Ziaristi Online despre obraznicia maghiara: Cine seamana vant culege furtuna! Apelul unor ziaristi: Romani din Targu Mures, aparati-va drepturile!

CINE SEAMANA VANT CULEGE FURTUNA!

de LAZAR LADARIU

Distinse cadre universitare de la UMF Targu-Mures! Dragi studenti romani, protestatari! Uniti pe baricada noastra, romaneasca, opuneti-va presiunilor politicului si santajului UDMR! Luptati, cu demnitate, pentru apararea idealurilor noastre nationale, pentru verticalitatea romaneasca! Suntem alaturi de voi!

Tot mai mult stramtorati, presati si santajati de tovarasa strutocamila UDMR, camarazii Coalitiei PDL-iste de guvernare, dornici sa le faca pe plac acestor provocatori si diversionisti in serie, din 1990 incoace, au comis gafe impardonabile. Indignand prin ambitia separatista de a rupe UMF Targu-Mures, universitate de prestigiu, nu doar in municipiul de pe Mures, in Transilvania, ci intr-o intreaga tara si o Europa, pretentiile absurde ale separatistilor au pus pe foc, din nou, rabdarea romanilor, a cadrelor universitare si a studentilor, deopotriva. Protestul cadrelor universitare, al studentilor romani de la UMF, reactia fireasca in fata noii provocari udemeriste, a ambitiei nemarginite si a orgoliului nemesesc de a avea o universitate numai si numai a lor, bantuiti de nostalgii imperiale si de vanitati etnice, care au adus numai rau si consecinte nefaste in relatiile interumane de aici, tinde, ca si in “Cazul Arafat”, sa se extinda la nivel national. Pretentiile udemeriste, absurde, excesive, in toate privintele, inacceptabile, starnesc proteste si neliniste in intreaga tara. Ce ei cer acum nu mai sunt drepturi, ci privilegii! Astfel de aberatii, de ei pretinse, nicaieri nu se petrec prin aceasta Europa!

In acest carusel al involburarilor care, iata, tind sa creeze, in Ardeal, o atmosfera tensionata, de neliniste, care aminteste de hachitele separatiste ungariste din lunile ianuarie-martie 1990, urmate de evenimentele sangeroase de la Targu-Mures, sunt dorite a fi readuse, de unii, in anul 2012, dupa noi scenarii udemeristo-separatiste. Acel 20 martie, de ei provocat, este uitat sau premeditat evitat?!

Continuarea la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ziaristi Online despre obraznicia maghiara: Cine seamana vant culege furtuna! Apelul unor ziaristi: Romani din Targu Mures, aparati-va drepturile!”

 1. Iustina Bacosca says:

  Respect pentru studentii romani protestatari. Moldova le este alaturi.

 2. geo says:

  ​Ministerul Educatiei a publicat astazi un proiect de Hotarare de Guvern care prevede infiintarea unei Facultati de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, cu predare in limba maghiara si in limba engleza. Proiectul modifica astfel Hotararea de Guvern de anul trecut care aproba Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare – care prevedea ca UMF Targu Mures este formata din Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Farmacie.

  Prin proiectul de HG publicat astazi de MECTS, in plus pe langa cele de mai sus, apare in structura UMF Targu Mures Facultatea de Medicina si Farmacie cu urmatoarele specializari: Asistenta medicala generala (in limba maghiara), Medicina (in limba maghiara), Medicina (in limba engleza), Farmacie (in limba maghiara) si Moase.

  Proiectul de HG prevede urmatoarele, la noua Facultate de Medicina si Farmacie:
  Specializarea Asistenta Medicala Generala in limba maghiara – numar maxim de studenti care pot fi scolarizati: 50
  Specializarea Medicina in limba maghiara – nr. maxim de studenti care pot fi scolarizati: 200
  Specializarea Medicina in limba engleza – nr. maxim de studenti care pot fi scolarizati: 50
  Specializarea Farmacie in limba maghiara – nr. maxim de studenti care pot fi scolarizati: 75 / Aici propunerea de HG precizeaza ca specializarea Farmacie in limba maghiara este autorizata “provizoriu sa functioneze in anul universitar 2012-2013”.
  Specializarea Moase – nr. maxim de studenti care pot fi scolarizati: 25 / Capacitatea de scolarizare va fi in proportie de 50% pentru limba romana si 50% pentru limba maghiara

  http://www.edu.ro/index.php/articles/16692

 3. geo says:

  HG propusa azi in guvern, vine, insa, in contradictie cu Legea Educatiei Nationale, care spune

  Art. 132. (2) Orice facultate se înființează, se organizează sau se desființează la propunerea și cu aprobarea senatului universitar, prin hotărâre a Guvernului privind structura instituțiilor de învățământ superior, inițiată anual de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

  Din declaratiile rectorului UMF Tg. Mures, aceasta propunere si aprobare a Senatului nu exista, ceeace face HG atacabil in justitie.

  In plus, nu sunt indeplinite criteriile de acreditare ale ARACIS, care cer ca noua facultate sa aiba 70% dintre cadrele didactice titulare necesare, ceeace, dupa spusele rectorului, nu este cazul.

  Probabil, din declaratiile de la finalul sedintei de guvern se vor afla mai multe amanunte

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova