PREMIERA. Eugen Tomac, seful DRP: Statul Roman va cere explicatii oficiale Rusiei pentru Masacrul de la Fantana Alba si crimele in masa comise de Armata Rosie si NKVD in Basarabia si Bucovina. VIDEO EXCLUSIV Ziaristi Online


Cu prilejul Zilei Naţionale în memoria românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă (regiunea Cernăuţi, Ucraina), pe 1 Aprilie a.c., la pomenirea de la Manastirea Putna a celor 3000 de romani ucisi de rusi in data de 1 Aprilie 1941, chiar de Sfintele Pasti, in nordul Bucovinei, secretarul de stat Eugen Tomac a afirmat in calitatea sa oficiala de sef al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni ca Statul roman are obligatia sa ceara explicatii Rusiei in ceea ce priveste masacrul comis de NKVD si trupele Armatei Rosii. De mentionat ca pana acum Rusia nu a recunoscut niciodata crimele in masa comise asupra romanilor in provinciile romanesti Basarabia si Bucovina si, ca atare, nici nu si-a cerut vreodata scuze, nici nu a platit pentru ele. Ziaristi Online prezinta, in exclusivitate, discursul lui Eugen Tomac (dupa “Hristos a Inviat!”).


Eugen Tomac: Rusia trebuie sa dea explicatii pentru crimele comise de ZiaristiOnlineTV

Vedeti un video de la slujba de pomenire de la Putna la Ziaristi Online

Vedeti si VIDEO Basarabia-Bucovina.Info: O marturie inedita a unui supravietuitor al Masacrului de la Fantana Alba. Comemorare pe locul crimei si la Sfanta Manastire Putna. FOTO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “PREMIERA. Eugen Tomac, seful DRP: Statul Roman va cere explicatii oficiale Rusiei pentru Masacrul de la Fantana Alba si crimele in masa comise de Armata Rosie si NKVD in Basarabia si Bucovina. VIDEO EXCLUSIV Ziaristi Online”

  1. Ion says:

    “Statul roman are obligatia sa ceara explicatii Rusiei” si
    “Statul Roman va cere explicatii oficiale Rusiei”
    sunt lucruri defirite.
    Romanii is prea fricosi pu a cere explicatii Rusiei.

  2. ESTE FOARTE BINE , CHIAR DACA ACESTE EXPLICATII TREBUIAU CERUTE DEMULT : IN ANII ’60 , ’70 , ’80, ’90 , ‘2000, ‘2010… DAR ESTE BINE CHIAR SI MAI TARZIU DECAT NICIODATA … DAR NU SE PUNE PROBLEMA DOAR DE EXPLICATII REFERITOR LA CRIMELE SI ATROCITATILE COMISE DE RUSI IN PROVINCCIILE ROMANESTI OCUPATE , SE PUNE PROBLEMA SI DE DESPAGUBIRI DAR SI DE ANULARE A CONSECINTELOR PACTULUI RIBBENTROP-MOLOTOV , ADICA RETROCEDAREA CATRE ROMANIA A BASARABIEI , NORDULUI BUCOVINEI SI TINUTULUI HERTA … DUMNEZEU SA NE AJUTE !

  3. VR says:

    Asa este!
    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova