Urmasii lui Nyiro Joszef vor la Guvernare. Hunor, seful UDMR, si Ungureanu, premierul PDL, au pregatit si aprobat reinhumarea extremistului maghiar. Invitatul lor, Kover, presedinte interimar al Ungariei, a catalogat Guvernul Ponta drept “ceausist, barbar si isteric” pentru blocarea operatiunii

Cititorii acestui site isi amintesc de scandalul international in care au tarat Romania presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, in incercarea extremistilor maghiari de la noi si a oficialilor Ungariei de “reinhumare” a filonazistului Nyiro Jozsef. In ciuda acestui eveniment macabru, care presupunea aducerea “eroului” de la Budapesta cu un tren special si o ceremonie fastuoasa, cu onoruri oficiale, in “Tinutul Secuiesc”, operatiune care a atras critici vehemente din intreaga lume cat si din partea fostei Opozitii de atunci tocmai instalate la Putere, statuia propagandistului antiroman si antisemit Nyiro Jozsef troneaza si azi in centrul orasului Odorheiu Secuiesc alaturi de cea a criminalului de razboi Wass Albert (foto jos). Iar in Harghita si Covasna sunt strazi si scoli cu numele hortystului antisemit si antiromanin ciuda faptului ca ministrul de Interne al Romaniei nu este, inca, UDMR-ist si, probabil, nici agent acoperit al serviciilor secrete unguresti.

In schimb, organizatia care a declansat scandalul mondial legat de extremistul maghiar, UDMR, este poftita la Guvernare de fostii contestatari ai actiunii antiromanesti, reuniti in USL, alianta castigatoare a alegerilor parlamentare 2012. Aceeasi USL-isti care, in perioada scandalului cereau ca Ungaria sa-si ceara scuze pentru afirmatiile agresive si arogante facute de catre preşedintele Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, invitat oficial in Romania de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, cel care, impreuna cu Partidul Civic Maghiar, a organizat si aprobat ceremoniile “culturale” de la Odorheiu Secuiesc, in calitate de Ministru al Culturii si cu aprobarea premierului PDL Mihai Razvan Ungureanu. Kover (foto sus via Dan Tanasa, la catafalcul scriitorului fascist Nyiro Jozsef, în luna mai) declarase despre Guvernul Ponta ca este “necivilizat, barbar si isteric”. Presa maghiara de la Budapesta ii tinea isonul si afirma ca “spiritului anilor ’80, ai dictaturii Ceausescu, s-a intors in Romania”, dupa cum scria Csaba Lukács in Magyar Nemzet. Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, fost sef al serviciilor de informatii ungare, care in acel moment era si presedintele interimar al tarii, i-a incurajat pe parintii maghiari sa puna sa puna in mainile copiilor cartile poetului adaugand ca “in Secuime creste noua generatie de Nyiro Jozsef”, transmitea Agerpres. Ex-preot catolic, scriitor propagandist, ziarist agitator, Nyiro Jozsef, supranumit de unguri ”apostolul secuilor”, a fost căpetenia uneia din „grupele teroriste de elemente declasate, şovine şi fasciste” care au atacat, devastat, incendiat, terorizat şi ucis români la Cluj în 1940, dupa cum arata dovezile istorice redezvaluite in perioada scandalului.

La vremea respectiva, portalul Ziaristi Online a publicat in exclusivitate, gratie contributiei CNSAS, DOCUMENTELE Sigurantei Statului: extremistul maghiar Nyiro Jozsef in Arhivele CNSAS: “cel mai infocat iredentist de la noi”. Ziaristi Online EXCLUSIV. Iar arhivistii de la Cluj au reusit sa produca alte Noi dovezi in Cazul Nyiro Jozsef – terorist maghiar. DOCUMENTE din ARHIVELE STATULUI – CLUJ. Istoricul Alin Spanu, distins de Academia Romana cu Premiul “Mihail Kogalniceanu” pentru lucrarea sa “Istoria serviciilor de informaţii/contrainformaţii româneşti în perioada 1919-1945” intregeste imaginea extremistului maghiar printr-un scurt studiu la obiect insotita de o fosta Nota secreta, pe care suntem incantati sa le publicam aducandu-i multumirile noastre autorului. (V.R.)

Ziaristi Online: Propaganda revizionistă ungară în analiza Secţiei a II-a Informaţii din Marele Stat Major. Studiu de caz: romanul Halhatatlan élet (Viață nemuritoare – carte disponibila in librariile online din Ungaria nota red), de Nyirö József

Cititi si Pe cine mai pupa acum in cur “telectualii lui Basescu”? Corespondenta suprarealista de la New York

“Acesti eroi pupincurintelectualissimi au lucrat asa de osardios la prefacerea Romaniei incat dupa 23 de ani de lupte seculare, tarisoara a ajuns iar de unde a plecat, la curul lui Iliescu.” 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Urmasii lui Nyiro Joszef vor la Guvernare. Hunor, seful UDMR, si Ungureanu, premierul PDL, au pregatit si aprobat reinhumarea extremistului maghiar. Invitatul lor, Kover, presedinte interimar al Ungariei, a catalogat Guvernul Ponta drept “ceausist, barbar si isteric” pentru blocarea operatiunii”

  1. Marius says:

    Victore , vezi ca prietenii tai USL-isti fac exact ceea ce faceau s PDL-istii.
    Au batut palma cu ungurii ca sa ajunga iar la guvernare.

    Echidistanta e cea mai importanta calitate a unui ziarist…parerea mea.

  2. Eu says:

    UDMR nu va ajunge la guvernare sau nu se va bucura de ea. cel putin din informatiile mele . ramane de vazut,daca ne va vinde si USL la unguri atunci vor fi terminati si schimbam iar guvernarea.

  3. VR says:

    O parere foarte buna. Din partea mea e numai distanta! 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova