Editorialele zilei: Academician Dan Berindei: Sa iesim de pe calea gresita! Profesorul Ilie Badescu despre Elita idealismului național: Academicianul Florin Constantiniu. Dinu Zamfirescu la lansarea Istoriei Miscarii Legionare, de Ilarion Tiu


Ziaristi Online:
Academician Dan Berindei: Sa iesim de pe calea gresita!

Dan Berindei la Academia Romana - foto Cristina Nichitus Roncea

Când vom reînvăţa că o ţară nu este un hotel trecător, ci o parte din sufletul fiecăruia, din fiinţa sa, o patrie faţă de care avem datorii, iar îndreptarea stărilor nepotrivite de lucruri ne revine nouă, cetăţenilor, a o face şi nu doar a pretinde satisfacerea de drepturi şi să aşteptăm ca alţii din afară să îndrepte lucrurile în propria noastră ţară!

Profesorul Ilie Badescu despre Elita idealismului național: Academicianul Florin Constantiniu

profesorul-florin-constantiniu-01-foto-cristina-nichitus-roncea

Cu plecarea la cele veşnice a Academicianului Florin Constantiniu se subţiază ameninţător elita idealismului naţional, care s-a format eroic într-o vreme când naţiunile răsăritene luptau împotriva dublei opresiuni: a materialismului ateu şi a imperiului marxist care domina peste popoarele Eurasiei, peste o parte a popoarelor Europei centrale şi o altă parte a popoarelor crescentului african.

Dinu Zamfirescu la lansarea cartii lui Ilarion Tiu, Istoria Miscarii Legionare (1944 – 1968)

Dinu Zamfirescu alaturi de Ilarion Tiu la Bookfest 2012

Lucrarea mai studiază grupările legionare care au participat la rezistenţa armată în munţi; cum şi-au schimbat americanii poziţia faţă de legionari, în contextul participării acestora la efortul comun al occidentalilor de sabotare a comunizării Europei de Est de către Uniunea Sovietică.

Foto: Ionel Onofras

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova