista ca “asteapta cu nerabdare un nou an electoral” pentru ca “este nevoie de noi actori politici” si de “o persoana credibila” in fruntea tarii. Chestii care tin, nu-i asa?, de “societatea civila”…

Discursul lui Mircea Toma se incheie in “aplauzele frenetice” ale audientei – zárta beszédét sűrű taps közepette -, pe linia directiilor trasate de Laszlo Tokes: “Vă încurajez la luptă pentru o nouă formă de autonomie, la lupta pentru realizarea unui Ardeal autonom, liber de corupție!

Imediat dupa activistul Rosia Montana vorbeste preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, care cere crearea unei “ţări-mamă” a maghiarilor în interiorul graniţelor României, dupa proiectul Budapestei, enuntat prima oara de Nemeth Zsolt si preluat apoi de UDMR pentru a fi transferat acum PPMT-ului. Itsak: “Când am auzit că PPMT îşi ţine primul congres la Miercurea Ciuc, mi-am spus că secuimea s-a reinventat. Ţinutul Secuiesc, după schimbările din ultimii 22 de ani, s-a reinventat şi el îşi va primi locul pe care îl merită. Dacă sarcina noastră este să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc, la fel avem sarcina să facem o ţară mamă internă pentru maghiarii din România. CNS nu va avea un singur partener fidel, doar PCM, ci şi PPMT. Am încredere că vom putea colabora cu ceilalţi pentru ca maghiara să devină limbă oficială regională, cum a fost în Statutul Naţional al Secuilor”.

La conferinta de presa de final, vicepresedintele partidului extremistilor, Szilágyi Zsolt, responsabil cu politica națională și externă, a tinut sa sublinieze ca “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană“. Conform Neppart.eu: “Az autonomista elveket valló politikai alakulat folytatja harcát Verespatakért. Szilágyi Zsolt emlékeztetett arra, hogy a bányászatban használatos ciántechnológiák betiltását Tőkés László, az Erdélyi Magyar Néppárt védnöke Áder János fideszes parlamenti képviselővel közösen kérvényezte”. Szilágyi Zsolt a amintit că Tőkés László susținătorul Partidului Popular Maghiar împreună cu Áder János deputat parlamentar FIDESZ au susținut interzicerea mineritului cu cianuri. Pam-pam.

Documentare:

Ziaristi Online despre proiectul “tarii-mama interna”,  mai 2011: “Ţinutul Secuiesc – ţară-mamă interioară”. Proiectul UDMR “Diaspora”. In atentia SRI si a CSAT

Karadeniz Press: Sfidare in inima Romaniei cu ajutorul Budapestei. Maghiarii, “gata” sa acorde romanilor autonomie culturala

Fotografii si Info: Site-ul partidului separatist – www.neppart.eu si cel al “secuilor” www.szekelyhon.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

28 Responses to “Mircea Toma a sustinut autonomia Ardealului la Congresul lui Tokes unde s-a cerut ca “Tinutul Secuiesc” sa devina “o tara mama interna pentru maghiarii din Romania”. Szilágyi Zsolt: “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană””

  1. Fanu says:

    Să îl ierte Hristos pe mircea toma că nu ştie ce rău face neamului românesc!

  2. U says:

    de ce nu s-a facut nici o descindere? nu avem trupe anti-tero?unde-i SRIul?

  3. andra says:

    “domnule Bratianu, in calitate de Conducator responsabil,[…]trebuie sa marturisesc fara nici o ezitare, franc si categoric, ca am trecut Nistrul pentru ca…Transnistria si Crimeea au reprezentat si reprezinta zona noastra de securitate milutara dinspre est si gajul nostru politic” (Corneliu Filip, “Dosarul Transnistria”).

  4. VR says:

    @ Fanu
    E, nu stie!…

  5. traianvasilcau says:

    Ce face statul roman?
    Doarme somn de moarte?

  6. Iustina Bacosca says:

    Mare psiholog, Toma asta necredinciosu!
    Sa-i facem cadou, acestui ratacit, cartea “Pagini din istoria neamului romanesc” scrisa de dl. Ioan Vladuca. Sa-i dam peste bot cu argumente clare ca sa stie tradatorul asta ca nu poti desparti Adevarul de Credinta neamului romanesc. Cine ne mai apara interesele?

  7. Iustina Bacosca says:

    Toti ne dau lectii. Hora nebunilor: Patapievici, Dinescu, Plesu, Toma Mircea….si mai ales marele si invincibilul Iliescu! Oare chiar asa sa fie, sa avem conducatorii pe care ii meritam? Uite de asta nu am putut pastra Romania asa cum au lasat-o dacii, pentru ca mereu am avut cate o hora a nebunilor, dusmani de moarte ai neamului romanesc.

  8. Murgon says:

    O să pierdem Ardealul cât de curând. Și asta se va întâmpla din interior, cu oameni ca Toma, Cernea, Vali Stan și alții ca ei. Degeaba trudă pe Brătianu, Maniu, Eminescu și alții; aștia vând aceasta trudă pe un strachină cu gulaș. Sincer, sunt prea trist și prea abătut, văzând aceste transformări antinaționale pe compatrioții mei.

    P.S. domule Roncea, scoateți și dumneavoastră alea două “like-uri” de pe Erdélyi Magyar Néppárt – Maroshévíz – Facebook.E total aiurea să văd pe canalul unui om pe care eu îl consider un naționalist, acele rahaturi ungurești. Știu, e cu scop informatic, dar n-are a face cu dumneavoastră.

  9. VR says:

    Multumesc!

  10. Iarta-l Doamne, ca nu stie ce zice!

  11. MedComp says:

    Domnule Roncea,
    Din cauza numarului, dimensiunilor si rezolutiei prea mari a fotografiilor site-ul merge foarte incet chiar daca viteza internetului este mare. Cu stima,Pan Vio

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova