Rusaliile, Sfantul Iustin Martirul si sfintirea locului Manastirii martirilor anticomunisti de la Poarta Alba de catre IPS Teodosie Tomitanul

Nu uita vreodată că eşti creştin!

Căci pogorându-se, Duhul Sfânt va şi înălţa, venind întru noi, va ridica, mângâind va îndrepta, poruncind va vindeca, pierzându-se unii se va întrista, mântuindu-se alţii se va bucura, împreună cu slugile bune şi credincioase va lucra, împreună cu fiii risipitori se va tângui, cu întreaga lume va suspina arătând înspre cele ce nu se văd încă, dar sunt făgăduite cu nemincinoasă făgăduinţă. Integral la Doxologia.

Arhiepiscopia Tomisului ne informeaza: S-a sfințit locul Mănăstirii de la Poarta Albă-Galeșul

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfințit ieri (1 iunie) locul unde se va ridica Mănăstirea cu hramul Sfinților Români, în cinstea și memoria tuturor celor care au murit ca martiri la construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

În prima etapă, va fi ridicat un Paraclis care va avea hramul Sf. Iustin Martirul și Filosoful (dată de prăznuire, 1 iunie), munca efectivă începând de marți, 5 iunie.

Totodată, slujbele religioase se vor săvârsi aici zilnic. Pomenirea celor care au murit la Canal s-a făcut încă din această noapte, cand IPS Teodosie împreună cu un sobor de preoți a oficiat prima Sfântă Liturghie (începând cu ora 0.00), continuată cu slujba de pomenire a morților.

La evenimentul sfințirii locului au participat, pe lângă sute de credincioși veniți din diferite colțuri ale țării și patru supraviețuitori ai închisorilor comuniste: George Cușa, Pr. Oancea Gheorghe, Vlad Nicolau (Puiu) și Ion Negoiță. Aceștia au rememorat ororile regimului totalitar, sistemul dezumanizant la care erau supuși și bucuria că, în sfîrșit, pot aprinde o lumânare pe locul suferinței lor. De asemenea, aceștia au pus, propriu-zis, piatra de temelie a Paraclisului, impreună cu ierarhul locului.

Invitat la slujba de sfințire a locului a fost și Părintele Justin Pârvu, unul dintre puținii supraviețuitori ai canalului și ai închisorilor comuniste, dar acesta a suferit o intervenție chirurgicala la picior la Spitalul Judetean Constanța chiar în ziua slujbei, fapt care l-a împiedicat să poată fi în mijlocul credincioșilor. Fotografia de mai jos, cu Parintele Justin, este facuta cu o seara inainte, cand s-a aflat la Galesul pentru a alege locul altarului, ne mai transmite Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova