Incongruentele loviturii de stat “neo-interbelice” din capul istoricului Mihai Razvan Ungureanu. Daca Basescu e Carol al II-lea, Antonescu e Antonescu si PDL e Miscarea Legionara? Sau invers? Si Mihaita cine e? Ponta sau MRU? :)

Sariti, e “lovitura de stat”, striga din gura de sarpe gasca in civil din PDL, de la sorosista MM la soricarul MRU. În opinia lui Mihai Razvan Ungureanu, citata de Mediafax si presa monocolora, ceea ce se întâmplă azi îi aduce aminte, ca istoric, de “momentele negre din perioada interbelică“.

Stati oleaca asa. Nu miscati! Sa o luam metodic. “Momentele negre din perioada interbelica”… Probabil istoricul medievist din el sigur nu s-a gandit la “evul mediu intunecat” ci chiar la perioada interbelica…. Pai, atunci am avut asa: una bucata print, viitorul rege Carol al II-lea, ramas dupa amanta lui, Elena Lupescu, in strainataturi, prin 1925, si revenit apoi in tara, pentru a fi incoronat, la 8 iunie 1930. Dupa ascensiunea legionara de netagaduit, ca urmare a uriasei sustineri populare a Miscarii lui Corneliu Zelea Codreanu, intrata in Legislativ pe cale democratica, ca a treia forta a Romaniei, la 10 februarie 1938, Carol al II-lea dizolva Parlamentul si instituie dictatura regala. Regimul politic din Romania este clonat dupa Germania lui Hitler. Urmeaza asasinate sangeroase, uciderea brutala a lui Corneliu Zelea Codreanu si zeci de crime in masa din randurile legionarilor, fara procese si cu victime lasate sa putrezeasca in piata publica. Politica scelerata a lui Carol al-II-lea duce la abdicarea lui si proclamarea Statului National Legionar cu Mihaita la Palat si Antonescu la Putere. Ianuarie 1941, urmeaza asa-zisa “rebeliune legionara” dovedita peste 60 de ani ca fiind pusa in scena de NKVD, cu acordul SS-ului. Un fel de 13-15 iunie 1990, cand rusii s-au calcat pe picioare cu “occidentalii”. Mai departe cred ca stim cu totii ce s-a intamplat. Antonescu ordona trecerea Prutului si declansarea Razboiul Sfant pentru redobandirea provinciilor romanesti furate de Stalin, ceea ce sustine si Basescu ca ar face astazi. Urmarea tragica este cunoscuta: pe mana cu comunistii sovietici si dezorientatii anti-Antonescu, Regele Mihai tradeaza Romania Rusiei si il da pe Maresal pe mana bolsevicilor. Au urmat 50 de ani de comunism.

Acestea ar fi, foarte pe scurt, dar ceva mai lung decat s-a exprimat, eliptic, PNL-istul Ungureanu, “momentele negre din perioada interbelică”. Si-acum, spuneti-mi Dvs la ce “momente negre” credeti ca s-au referit istoricul si politicianul din el? La momentul dizolvarii Parlamentului de catre Carol al II-lea, la Statul National Legionar sau la lovitura de stat din 23 august 1944?

Bun. Deci: 1) Daca Basescu e Carol al II-lea (si atunci e cam dictator in mintea lui Ungureanu) inseamna ca USL-eul – comunistii vopsiti ai lui Iliescu – reprezinta Miscarea Legionara care il da jos pe Carol/Basescu si instaureaza Statul National Legionar??? Pai nu Iliescu striga in ’90 cu Plesu cu tot in Guvern ca se da “o lovitura de stat legionara” contracarata cu o brava mineriada stradala? Va rugam, nu plagiati bunicuta alintata “carpa kaghebista”!!!

Alta varianta: 2) Daca “momentele negre” sunt perioada “rebeliunii legionare”, atunci Antonescu e Antonescu (Crin) si PDL-eu’ e Miscarea Legionara prigonita de Armata si SS??? Tz tz tz… Asta nu suna prea bine pentru… Mark Gututenstein.

Deci, nu-i asta varianta. Mai ramane 23 august ’44. Adica: 3). Basescu e Maresalul Antonescu (a si spus-o chiar el, de au sarit cu curu’n sus chiar papitoii ‘telectuali care se ascund azi dupa turul panatalonilor lui), la putere e USL-ul, din strada vin opozantii PDL, recte comunistii, care, cu sprijinul Moscovei, organizeaza lovitura de stat impotriva Guvernului si a lui Antonescu/Basescu, mascata in “eliberarea Romaniei”, il aresteaza pe Basescu impreuna cu USL-istii din Guvern si instaureaza dictatura bolsevica. La inceput, se credea rege al “poporului muncitor” chiar Mihaita. Mihaita Razvan Ungureanu? Cu Monica Macovei pe post de Ana Pauker, Cristi Preda ca doctor Petru Groza si cu Patapievici si Tismaneanu, juniorii de azi, in rolurile lui Patapievici si Tismaneanu, taticutii lor? Sau Mihaita e Victoras Ponta?

Nu mai inteleg nimic! In tot cazul, “momente negre”!

Sa vina noii salvatori ai Romaniei! Avem nevoie de “frontul unit” de salvare a Romaniei!

PS: Ca sa fie clar si pentru tampitii care, din greseala sau dinadins, se ratacesc pe-aici: am aceeasi scarba fata de USL ca si fata de PDL. Si aici este, probabil, singurul punct unde ma intalnesc cu sturlubaticul pensionar MApN Mircea Toma: PDL si USL, aceeasi mizerie! Dar cel mai scarba mi-e de curvele pretutindenare care se dau domnisoare patrioate! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Incongruentele loviturii de stat “neo-interbelice” din capul istoricului Mihai Razvan Ungureanu. Daca Basescu e Carol al II-lea, Antonescu e Antonescu si PDL e Miscarea Legionara? Sau invers? Si Mihaita cine e? Ponta sau MRU? :)”

 1. Giorgica says:

  Felicitari, foarte reusit textul:)

 2. VR says:

  Problema e ca ei chiar spera sa mai prosteasca “boborul”…
  Dementa totala (sau poate mai mult orala). 🙂

 3. Giorgica says:

  Pai n-ati vazut, au iesit vreo 100 de aplaudaci in strada…

 4. VR says:

  Exact. 500 pentru EvZ, recte Mircea Marian, care se foloseste, deontologic, desigur, de o imagine de la protestul papitoilor!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=363926007012068&set=a.225285044209499.56037.153115591426445&type=1&theater
  Cica Update a venit si Liiceanu. Plagiator, impostor, escroc.

 5. I.Dutuc says:

  mru continua sa calce in strachini, iluzionandu-se cu formarea unei noi coalitii de centru-stanga-dreapta-imprejur ! Jalnica prestatie pentru un asa savant politic ! Mai bine si-ar vedea de dividendele nevestii, care tace si culege ! Sa vina el, impreuna cu “coloneii” lui si cu cateva servitoare ale acestora, si sa protesteze impotriva guvernului pe motiv de copy-paste ? Mihaita, nu ti-e frica de asemenea acuza ? Esti sigur ca in inestimabila-ti opera stiintifica ejectata pana acum nu te-a ispitit diavolul sa “imprumuti” de pe la altii ? Pazea, michele, ca primejdia (ochiul lumii) e mare !
  Si mai mare e maturoiul care va va spulbera definitiv, ca pe niste netrebnici, de pe scena vietii politice, spre a va reda celei cazone, catre care ati dovedit, iata, multa aplecare ! Ramane sa sperati in declansarea unei conflagratii, spre a va ilustra eroismul si virtutile ramase, inca, necunoscute! Inapoi, mars !

 6. VR says:

  Va astept sa reveniti cu date concrete.

 7. Iustina Bacosca says:

  Tare de tot! Brava! Neo-comunistii de la usl ne cred pe toti prosti. Sa fie ultimul strigat de lebada comunista? Vad ca urla tare, folosesc tot arsenalul.

 8. Marcel says:

  Poate va place si:
  https://deieri-deazi.blogspot.ro/
  un blog despre oameni. locuri si intamplari din. Romania antebelica.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova