Femeia de la Palatul Cotroceni. O carte cadou de la Ziaristi Online de “Mica Unire” – PDF. PLUS: Elena Udrea si Nichifor Crainic. Premierul Romaniei si eroii de la Tiraspol

Un tanar cititor imi face o observatie interesanta – pentru varsta lui – printr-un mesaj personal trimis pe Facebook: “Ce ironie a sortii la Palatul Cotroceni: Alexandru Ioan Cuza avea o sotie extraordinara, o mare Doamna, aproape martira, cu numele de Elena, si o amanta nenorocita, spioana si complotista, cu numele de Maria.” Si imi trimite doua citate:

“Maria Obrenovici, a făcut, după unele surse, şi jocul complotiştilor, sprijinindu-i în acţiunea de răsturnare a domnului său. Ea a fost aceea care le-a arătat drumul în palat, spre camera în care dormea domnitorul, în noaptea în care l-a sfătuit pe Cuza să dea drumul gărzilor, sub pretext că nu dorea să fie văzută la Palat. În drum spre Viena, pe 13 februarie 1866, la convoiul care-l ducea spre exil s-a alăturat şi Maria Obrenovici; ea a plecat de bunăvoie cu omul proscris, care nu mai reprezenta nimic pentru o femeie interesată de mărire sau materialistă, cum o considerau contemporanii. Deşi bănuită de uneltire cu complotiştii, nu a dat nici o lămurire în acest sens, păstrând legea tăcerii. (…) Suferind de cancer, Maria Obrenovici s-a sinucis la Dresda, dar există şi bănuiala că ar fi fost asasinată pentru spionaj.

Si doua link-uri: Focoasa prinţesă care l-a vrăjit pe Cuza si Maria Obrenovici, amanta care îl striveşte pe marele Cuza | Historia. Ce pot sa zic? Noua generatie, mereu surprinzatoare! Ca si Romania…

Ziaristi Online o omagiaza pe martira de la Cotroceni:

Femeia din spatele lui Alexandru Ioan Cuza. O carte PDF cadou de la Ziaristi Online de “Mica Unire”: Doamna Elena Cuza – un destin pentru Romania

Elena Cuza si Alexandru Ioan Cuza in Biserica din Ruginoasa - Ziaristi Online

Ziaristi Online va ofera cadou de “Mica Unire” lucrarea reputatilor cercetatori ieseni Aurica Ichim, Mircea Ciubotaru şi Sorin Iftimi, Doamna Elena Cuza – Un destin pentru Romania – PDF.

Elena Udrea Nichifor Crainic Facebook

Cel acuzat a fost întemniţat timp de 15 ani în închisorile comuniste de la Jilava, Văcăreşti şi Aiud. După ieşirea din închisoare, le-a spus apropiaţilor: “Am cunoscut iadul!”. Oare are dreptul cineva care nu a trecut măcar o zi prin puşcăriile comuniste, să-l judece pe Nichifor Crainic sau pe alţi întemniţaţi pentru unele căderi?

Eroii din Transnistria il asteapta pe premierul Romaniei sa-si tina promisiunea

Tudor Popa - Alexandru lesco - Andrei Ivantoc - Transnistria - Ponta, Oprescu, Basescu, Videanu

Toți au suferit în închisori iar statul român i-a uitat complet, indiferent de guvernare. Resemnați, aceștia trăiesc acum la Chișinău iar statul român nu mișcă un deget pentru vreun fel de reparație materială pentru aceștia. Deși și-ar dori foarte mult să vină să locuiască în România, ceilalți trei eroi ai grupului nu au primit nicio propunere în acest sens din partea statului român care continuă să-i ignore de ani de zile.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova