VIDEO: Jos Basescu cand Iliescu este sus? Candidatul Aliantei pentru Teleorman, Claudiu Cracea, omul cu care am pictat bannerul “Zona Libera de Neocomunism a Romaniei”, viitorul primar din Turnu Magurele. ALEGERI 2012 pe RONCEA RO


Jos Basescu cand Iliescu este sus? Victor Roncea si Claudiu Cracea. Pentru Turnu Magurele de ZiaristiOnlineTV

UPDATE: Din pacate Claudiu a pierdut cu 45 la 55% in fata comunistului vopsit in USL-ist

Turnu-Măgurele: Cine va fi primar – Nicolae Mohanu sau Claudiu Crăcea?

Alegerile locale din 10 iunie se apropie cu pași repezi. Majoritatea localităților își cunosc posibilii candidați, în această categorie fiind inclus și orașul Turnu-Măgurele. Chiar dacă sunt mulți doritori de candidatură, doar doi sunt candidații care vor juca un rol important în apropiatele alegeri.

Cei doi sunt Nicolae Mohanu, candidatul alianței USL (compusă din PSD, PNL și PC) și Claudiu Crăcea, candidatul Alianței pentru Teleorman (compusă din PDL și PNȚCD). Cei doi sunt singurii care au șanse reale de a câștiga, pentru că alți candidați nu se mai înghesuie să-și pună numele pe buletinele de vot. Deși se vehiculau diverse nume pentru candidaturi din partea PP-DD, PNL, UNPR, sau chiar independenți, până în acest moment nu s-a anunțat nimic.

C. Crăcea și N. Mohanu au, desigur, plusuri și minusuri, pe care încercăm să le prezentăm în rândurile următoare. Diferența de vârstă, de peste 20 de ani, dintre cei doi, îl face pe domnul Crăcea mai apropiat de cei tineri, în schimb, N.Mohanu, la cei 66 de ani ai săi, este mai apropiat de cei care sunt pensionari. Atuul lui N.Mohanu este faptul că se află la Primărie de 16 ani, timp în care a putut să demonstreze ce este în stare să facă ( sau să nu facă).

Claudiu Crăcea este om de afaceri și vine din mediul privat, acolo unde a obținut performanțe importante, dacă ne referim doar la societatea agricolă Agroinvest, pe care a reușit să o ducă la o valoare de piață mare, motiv pentru care a și fost cumpărată de InterAgro, firmă patronată de Ioan Niculae. Un alt avantaj pentru Mohanu este faptul că are susținerea celui care conduce județul cu mână de fier, Liviu Dragnea. Cu o forță financiară uriașă, doar Teldrum este societatea sa de casă, Dragnea poate să ajute cu fonduri campania lui Mohanu. Un atu pentru Claudiu Crăcea este faptul că vine din afacerile private în lumea politică, banii săi nefiind obținuți din afaceri cu statul. Se știe că Mohanu a oferit firmelor apropiate dânsului  multe contracte cu Primăria, fapt ce se răsfrânge asupra sa în acest moment.

Pe lângă acest lucru, Mohanu trebuie să răspundă și pentru promisiunile din campaniile electorale precedente. Cunoaștem că dumnealui a promis că va atrage investiții economice pentru oraș, însă nimeni nu a venit, în ultimii 6-7 ani, să investească în oraș. Deși Bacul a fost dat în folosință, economia orașului nu a cunoscut o revigorare.

La actualele alegeri locale sper să nu mai auzim expresia: “a furat, dar a și făcut ceva”. Mergând pe drumul ăsta, am ajuns să acceptăm că e ok “să fure, că toți fură, dar să mai facă ceva și pentru noi”. Adică să trăim din mila hoților. Tu furi de la tine de la serviciu? Nici eu. Și atunci, cât de proști am fi dacă am încerca din nou aceleași soluții păguboase?!

Sursa: Turnu cu Stiri

Cine e Claudiu Cracea

Sunt teleormănean. Am crescut printre oamenii de aici şi tot aici m-am stabilit cu familia. Tatăl meu, Ion, este din Salcia, iar mama, Maria, vine de prin părţile Vâlcei.

Copilăria mi-am petrecut-o în Teleorman, la ţară, înconjurat de oameni oneşti, serioşi şi harnici.

N-am să uit niciodată gustul minunat al plăcintelor făcute în cuptorul tradiţional sau faptul că abia aşteptam vacanţele ca să o zbughesc cât mai repede la bunici.

Dacă m-ai întreba despre mine, aş spune că sunt un om normal, cu bune şi cu rele.

Ştiu că de multe ori spun lucrurilor pe nume, de multe ori prea tăios, de multe ori prea direct.

Câteodată am avut de pierdut din asta, dar cred că în viaţă este mai bine să ai de-a face cu un om dintr-o bucată şi serios decât cu unul alunecos, pe care să nu te poţi baza niciodată.

Sunt un om muncitor, tot ce am realizat până acum am făcut doar prin propriile puteri.

Foarte important – nu am uitat niciodată de unde am plecat. Mi-am clădit un viitor în viaţă prin multă muncă şi ştiu foarte bine ce înseamnă răbdarea, perseverenţa şi, mai ales, speranţa.

Speranţa şi dorinţa de dreptate m-au adus faţă în faţă cu un eveniment încărcat de dramatism – Revoluţia din ’89. Sunt unul din luptătorii pentru libertate din baricada de la Inter, însă despre evenimentele de acolo vă voi vorbi pe larg într-un viitor material.

În acei ani, Claudiu Cracea, un student rebel de la Facultatea de Construcţii, credea cu tărie în speranţă si într-o viaţă mai bună. Chiar dacă au trecut anii peste el iar părul îi este mai cărunt, la fel crede şi acum. Anii nu schimbă caracterele puternice.

Am fost şi sunt un luptător pentru democraţie şi dreptate.

După evenimentele din iarna lui ’89 am participat la organizarea tuturor acţiunilor în Piaţa Universităţii şi am iniţiat Zona Liberă de Comunism.

Am activat până în 1992 în Grupul Independent pentru Democraţie, unul din grupurile apolitice ce au pus ulterior bazele Alianţei Civice din România.

Anii ’90 au însemnat şi o binecuvântată schimbare în viaţa mea.

Atunci am cunoscut-o pe Doina şi de atunci suntem împreună.

Am jurat că vom fi împreună la bine şi la greu. Aşa a fost.

Avem doi copii minunaţi, o fată, Larisa Elena, acum studentă la Academia de Studii Economice şi un băiat, Silviu Valentin, elev de gimnaziu in Turnu Magurele. Aceşti copii minunaţi şi cu mult bun simţ sunt cea mai mare realizare a familiei Crăcea.

Cititi si: Despre luptători şi baricade

Ziaristi Online: Necrutatorul Eugen Mihaescu: Nu-mi doresc decat ca USL-ul sa NU castige alegerile! “Batrana Sandrama” Ion Iliescu continua sa faca jocurile si sa-si plaseze slugile! Maine o vom avea pe Corina Cretu vice-prim-ministru!

Foto: Pascal Ilie Virgil

Video: TurnuMagureleTV.Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “VIDEO: Jos Basescu cand Iliescu este sus? Candidatul Aliantei pentru Teleorman, Claudiu Cracea, omul cu care am pictat bannerul “Zona Libera de Neocomunism a Romaniei”, viitorul primar din Turnu Magurele. ALEGERI 2012 pe RONCEA RO”

 1. Pann Anton says:

  Domnule Roncea, dacă ați fi clujean, cu cine ați vota duminică?

 2. florin tudor says:

  Sintem siderati.Oare nu putem scapa de neocomunismul acesta care fura ,minte,ne inglodeaza in datoriile lor,ne umileste in orice situatie ?Desteptati-va romani !(Nu ma refer la tigani,pentru ca asta se intelege in a citi numele de romani ;fiindca asta s-a dorit de catre cei ce au validat numele de ROMI).Sintem supusi unei epurari controlate.Pina nu eradicam acest nume de “rom” si sa utilizam numele de “tigan”, nu putem sa mai facem nici un pas in renasterea acestui popor iar in Europa ,nu vom avea ce cauta.

 3. VR says:

  @ Anton Pann
  Votati-l pe care vi se pare mai roman si mai putin sponsorizat de agentii Ungariei in Romania, indiferent de partid. Urmariti si recomandarile de la http://alianta-familiilor.ro/be/be.pdf

 4. […] Victor Roncea s-a reîntâlnit, după 20 de ani, cu Claudiu Crăcea…cu cel împreună cu care a pus banerul „Zonă liberă de neocomunism” în Piața Universității. Însă „Alianța” e…PDL? […]

 5. […] VIDEO: Jos Basescu cand Iliescu este sus? Candidatul Aliantei pentru Teleorman, Claudiu Cracea, omul… […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova