Schreib Kampf-ul Final al lui Tismaneanu. Partea I: Bajbaind prin turbinca lui Ivan cu gandul la bustul din Piata Scanteii

Dl Vladimir Tismaneanu sufera. Si nu in tacere, ci pe toate gardurile, de la Hotznews la EvZ. Caragiale s-ar fi distrat de minune cu demisul nostru de la Institutul de papat banii romanilor cu afacerea “anticomunismului”. Bubico Tismaneanu cred ca-si intitula celebra-i schita, nu altfel (oare cine-o fi misteriosul pasager care-l scapa pe geam? 🙂 ). Dupa ce a zis ca va demisiona singur, Tismaneanu plange acum ca fetita cu profu’ de sport de la Jean Monnet (liceul burgheziei rosii, urmat si de Volodea) ca a fost… abuzat de Ponta. Gazeta de perete a orient mijlocasilor cu sange de Jozsefi Nyiro ii face chiar o petitie online catre Victoras. Amuzament “la max”: din cei 5000 de cititori care se bulucesc sa vada traznaia infantila doar 1000 semneaza. Restul 4000 se bucura. Unde-s oare vremurile de alta data cand oamenii muncii de la sate si orase luau atitudine tovaraseasca in masa impreuna cu organul Partidului? 1000 de spalati la creier care au pus mana pe organul Partidului de azi, din vreo 20 de milioane de romani – hai ca nu-i chiar asa de rau! “Profesorul” Tismaneanu are cu ce pionieri si utecisti sa se mandreasca. Cam atat erau la numar si membrii “nationalitatilor conclocuitoare” care formau PCdR-ul.

Dar chiar cunoscandu-l ca pe obiect de studiu dintr-un insectar si tot nu mi-am inchipuit ca un monument al ticalosiei ca domnia sa poate sa fie si atat de lipsit de demnitate, mai ales dupa ce anuntase cu pompa pe blogul sau ca isi va da demisia imediat ce Guvernul Ponta va fi investit. Poate de aia toti porumbeii din Piata Scanteii, aflati in asteptare pe soclul lui Lenin, sunt gata sa se ia la tranta cu cei din Parcul Icoanei, care sperau – ca sa se descarce si ei – sa-i vada bustul in locul celui al lui Adrian Paunescu, asa cum si-ar fi dorit probabil ayatollahul “anticomunismului” pe bat. Uite ca vata de zahar s-a terminat. Si in loc sa se linga pe bot, dl Volodea Tismaneanu, cu suavul nume de cod, atat de bine ales, CAIN, da isteric cu betisorul in venerabilul sau fost coleg de Institut, Dinu Zamfirescu, care i-a succedat firesc in functie. Dar dl Tismaneanu s-ar fi vrut imbalsamat la IICCMER ca Lenin in Mausoleul din Piata Rosie: kominternist-sef pentru eternitate.

Acum Tismaneanu se burzuluieste la dl Zamfirescu pe tema “reputatiei stiintifice” “incomparabile” cu a sa. Dl Tismaneanu vrea sa ne spuna, cumva, ca o licenta marxista cu titlul “Noua Stanga si Scoala de la Frankfurt”, data in plin regim comunist, cu care s-a auto-propulsat pe meandrele CC al UTC pana la a coordona un Dictionar politic cu dl lector de la “Stefan Gheorghiu” Virgil Magureanu, i-ar conferi, cumva, dreptul sa se numeasca “profesor” intr-o societate academica occidentala? Si-a echivalat-o cumva in Statele Unite si nu stie cel mai important for academic de formare a cadrelor serviciilor, diplomatiei si administratiei americane ca Universitatea Georgetown, care i-a si dat papucii din acest motiv? Mira-m-as!

Dl Dinu Zamfirescu a fost detinut politic. Atat ar fi fost suficient cat sa-l faca pe un fost propagandist ordinar al regimului comunist, os de bolsevic, sa taca. Dl Zamfirescu a fost si fondatorul Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc, organism absorbit din prea multa sete de putere de aripa sovietica a PDL, “aripa dreapta”, in frunte cu secretarul ei general orbitor de sasait si soldateii lui, laudacii (altii ar fi spus limbistii) “generalissimului” Tismaneanu. Centrala noului komintern din Romania, intins cu fundul in cat mai multe luntri, de la IICCMER, GDS si Soros la PDL, ISP si CADI, isi inchipuia ca va rescrie istoria acestei tari pana cand nu va mai ramane piatra de piatra din ea, conform directivelor “luptatorilor pentru pace” din NKVD. Iata ca nici pilele pilelor demisionarului demis nu l-au mai ajutat de data aceasta. Tismaneanu dispare pe vecie din Romania, cu coada intre picioare, asa cum a fost silit sa-si ia adio si de la Georgetown University, unde nu a fost admis, in ciuda presiunilor similare cu cele care au cazut la vremea respectiva, cand a fost numit la Comisia lui Peste, pe capul presedintelui Traian Basescu.

Credeti-ma ca nu mi-as fi dorit sa mai scriu vreodata despre aceasta fantoma trotkista sinistra care bantuie Romania. Sper, de altfel, sa fie pentru ultima oara. Dar ramasese ceva din urma, despre un american pe care il injura toti rusoii cu nume romanesti de la noi si de aiurea, curentati la maxim cu voltaj primit direct de la steaua rosie de pe Kremlin: ochiul lui Sauron, cum inspirat o compara cineva. Este vorba de un istoric, profesor doctor, om studios, nu facut la strungul ideologic al lui Stefan Gheorghiu.

Recentul Houdini de la IICCMER, supranumit si Gog, ala cu Magog nu ala de la ProTV (atentie, a nu se confunda cu Mang-ul lui Liiceanu, nobelistul Cartarescu), arunca cu invizoace in Larry Watts, fara a-i rosti numele, intr-una din productiile sale manuale cu titluri “savante”: Schita de arheologie a infamiei: Intelofobie si occidentofobie

Tismaneanu dixit:

“La Banca Nationala a Romaniei se lanseaza un volum menit sa prezinte regimul Ceausescu drept unul patriotic, subminat continuu de conspiratii externe. Nu se sufla o vorba de faptul ca, prin politica sa interna, regimul a negat orice urma de liberalizare, ca a existat o contradictie insolubila intre pretentiile autonomiste externe si represiunea sistematica din interior. In felul sau, independent a fost si Enver Hoxha.”

Se pare că Larry L. Watts, şi cartea lui, “Fereste-ma, Doamne, de prieteni”, sunt pentru dl Tismăneanu un fel de Lord Voldemort la patrat, si pe invers, bineinteles. Adica, “You-Know-Who”, “He-Who-Must-Not-Be-Named”. Practica am observat-o si pe propria-mi piele. Ce zic am observat-o? Mai intai am interceptat-o, ca sa fiu sincer, apoi am trait-o :). Se intampla acum cativa ani, cu putin timp inainte de a fi lovit pe la spate la ziarul ZIUA. Unul din baietii de pe lista alba a Celulei mi-a livrat un mesaj distribuit in Retea prin care eram introdus pe lista neagra cu doua “ordine de zi”: sa fiu eliminat din presa si sa nu-mi mai fie rostit numele in vreun articol, chiar si polemic, cum facea pana atunci, saptamanal si obsesiv (chiar ma speriasem ca-i cazusem cu tronc), amanta spirituala a politologului Tismaneanu, psihopupuloaga Tatiana Alina Mungiu Pipidi. Asa si cu Larry Watts, acum, in presa ungro-kaghebista din Romania. Doar ca, sunt convins, cu el nu o sa le mearga asa usor: eu am doar rezidenta in SUA, el are si cetatenia americana si nationalitatea, altoita cu cea a indaratnicilor scotieni (ati vazut Braveheart? 🙂 ).

Sa-i dam, insa, o (ultima) pauza Gog-ului nostru. Pana la “raportul final” despre “recenzacul” nostru proaspat extirpat, va recomand o adevarata recenzie, scrisa de colonelul Charles W. Van Bebber (Ph.D., Director of National Security Policy and Strategy, US Army War College) in revista Parametrii (Parameters) a armatei americane (“The US Army’s Senior Professional Journal”), vol. 41, nr. 3: With Friends Like These: The Soviet Bloc’s Clandestine War Against Romania, Volume I, by Larry L Watts. Autumn 2011. 134-36.

(Va urma)

Cititi aici continuarea: Ce nu au reusit serviciile sa-i explice presedintelui Basescu in Cazul Tismaneanu: atacul capuselor asupra Romaniei si Reteta contra Retelei. Schreib-Kampful lui Tismaneanu vs Larry Watts. RAPORT FINAL

Cititi si: EXCLUSIV: “Autobiografia lui Vladimir Tismaneanu” din Arhivele Securitatii. Pentru ce trebuia lustrat de la IICCMER ideologul unei lumi in declin. Premiera marca Ziaristi Online: DOCUMENTE DESECRETIZATE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

19 Responses to “Schreib Kampf-ul Final al lui Tismaneanu. Partea I: Bajbaind prin turbinca lui Ivan cu gandul la bustul din Piata Scanteii”

  1. geo says:

    https://www.revista22.ro/doctrina-euroasiatica-ntre-teorie-si-practica-15189.html

    la finalul articolului doua comentarii mi-au atras atentia
    24.05.2012 | ema a raspuns:
    Ar fi de vazut cine l-a tradus pe Dughin in Romania. Stiu ca Ilie Badescu vorbea foarte elogios despre Dughin, la fel si Victor Roncea.
    25.05.2012 | stan a raspuns:
    Dar Badescu si Roncea sunt oamenii Moscovei din Romania…. Doar nu ati uitat de agentia â€�Rusia la ziâ€�, finantata de Ambasada Rusa si care functiona pe linga ZIUA lui Rosca Stanescu si Victor Roncea….

    ???

  2. VR says:

    Ha, ha, ha!
    Desigur: noi suntem oamenii Moscovei si ei oamenii Brooklynului, ca de acolo a venit Trotki, “n-asa”?! 🙂
    E o linie cretina de atac a aripii sovietice “de dreapta” din Romania, fostul komintern condus prin Centrala cu trei capete de troika ideologica, GDS, materiala, Soros, si politica, PDL. Prefata profesorului Badescu la cartea lui Dughin ii desfiinteaza acestuia teoriile (e publicata chiar de mine, aici si la Ziaristi Online). Dar, in buna traditie bolsevica, se trage fara macar a se citi cartea, ca si in cazul lui Larry Watts. “Rusia la zi” era creatia mentorului lui Cozmin Gusa si functiona pe langa SRS, fostul coleg de redactie comunista al lui Tismaneanu si cu care a Rosca a si facut un pact “final”, impreuna cu Vintu, de sponsorizare a lui Tismaneanu si Patapievici (daca ati auzit de “Idei in dialog” si un Volvo primit cadou de HRP de la SOV). N-am auzit, pana acum, sa fi fost si eu patron la ZIUA, ca altfel nu mai pupau nici o spaga disimulata in finantarea fituicii lor cu un tiraj de scara de bloc 🙂
    Dar daca tot sunt omul Moscovei si milionar, ca fost actionar la ZIUA, ar trebui sa-mi arate mai mult respect cacanarii lui Tismaneanu de la “22”! Plus ca sunt bucurestean, deci omul Bucurestiului, si aici sunt la mine acasa asa ca pot oricand sa le dau un sut in cur si sa-i trimit la origini, de unde au venit. Tradarea si conspiratia impotriva statului se pedepseste cu ani de inchisoare sau expulzarea, in cazul din urma doar daca se ajunge la vreo intelegere cu Rusia, avantajoasa pentru noi… 🙂

  3. Kristijan Ivancic ZG- HR says:

    Ilie Badescu si Roncea sunt oamenii Moskvei?

    Cine snt cretini care zic asta? Vomitaturile neobolsevice!

    Victor, snteti atacati pentruca snteti NATIONALISTI!
    Dumnezeu SA VA AIVE IN PAZA LUI!
    Eu cred in voi si voi crede pna mor!
    Cred in NATIONAL-CRESTINISM! IN NATIONALISM!

  4. demneura says:

    Roncea dă-i vreo două la gioale şi lu’ constipatul ăla de Cioflâncă slugoiul lu’ Tismăneanu!
    Bine că au dat lepra afară!

  5. Volodia ot Iaşi says:

    Felicitări, D-le RONCEA! Dv. aţi reuşit, în colaborare cu D-l LARRY L. WATTS, ceea ce n-a obţinut o ţară întreagă: l-aţi demolat pe Tismăneanu, Cu al său infam şi idiot RAPORT, care era predominant ANTIROMÂNESC, iar nicidecum ANTICOMUNIST! Acum, RAPORTUL proiectat “pentru eternitate” … merge, natural, unde-i era locul, numaidecât la lada de gunoai a Istoriei. De subliniat că, în ultimul an, un rost major în demolarea RAPORTULUI l-a avut D-l LARRY L. WATTS, cu a sa carte fenomenală “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni …”, bazată pe un munte de documente ale KGB-ului şi STASI, pe respectul ADEVĂRULUI şi comunicarea lui celor însetaţi de adevăr.
    Din nou, sincere felicitări şi Dumnezeu să vă ajute!
    Aşteptăm cu nerăbdare şi prăbuşirea celorlalte cioburi tismăneşti din Bucureşti şi Iaşi, “şcoala” lor anticomunistă de râsul copiilor, coordonată de Directorul Arhivelor şi, nu mai puţin, de A. Cioflâncă et Co.
    Noi şi noi succese remarcabile!

  6. VR says:

    Doamne ajuta!

  7. Victor Negara says:

    Vladimir Tismăneanu trebuia îndepărtat de la Conducerea IICCMER. Comisia Consusa de el nu a făcut o cercetare corecta asupra Comunismului în România, modul cum s-a instaurat, și consecințele acestei instaurări. Ei s-au legat mai mult de ceausism, care desigur are si aceasta o latura negativa indiscutabila în Istoria României. O parte dintre ei cocoțați si pe la Europa Libera, făceau acest “joc” de asa zis “anti-comunism”. A fi anti-comunist în cazul României și a românilor: a fost, este si va fi caracterul creștin militant. Prin acest caracter creștin s-au opus romanii expansiunii ateist-bolșevice. Știrile despre ceea ce se petrecea dincolo de Nistru (intre 1918-1940) erau prea zguduitoare ca sa nu se răspundă cu o adeziune puternica la credința creștină a romanilor în perioada la care ne referim, si care va continua și după război. Era singura pavăza pe care o aveam de veacuri. Ori Tismaneanu si asa ziși “anti-comuniști”, inventați, de fapt, ei erau numai “anti-ceausisti”. Eu nu are nimic de-a face cu caracterul autentic creștin militant anti-comunist. Mi se pare normal ca astfel de oameni sa nu poată conduce în posturi de conducere a unui institut de o asemenea importanta națională. Era ceva artificial și ne-specific.Pastorul creștin-evreu Richard Wurmbrand spunea că, în învățătura rabinica se îndemna a se “juca la ambele capete”. Unii dintre ei pro și alții contra. Dar în fond, ei urmăreau același scop. Mai rămâne de îndepărtat cealaltă parte al aceluiași bat criminal (citește FSN) care s-a instalat la putere în România prin mineriade.

  8. Draga Victore, te rog trimite-mi si mie materialele despre Tismaneanu,
    pentru a-l face “faimos” si in tara care l-a “adoptat” fraudulos: SUA.

  9. VR says:

    Cu placere? Dar care anume? Cele care urmeaza? Cum ar fi “Autobiografia” sa din Dosarul de Cadre? 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova