EXCLUSIV: “Autobiografia lui Vladimir Tismaneanu” din Arhivele Securitatii. Pentru ce trebuia lustrat de la IICCMER ideologul unei lumi in declin. Premiera marca Ziaristi Online: DOCUMENTE DESECRETIZATE

“In viata vietilor mele nu am fost activist pla­tit al nici unei organizatii a PCR sau UTC.” – Vladimir Tismaneanu in dialog cu Armand Gosu in revista 22 a GDS

Gasca defunctului CC al IICCMER, in frunte cu secretarul sau general, tovarasul Vladimir Tismaneanu, continua sa inunde presa ungro-rusa de limba romana cu vocalize pe tema “abuzului” comis asupra profesorasului de provincie – Maryland e, totusi, cam pe la tara. Dl Mihaiesi e, probabil, cel mai amuzant dintre ciraci iar dna Mungiu – culmea! – cea mai acida dintre fostii tovarasi de drum ai lui Volodea, recomandandu-i, intr-un acces de lucididate, sa se salveze de propria-i persoana.

Articolul nostru de ieri – Schreib Kampf-ul Final al lui Tismaneanu. Partea I: Bajbaind prin turbinca lui Ivan cu gandul la bustul din Piata Scanteii – a suscitat un interes firesc, fiind preluat de mai multe publicatii online, carora le multumesc. Roncea.Ro a inregistrat ieri aproape 7000 de cititori si peste 10.000 de accesari. Comparativ, articolul in care Evenimentul Zilei il boceste pe Tismaneanu si in care se lanseaza o petitie online pentru dezabuzarea lui, a strans in trei zile 5800 de accesari. Petitia, in schimb, a reunit doar 1300 de semnatari. Ridicolul de neinchipuit pentru statura stiintifico-fantastica a ayatollahului “anticomunismului” ar trebui sa le faca pe slujnicutele lui masculine de la EvZ sa stearga de pe site Apelul retard la oamenii muncii de la sate si orase.

Ca premiu pentru cei care au dorit sa afle cine este acest “abuzat” al “regimului pontocratic” (alta aberatie marca Tismaneanu) facem astazi un intermezzo, inainte de partea a II-a la “Schreib-Kampf-ul Final al lui Tismaneanu”, si publicam, in premiera si exclusivitate “Autobiografia lui Vladimir Tismaneanu”, insotita de cateva documente ale Securitatii, care ne-au intrat, intamplator, in posesie.

Ce ciudatenii avem: Intr-unul dintre documentele “strict secrete”, din anul 1985, se afla relatii despre sora lui, Rodica, considerata de Securitate cam “usuratica” si care, desi a stabilit “o legatura cu organele”, primeste aviz negativ pentru a pleca la Volodea, de la directia specializata a DSS, detinatoare a Cazului Tismaneanu, respectiv UM 0617. UM 0544, “mama” CIE-DIE, intervine oficial pentru a se reanaliza avizul negativ, afirmand ca exista niste “masuri informativ-operative” intreprinse impreuna cu Rodica Tismaneanu, si, ca atare, este necesar ca aceasta sa plece la fratele ei pentru a-si continua misiunea. Care este ciudatenia?, o sa ziceti. Pai UM 0617 este Directia II Contrainformatii economice a Securitatii. Ce treaba are Contraspionajul economic cu Volodea Tismaneanu?

In Opisul emigraţiei politice. Destine în 1222 de fişe alcătuite pe baza dosarelor din arhivele Securităţii de Mihai Pelin, Editura Compania, 2002, gasim acelasi indicativ de Unitate in dreptul numelui lui Tismaneanu. Iata:

“Tismăneanu, Vladimir. Născut la 4 iu­lie 1951, la Braşov. Absolvent al Facultăţii de Filosofie din Bucureşti. Sociolog la Institutul de Proiectări pentru Construcţii Tipizate. Lector al comisiei de propagandă a Comi­tetului Municipal Bucureşti al Partidului Comunist Român. În octombrie 1981, «pe baza avizului UM 0617, indicativ 271/S.I., a plecat într-o călătorie turistică în Franţa şi Spania, împreună cu mama sa, şi a trădat»“.

De notat ca terminologia de “tradare” era folosita de Securitate doar pentru propriile cadre. Pe cine sa “tradeze” un tanar de 30 de ani? Pe colegii sai de la “Convingeri comuniste”? Nu. In cazurile de persoane normale, sa zicem, se folosea expresia “a ramas in strainatate” sau “a fugit in strainatate”. Nu “a tradat”. Dar sa trecem si peste asta. A bagat de la el securistul care a scris nota… Dar, totusi, de ce sa-si fi dat avizul Directia de… Contraspionaj economic?

Fara indoiala, chestiunea cu implicarea Contrainformatiilor economice, care au in lucru Cazul Tismaneanu si se opun ditamai Centrului de Informatii Externe (CIE, fosta DIE, actualul SIE) in privinta plecarii surorii, care deja “a deconspirat fata de unii din membri familiei sale legatura pe care o are cu organele dvs”, pare ciudata. De amintit: tot Contraspionajul economic, respectiv ulterior decedatul inainte de vreme general Emil Macri, este cel care l-a prins pe Virgil Magureanu in conspiratie cu agentul GRU Nicolae Militaru si Ion Iliescu, exilandu-l apoi la Focsani. Sa se fi mascat sub Contrainformatiile economice si cu ajutorul mintii lui Macri – a carui semnatura pare sa se intrezareasca pe avizul negativ – vreo divizie ultra-conspirata a Unitatii speciale Anti-KGB conduse de Victor Niculicioiu? Who knows?

Sub aspect informativ mai sare in ochi si o informatie contestata vehement de Vladimir Tismaneanu: o vizita in Occident, respectiv in RFG, inainte de “fuga” sa pe meleaguri comuniste latino-americane. E drept, Nota UM 0225, Unitate aflata in custodia Centrului de Informatii Externe, mentioneaza “un Dosar de plecare in RFG, in 1973, trimis de Ministerul Invatamantului – student – cursuri de vara”. Poate n-a mai plecat. In schimb, figureaza o excursie in Ungaria si mai multe vizite in RDG, la un “prieten”, scrie Securitatea folosind ghilimele ca atare. RDG, stiti, nu?, para-statuletul acela militarizat aflat sub domnia STASI-KGB.

O alta informatie tainuita si contestata la fel de vehement de dl Tismaneanu a fost cea legata de apartenenta sa la structurile si organele de propaganda ale Partidului Comunist. Practic, ceea ce il face lustrabil, mai ales din pozitia de “presedinte al Consiliului Stiintific” al unui Institut insarcinat cu crimele comunismului. Desigur, dl Tismaneanu tine sa specifice mereu ca n-a fost niciodata platit pentru asta, nici ca propagandist comunist (vezi motto) nici ca kominternist pentru eternitate la IICCMER. Pai asa zicea si tatal lui, Leonte Tismaneanu, pe vremea cand incasa cel mai mare salariu de agent NKVD din Romania.

Cat despre “profesoratul” mult trambitat de laudacii lui, vorbim de o lucrare de licenta despre marxism – Noua Stângă şi şcoala de la Frankfurt, data intr-o facultate cu iz politico-ideologic comunist. Repet: dl Tismaneanu nu si-a echivalat nicaieri intr-o Universitate occidentala lucrarea comunistoida care i-a conferit rangul de “profesor”. Profesor de ce? Poate Professor of Lies, ca fostul sau aghiotant de la Comisia Tismaneanu, “dr” Sorin Antohi, in timpul liber impostor si informator. Nicaieri in biografia sa romantata, nu mai vorbesc de cea de pe Wikipedia (aviz cosmeticienilor de la “Ministerul Adevarului”), nu apar amanuntele de mai jos, scrise, iata, negru pe alb, chiar de domnul, respectiv tovarasul Tismaneanu, in fata superiorilor sai din Partid.

Ofer cateva citate din Documentele secrete ale Securitatii, care dovedesc minciunile ordinare proferate pana acum de dl Tismaneanu, si va las pe Dvs sa cititi, olograf, restul adevarului, scris, cum spuneam, “cu manuta lui”:

Autobiografie

(…) In anul 1966 am intrat in UTC si am fost membru al Comitetului UTC al Liceului 24 – Comisia Politico-Ideologica. In anul I de facultate am fost ales loctiitor al secretarului de an si reprezentant al anului in Consiliul Profesoral al Facultatii de Filosofie. In anul 1971 am fost cooptat membru al Comisiei Politico-Ideologice a Consiliului ASC (Asociatia Studentilor Comunisti – Nota mea pentru cei mai tineri) din facultate, devenind ulterior seful acestei Comisii. La conferinta ASC din Facultatea de Filosofie din anul ’72 am fost ales presedinte al Cosiliului ASC din facultate, raspunzator de problemele politico-ideologice, functie pe care am indeplinit-o pana in luna martie 1974.

Tot pe linia activitatii politice studentesti, am fost cooptat in anul 1974 in Colegiul de redactie al revistei “Convingeri Comuniste”, organ al UASCB (Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Bucuresti – Nota mea). (…)

Am fost primit in randurile PCR in luna martie 1973 de catre organizatia de partid din Facultatea de Filosofie (…) Am colaborat si continui sa colaborez la presa studenteasca, la revistele “Viata studenteasca” si “Amfiteatru” (ambele organe ale UASCR; opțiunile fundamentale ale revistei Amfiteatru, anuntate oficial in 1969: „își propune să devină, mai mult decât până acum, o revistă de atitudine marxistă în problemele de cultură din țara noastră” – Nota mea).

Tatal meu, Tismaneanu Leonte, s-a nascut in anul 1913 in orasul Soroca. Este membru PCR din anul 1933. A fost muncitor tipograf si a fost activist al UTC si PCR in orasul Bucuresti. A fost arestat in repetate randuri de organele de represiune burghezo-mosieresti. In anul 1937 a fost trimis de catre partid in Spania unde a luptat in cadrul Brigazilor Internationale (teroriste – Nota mea) (…) Profesor la Catedra de Socialism Stiintific din Universitatea Bucuresti pana in anul 1960 iar din anul 1964 si pana in prezent sef al redactiei de propaganda pentru strainatate in cadrul Editurii Meridiane. (…)

Atat tatal meu cat si mama mea poseda numeroase ordine si medalii ale RSR.”

Si acum documentele, care vorbesc de la sine si a caror valoare stiintifica pentru studiul comunismului este inestimabila:

“Autobiografia lui Vladimir Tismaneanu” – scenariu bun de film (aviz amatorilor, Ujica si Mungiu!)

Problema Rodica Tismaneanu intre CIE si Contraspionajul economic al Securitatii (!)

Cine este Vladimir Tismaneanui, dupa o Nota Strict Secreta

Va urma

Sursa: Ziaristi Online

Cititi si:

Schreib Kampf-ul Final al lui Tismaneanu. Partea I: Bajbaind prin turbinca lui Ivan cu gandul la bustul din Piata Scanteii

Ce nu au reusit serviciile sa-i explice presedintelui Basescu in Cazul Tismaneanu: atacul capuselor asupra Romaniei si Reteta contra Retelei. Schreib-Kampful lui Tismaneanu vs Larry Watts. RAPORT FINAL

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

25 Responses to “EXCLUSIV: “Autobiografia lui Vladimir Tismaneanu” din Arhivele Securitatii. Pentru ce trebuia lustrat de la IICCMER ideologul unei lumi in declin. Premiera marca Ziaristi Online: DOCUMENTE DESECRETIZATE”

  1. VOICAN MARIN says:

    FELICITĂRI D-LE (adevărat român) VICTOR RONCEA.
    Uite, aşa uşure-uşurel, mai aflăm despre “lustra-gii” vremilor trecute că au fost cu adevărat nişte “dulăii de curte” care au reuşit să se infiltreze “cârtiţe de meserie” în noile structuri “democratice”, iar noi să-i credem patrioţi. Mizerbilii!!!…

  2. VR says:

    Multumesc! Doamne ajuta!

  3. Dan Stoica says:

    Interesant material, dar a spune despre Brigazile internationale din Spania ca au fost teroriste demonstraza provincia ideologica profunda din care va scrieti materialele. Mai informativa.

  4. VR says:

    Multumesc. V-ati prins. Asa e. Probabil teroristii rosii erau niste “salvatori” ai Spaniei…

  5. ioan savu says:

    Ioan Savu, Timișoara – Pentru mine a fost întotdeauna clar rolul lui Volodea și al altor ” Volozi ”. Atunci când era evident că e vremea, și se va proceda până la urmă sistematic, inevitabil, la dezvăluiri profunde despre ” Sistem ”, trebuia scos în față câte un ”credibil ”. Aceștia trebuiau să pună pe tapet, cu tam-tam, lucruri de suprafață, eventual cu mici ”sacrificați ”,fără adevărată relevanță, tocmai pentru a câștiga timp și pentru a acoperi ” Sistemul ”. În felul acesta, confecționându-le o imagine trâmbițată, se incerca o polarizare a interesului în acele zone, controlate, evident! Maniera asta de lucru te duce clar în zona ” Serviciilor ”, unele sau altele, sau și unele și altele… Vis-a-vis de cei care-i promovează, s-ar ridica niște semne de întrebare nu-i așa? Cine-i mișcă și pe ei de fapt?
    Un rol asemănător a avut și generalul Voinea, de la care mulți așteptau dezvăluuiri despre vinovații și crimele Revoluției. El de fapt a fost pus acolo pentru a tergiversa, a acoperi, a se arunca în derizoriu, etc.
    Tragice destine pot să-și aleagă unii… Dar, până la urmă, pentru fiecare poate exista și un ” Drum al Damascului ”! Eu le-o doresc, creștinește.

  6. VR says:

    @ Ioan Savu
    Adevarat!

  7. virgil ciuca says:

    Intrebarea mea este cum de nu au stitu serviciile secrete americane ce hram poarta Tismaneanu!
    Nu inteleg nici cum de sunt acceptati pe pamant american fosti colaboratori ai securitatii care practicau politia politica caci dupa 89 numarul lor a crescut vizibil pe pamant american!

    Presupun ca acesti indivizi, pretabil la acte de “colaborare si tradare”, sunt mai utili serviciilor secrete straine decat cei care s-au opus practicilor comuniste!

    Cu Timaneanu si cei ca el “lucrurile ” sunt chiar mai grave si complicate ca nu degeaba la numit Basescu -banuiesc ca a fost fortat de strainatate la aceasta numire- sa conduca comisia de analiza a crimele comunismului, inclusiv ale rudelor lui Tismaneanu pe care trebuia sa le scoata bazma curata!
    Nikolsky, Ana Pauker, Teohari…si lista-i lunga…..

    Virgil Ciuca

  8. VR says:

    Ii tin ca in acvariu. Cand se plictisesc de ei ii baga in insectar.

  9. un vecin says:

    Mda…nu stiu ce sa zic…individul era oricum compromis total moral….si asta pune capac celor de credeau altceva…dar deja i se acorda prea multa atentie….doamna secretar va poate confirma multe altele despre specimen….
    Numai de bine…

  10. VR says:

    Am gasit ceva la fel de interesant. Un Tismaneanu de “uz intern”, pentru politrucii de la Stefan Gheorghiu, pe vremea cand era “persecutat” 🙂
    https://ilariontiu.wordpress.com/2012/06/01/contributors-rsr-texte-cu-valoare-adaugata-ale-lui-vladimir-tismaneanu-pentru-uzul-politrucilor-de-la-academia-stefan-gheorghiu/

  11. sarmaticus says:

    numai cine nu voia nu-si dadea seama cine este Tismaneanu. in sfarsit d-l Roncea face sa se raspandeasca orice indoiala. Felicitari! cineva intreba cum de l-au primit americanii. o intrebare absolut naiva!! pai cum,uite-asa simplu. America este o colonie a evreilor si cine este evreu este bine venit indiferent ce a facut in tara de origine.

  12. VR says:

    Nu este adevarat. Initial i-a fost refuzata intrarea in America. De aceea a si flendurit-o cativa ani pe la comunistii din Venezuela (rude de-ale lui, de altfel). A fentat legislatia americana care interzicea imigrarea unui comunist in SUA printr-o casatorie de coniventa. Dupa ce s-a vazut cu rezidenta, a divortat. In acelasi sens este de amintit ca lui Pacepa i s-a dat cetatenia americana dupa… 10 ani (cel mai lung termen legal)! In contrast, lui Kuklinski i s-a acordat aproape pe loc.

  13. MARIA says:

    Nu stiu cum a ajuns TISMANEANU in USA dar una din intrebarile care se pun la interviu este daca esti membru al vreunui PARTID COMUNIST.ASA CA !!!!!?????

  14. MARIA says:

    Iar echivalarea studiilor se face de catre institutii acreditate ca sa spun asa si pe baza actelor originale pe care aplicantul le depune.

    Application for Foreign Credential Evaluation Service

    IEE evaluations follow the set of stated criteria by the USCIS and are continuously accepted by the USCIS and academic and non-academic institutions. We have two application forms, one for our individual clients and the other for our attorney/corporate clients.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova