Scrisoare Deschisă adresată ministrului Educației: Nu intoarceti Romania in epoca stalinista! Predarea religiei in scoli este un drept al copiilor romani, recastigat de parintii lor in decembrie 1989

Un grup anticrestin organizat, format din bolsevici cu masca pseudo-umana antrenati la scoala vedetelor “societatii civile” din Romania (SCdR), recte Monica Macovei, Renate Weber si Alina Mungiu Pipidi, pe scurt gasca Soros sustinuta de PDL, UDMR, PNL, PSD, GDS si alte organe, a atacat, din nou, copiii romani, la inceput de an scolar, atentand la dreptul lor la invatatura crestin-ortodoxa. Daca studiem lista acestor tovarasi – vedeti colhozul de brigadieri mai jos – vom vedea ca sunt cu totii proveniti din acelasi creuzet, de sorginte NKVD-ista: agenti antiromani binecunoscuti, spalati la creier, homosexuali retarzi, lesbiene feministe, tiganusi abuzati, ungureni sub acoperire sau gata deconspirati, imprastiati si clonati in cat mai multe organizatii de parada. Sfatul meu: urmariti cine ii publica si pe cine promoveaza acesti indivizi si veti descoperi singuri reteau antiromaneasca din subteranele si suprateranele “statului roman”. Niciodata sa nu va murdariti constiinta si sa va riscati mantuirea sufletului sustinandu-i pe acesti agenti anti-Romania si pe servitorii sau stapanii lor din politica si media in vreo actiune. Iata raspunsul unor oameni normali la atentatul de toamna al pionierilor, utecistilor, activistilor si pensionarilor (Mircea Toma) lui George Soros:

Scrisoare Deschisă adresată ministrului Educației

Referitoare la predarea religiei în școlile publice și la atacurile asupra acesteia

Stimată Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu,

Organizaţiile noastre își manifestă îngrijorarea pentru atacurile repetate față de predarea religiei în instituțiile publice de învățământ, atacuri orchestrate de organizații care au ca unică rațiune de a fi marginalizarea actului de credință în societate și impunerea agendei ideologice secular-ateiste.

De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate reală, se pretind a fi „reprezentanți ai societății civile”, încearcă pe toate căile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predării religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” față de anumite categorii „discriminate” religios.

Noua solicitare de modificare a manualelor de religie, despre care am aflat din presă joi 4 octombrie 2012, este o altă diversiune: întrucât nu au reușit să obțină modificarea legii în sensul dorit (eliminarea orei de religie), secular-ateiștii urmăresc să facă practic inutilă predarea acestei materii prin transformarea cursului de religie într-unul de istorie călduță, din care să fie scoase referirile la sistemul de valori tradiționale, moral-religioase. Cei în cauză își motivează acțiunile prin pretinsa grijă față de copiii îndoctrinați cu o „religie intolerantă și agresivă”, însă ei înșiși promovează o agendă ideologică agresivă și realmente intolerantă la adresa persoanelor cu convingeri moral-religioase.

Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativă, de inspirație bolșevică, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim să vă informăm și vă rugăm să transmiteți celor vizați, că vă oferim asistență juridică gratuită prin juriștii și avocații noștri. De altfel, vă reamintim că în urmă cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepărtare a simbolurilor religioase din școli, coordonată de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea în instanță a acestui atac.

Ne afirmăm convingerea că predarea religiei în școli, evident cu respectarea deplină a libertății de opțiune și de convingere a reprezentanților legali ai minorilor, este stringent necesară în perioada actuală, de accelerată dezintegrare socială, în care copiii și tinerii sunt lipsiți de modele și de repere morale reale. Rămânem dispuși la dialog și vă rugăm pe această cale să ne considerați partenerii ministerului și ai dvs. personal în orice demers onest pentru ridicarea calității actului educațional și spre beneficiul societății în general.

Cu prețuire deosebită,

Alianța Familiilor din România, prin Bogdan Mateciuc
Asociația PRO VITA Fil. București, prin Bogdan Stanciu
Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului, prin Virgil Vlăescu
Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, prin Claudiu Bălan
Asociația WorldTeach, prin Beniamin Lup
Alianța pentru Demnitate Națională, prin Iulian Capsali
Asociația „Rost”, prin Claudiu Târziu
Asociația Civic Media, prin Victor Roncea
Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, Filiala Iaşi, prin Margareta Vlad
Asociația de Științe Etnologice din România
Ateneul Tătarași, Iași, prin Liviu Brătescu
Asociaţia „Alexandu Lăpuşneanu”, Iaşi, prin Aurica Ichim
Asociaţia Communio, Iaşi, prin Eugenia Burdea
Asociaţia „Dialog pentru Dezvoltare”, Iaşi, prin Isabela Cioata
Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară, Iași, prin Dana Răileanu
Asociaţia Meşterilor Populari din Bucovina, prin Florin Cramariuc
Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţului, prin Costi Lungu
Asociaţia „Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti” Alba, prin Petruța Pop

Iata lista soldateilor de plumb si pluta ai celor trei coarde vocale ale SCdR:

Monica Mocanu – Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR)
Roxana Marin  – Centrul pentru Acţiune si Responsabilitate în Educaţie (CARE)
Mircea Toma – Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch
Alexandru Toma Patraşcu – Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR)
Ioana Avădani – Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
Emil Moise – Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă
Valeriu Nicolae – Policy Center for Roma and Minorities
Oana Preda – Centrul de Resurse pentru Participare Publică (Ce-Re)
Gelu Duminica – Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”
Andra Matzal – Think Outside the Box
Dragos Gavrilescu – Population Services International in Romania (PSI)
Marian Mandache – Romani CRISS
Marian Ursan – Asociatia Carusel
Maria Crista, Anca Gyemant si Rodica Tache – Grupul h.arta
Ana-Maria Rampelt – Asociatia Expeditie in Cultura
Mihail Bumbeș – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală
Costel Popa – Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Gabriel Petrescu – Fundația Soros
Ionuț Sibian – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
Tudorina Mihai –  Asociația FRONT
Monica Dvorski – Fundația Centrul Educația 2000+
Cristian Pîrvulescu – Asociația Pro Democrația (APD)
Diana Hatneanu – Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR CH)
Florin Buhuceanu – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice (ECPI)
Ana Maria Pălăduș – Reper21
Codru Vrabie – Asociatia EPAS

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Scrisoare Deschisă adresată ministrului Educației: Nu intoarceti Romania in epoca stalinista! Predarea religiei in scoli este un drept al copiilor romani, recastigat de parintii lor in decembrie 1989”

 1. Elena Andronache says:

  semneaza scrisoarea deschisa:
  Grupul Independent pentru Democratie, prin Elena Andronache

 2. Iustina Bacosca says:

  Nimic fara Dumnezeu! Educatia religioasa nici nu trebuie negociata. Este un drept fundamental.

 3. […] Scrisoare Deschisă adresată ministrului Educației: Nu intoarceti Romania in epoca stalinista! Predarea religiei in scoli este un drept al copiilor romani, recastigat de parintii lor in decembrie 1989 Cultura/Spiritualitate | 10-10-2012 10:26 Un grup anticrestin organizat, format din bolsevici cu masca pseudo-umana antrenati la scoala vedetelor “societatii civile” din Romania (SCdR), recte Monica Macovei, Renate Weber si Alina Mungiu Pipidi, pe scurt gasca Soros sustinuta de PDL, UDMR, PNL, PSD, GDS si alte organe, a atacat, din nou, copiii romani, la inceput de an scolar, atentand la dreptul lor la invatatura crestin-ortodoxa. Daca studiem lista acestor tovarasi – vedeti colhozul de brigadieri mai jos – vom vedea ca sunt cu totii proveniti din acelasi creuzet, de sorginte NKVD-ista: agenti antiromani binecunoscuti, spalati la creier, homosexuali retarzi, tiganusi abuzati, ungureni sub acoperire sau gata deconspirati, imprastiati si clonati in cat mai multe organizatii de parada. Sfatul meu: urmariti cine ii publica si pe cine promoveaza acesti indivizi si veti descoperi singuri reteau antiromaneasca din subteranele si suprateranele “statului roman”. Niciodata sa nu va murdariti constiinta si sa va riscati mantuirea sufletului sustinandu-i pe acesti agenti anti-Romania si pe servitorii sau stapanii lor din politica si media in vreo actiune. Iata raspunsul unor oameni normali la atentatul de toamna al pionierilor, utecistilor, activistilor si pensionarilor (Mircea Toma) lui George Soros: Scrisoare Deschisă adresată ministrului Educației Referitoare la predarea religiei în școlile publice și la atacurile asupra acesteia Stimată Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu, Organizaţiile noastre își manifestă îngrijorarea pentru atacurile repetate față de predarea religiei în instituțiile publice de învățământ, atacuri orchestrate de organizații care au ca unică rațiune de a fi marginalizarea actului de credință în societate și impunerea agendei ideologice secular-ateiste. De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate reală, se pretind a fi „reprezentanți ai societății civile”, încearcă pe toate căile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predării religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” față de anumite categorii „discriminate” religios. Noua solicitare de modificare a manualelor de religie, despre care am aflat din presă joi 4 octombrie 2012, este o altă diversiune: întrucât nu au reușit să obțină modificarea legii în sensul dorit (eliminarea orei de religie), secular-ateiștii urmăresc să facă practic inutilă predarea acestei materii prin transformarea cursului de religie într-unul de istorie călduță, din care să fie scoase referirile la sistemul de valori tradiționale, moral-religioase. Cei în cauză își motivează acțiunile prin pretinsa grijă față de copiii îndoctrinați cu o „religie intolerantă și agresivă”, însă ei înșiși promovează o agendă ideologică agresivă și realmente intolerantă la adresa persoanelor cu convingeri moral-religioase. Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativă, de inspirație bolșevică, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim să vă informăm și vă rugăm să transmiteți celor vizați, că vă oferim asistență juridică gratuită prin juriștii și avocații noștri. De altfel, vă reamintim că în urmă cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepărtare a simbolurilor religioase din școli, coordonată de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea în instanță a acestui atac. Ne afirmăm convingerea că predarea religiei în școli, evident cu respectarea deplină a libertății de opțiune și de convingere a reprezentanților legali ai minorilor, este stringent necesară în perioada actuală, de accelerată dezintegrare socială, în care copiii și tinerii sunt lipsiți de modele și de repere morale reale. Rămânem dispuși la dialog și vă rugăm pe această cale să ne considerați partenerii ministerului și ai dvs. personal în orice demers onest pentru ridicarea calității actului educațional și spre beneficiul societății în general. Cu prețuire deosebită, Alianța Familiilor din România, prin Bogdan Mateciuc Asociația PRO VITA Fil. București, prin Bogdan Stanciu Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului, prin Virgil Vlăescu Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, prin Claudiu Bălan Asociația WorldTeach, prin Beniamin Lup Alianța pentru Demnitate Națională, prin Iulian Capsali Asociația „Rost”, prin Claudiu Târziu Asociația Civic Media, prin Victor Roncea Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, Filiala Iaşi, prin Margareta Vlad Asociația de Științe Etnologice din România Ateneul Tătarași, Iași, prin Liviu Brătescu Asociaţia „Alexandu Lăpuşneanu”, Iaşi, prin Aurica Ichim Asociaţia Communio, Iaşi, prin Eugenia Burdea Asociaţia „Dialog pentru Dezvoltare”, Iaşi, prin Isabela Cioata Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară, Iași, prin Dana Răileanu Asociaţia Meşterilor Populari din Bucovina, prin Florin Cramariuc Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţului, prin Costi Lungu Asociaţia „Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti” Alba, prin Petruța Pop Iata lista soldateilor de plumb si pluta ai celor trei coarde vocale ale SCdR: Monica Mocanu – Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) Roxana Marin – Centrul pentru Acţiune si Responsabilitate în Educaţie (CARE) Mircea Toma – Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch Alexandru Toma Patraşcu – Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) Ioana Avădani – Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) Emil Moise – Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă Valeriu Nicolae – Policy Center for Roma and Minorities Oana Preda – Centrul de Resurse pentru Participare Publică (Ce-Re) Gelu Duminica – Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” Andra Matzal – Think Outside the Box Dragos Gavrilescu – Population Services International in Romania (PSI) Marian Mandache – Romani CRISS Marian Ursan – Asociatia Carusel Maria Crista, Anca Gyemant si Rodica Tache – Grupul h.arta Ana-Maria Rampelt – Asociatia Expeditie in Cultura Mihail Bumbeș – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală Costel Popa – Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis Gabriel Petrescu – Fundația Soros Ionuț Sibian – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) Tudorina Mihai – Asociația FRONT Monica Dvorski – Fundația Centrul Educația 2000+ Cristian Pîrvulescu – Asociația Pro Democrația (APD) Diana Hatneanu – Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR CH) Florin Buhuceanu – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice (ECPI) Ana Maria Pălăduș – Reper21 Codru Vrabie – Asociatia EPAS Victor Roncea […]

 4. […] Aceeasi organizatie neo-comunista – “Militia spirituala” – s-a remarcat zilele trecute prin solicitarea facuta ministrului Educatiei de catre organizatii din Reteaua Soros pentru eliminarea r…. […]

 5. Costin Serban says:

  Luati-va labele jegoase de pe credinta stramoseasca spurcaciunilor!!!

 6. […] Aceeasi organizatie neo-comunista – “Militia spirituala” – s-a remarcat zilele trecute prin solicitarea facuta ministrului Educatiei de catre organizatii din Reteaua Soros pentru eliminarea religiei din invatamantul romanesc. […]

 7. Vlad says:

  Cat trebuie sa fi de tampit sa-ti alegi, ca organizatie, un asemenea nume?

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova