Mihai Razvan Ungueanu abandonat de intreaga filiala a Fortei Civice Arad, orasul in care candideaza. Liderii demisionari: Personaje ca MRU, care a plasat Aradul in Banat, reprezinta esenta PDL si ARD, distrugatoare ale valorilor etice şi morale ale Romaniei


Zeci de membri ai partidului Forţa Civica, fondatori ai filialei din Arad, considerata cea mai puternica din tara, au demisonat din partidul lui Nati Meir cumparat de MRU, in frunte cu intreaga conducere locala – mai putin presedintele instalat de Ungureanu. Conducerea Centrala a Partidului a sustinut insa ca este vorba de “doar doi membri”. Raspunsul CC al FCR este stupefiant contrazicand realitatea si relatarile presei de la fata locului. Reamintesc ca Mihai Razvan Ungureanu a fugit si de Iasi si de Bucuresti pentru a candida pe listele ARD in fieful penticostal al PDL-istului Gheorghe Falca. Chestiunea nu a prea placut aradenilor, dupa cum se vede si in acest video de mai sus.

Zeci de membri ai Forţei Civice Arad au demisonat din partidul condus de MRU. Raspunsul

Scris de Răzvan Crețu / Glasul Aradului

Mihai Răzvan Ungureanu a primit o serioasă lovitură de la filiala arădeană a Forţei Civice, partid pe care-l conduce la nivel naţional, cu o lună înainte de alegeri. Peste 50 de membri care reprezentau baza filialei arădene au decis să demisioneze şi să meargă alături de Uniunea Social Liberală, înscriindu-se în PNL.

Lovitura primită de Mihai Răzvan Ungureanu este cu atât mai dură, cu cât acesta este candidat pe colegiul senatorial din muncipiu la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar filiala arădeană era cea mai puternică din ţară.

Demisionarii din Forţa Civică spun că partidul a fost practic deturnat de către Gheorghe Falcă şi Mihai Răzvan Ungureanu, care după alegerile locale au impus oameni loiali primarului municipiului. Dan Proca, unul dintre foştii lideri ai Forţei Civice spune că proiectele pe care le-a avut pentru arădeni vor fi continuate prin intermediul USL .

„Ne continuăm drumul alături de USL, prin intermediul căreia ne vom pune în practică proiectele pe care le avem pentru Arad şi pentru arădeni. Partidul Forţa Civică a fost deturnat şi în aceste condiţii nu mai puteam continua sub această umbrelă care dorea practic să coloreze PD-L-ul. Nu suntem de acord ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie impus de la Bucureşti drept candidat în Arad, întrucât nu are înclinaţii către problemele arădenilor. Acesta a dovedit acest lucru atunci când a plasat Aradul în Banat sau poate că se gândea la proiectul de desfiinţare a judeţului gândit de Traian Băsescu. Nu credem că PD-L şi personaje precum , care au prea puţin sau deloc legătură cu Aradul şi locuitorii săi, reprezintă soluţia pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale arădenilor”, a declarat Dan Proca, în cadul unei conferinţe de presă.

La rândul său, Vlad Botoş – alt fost lider al Forţei Civice Arad spune că cei care au plecat din FC şi au decis să se alăture Uniunii Social Liberale reprezintă echipa care a participat la alegerile locale din luna iunie. „Demisionăm din Forţa Civică şi funcţiile avute în această formaţiune şi ne dezicem de actuala structură la care a aderat Forţa Civică, deoarece reprezintă o manevră electorală, menită să inducă în eroare alegătorii. Considerăm că ARD reprezintă si este în continuare PD-L, formaţiune care s-a remarcat prin neprofesionalism şi înlocuirea sistemului de valori etice şi morale cu promovarea intereselor personale şi de grup, în detrimentul celor pe care i-au condus în ultimii patru ani. «Beneficiile» aduse de PD-L pornesc de la tăierea salariilor/pensiilor şi distrugerea microintreprinderilor şi merge în plan local la intenţia de desfiinţare a judeţului Arad, la costul întreţinerii, distrugerea spaţiilor verzi, suprataxarea”, spune Vlad Botoş.

La alegerile locale din luna iunie, Forţa Civică a obţinut  4,6 %, iar candidatul acestei formaţiuni la funcţia de primar – 6,3 la sută.

MUTARE SOC: Forta Civica a trecut la PNL!

Scris de Andreea Pintea / Arad Online

Şase din cei şapte membri din conducerea formaţiunii Forţa Civică au trecut în tabăra liberalilor, urmându-i alţi zeci de membri din partidul condus de M.R.U.

ARAD. Perioada transferurilor nu s-a încheiat. Cel puţin nu pe scena politică locală. Liberalii au reuşit ca în ultimele zile marcheze o mutare importantă. Aproximativ 50 de persoane din Forţa Civică Arad – cei care au fiinţat la Arad în luna mai şi l-au susţinut pe Claudiu Cristea, au decis să se alăture PNL.

„Am dovedit în mai multe rânduri că suntem un partid deschis care îi acceptă pe toţi cei care vin cu proiecte şi idei. Mă bucură foarte mult decizia celor din Forţa Civică de a se înscrie în PNL întrucât sunt oameni care au dovedit că au pot propune proiecte viabile, sunt o foce importantă a societăţii civile şi oameni de o mare valoare”, a declarat Florin Galiş, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad.

Practic, liberalii i-au prezentat în conferinţă de presă pe Vlad Botoş – cel care s-a remarcat printr-o activitate politică intensă în rândul organizaţiilor de tineret şi cea de municipiu din PNŢCD, şi pe Dan Proca – voce importantă a societăţii civile. Acestora ar urma să li se alăture şi alţi membri ai Forţei Civice – dintre cei care în luna mai l-au susţinut pe Claudiu Cristea în alegerile locale.

„Suntem un grup de oameni implicaţi, o echipa tânăra şi ambiţioasă, care în ultimii trei ani am derulat numeroase proiecte motivaţi de dorinţa de a îmbunătăţi viaţa comunităţii arădene. Reprezentăm majoritatea comitetului director al partidului Forţa Civică – filiala Arad şi am decis să demisionăm deoarece aderarea Forţei Civice la structura politică ARD a fost o manevră electorală, menită să inducă în eroare alegătorii”, a punctat Vlad Botoş.

Despre implicare tinerilor în campania electorală, Dan Proca a punctat: „Aşa cum am făcut-o şi în alegerile locale ne implicăm în cursa electorală. Vom implementa alături de USL Arad proiectele pentru arădeni, proiecte pe care le promovăm de ani de zile”.

Rezultatele în alegeri

Echipa de 50-60 de persoane care a înfiinţat Forţa Civică în Arad şi care a intrat în lupta electorală de la nivel local, a obţinut un procent de 4,6% la nivel de sufragii pentru Consiliul Local şi 6,3% pentru candidatul susţinut de Forţa Civică la Primăria Municipiului.

Cititi si: MRU, întâmpinat cu mugete de vacă şi huiduieli la o nouă manifestare electorală organizată pe bani publici

Video: Starea Natiunii

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova