O fotografie de senzatie cu bunicul “cuzist” al jurnalistului de investigatii Dan Badea, redactor sef adj la ziarul Curentul. Uniforma cu zvastica a Partidului lui A C Cuza la anul 1938

AC-CUZA.INFO transmite:

“Pe când mă documentam pentru lucrarea de licenţă dedicată activităţii politice a prof. A.C. Cuza, am dat peste blogul jurnalistului de investigatii Dan Badea. Poza de mai sus era trecută cu explicaţia: “Bunicul Ion Badea în pas cu moda legionară a vremii”. Imaginea era imortalizată în anul 1938, cu câţiva ani înainte ca Ion Badea să cadă pe frontul de răsărit, dincolo de Iaşi, în urma unei ofensive a ruşilor. Am semnalat domnului Badea că este vorba despre o uniformă a Partidului Naţional-Creştin, cunoscuţi drept “cuzişti”, corectură efectuată ulterior după ce şi domnia sa a consultat prieteni  istorici. Preşedintele Suprem al PNC era profesorul şi academicianul Alexandru C. Cuza. Domnul Badea a fost foarte amabil şi mi-a pus la dispoziţie această imagine, lucru pentru care ţin să îi mulţumesc. Din nefericire, coordonatorul ştiinţific al lucrării a considerat că imaginea nu îşi poate găsi locul în respectiva lucrare, deşi relevanţa sa în susţinerea anumitor aspecte ale vieţii politice a profesorului ieşean era evidentă. Motivul cenzurării TUTUROR imaginilor cu legătură directă la activitatea politică “cuzistă” era pe cât de hilar pe atât de îngrijorător. Chipurile, am putea jigni orgoliul şi sentimentele unui profesor evreu care ar fi făcut parte din comisia de licenţă. Cu o astfel de atitudine, multe aspecte ale istoriei vor fi mistificate, deformate sau vor rămâne tabu. Atitudine incompatibilă cu cercetarea istorică LIBERĂ a ORICĂRUI aspect al istoriei naţionale (sau de aiurea), indiferent cui ar răni orgoliul…”

Sursa: https://ac-cuza.info/2011/02/12/uniforma-cuzista/

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “O fotografie de senzatie cu bunicul “cuzist” al jurnalistului de investigatii Dan Badea, redactor sef adj la ziarul Curentul. Uniforma cu zvastica a Partidului lui A C Cuza la anul 1938”

  1. Cluju says:

    Profesorul la care va referiti, nu este cumva Michael Shafir, un om surd, orb, mut cand vine vorba despre greselile evreiesti ?

  2. VR says:

    Autorul stie. Eu n-am auzit in viata mea de acest nume 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova