Mostenirea Taranului Roman. Basarabia-Bucovina.Info despre colaboratorul lui Dimitrie Gusti, sociologul-martir Anton Golopentia, si lucrarea sa fundamentala ROMÂNII DE LA EST DE BUG. DOC/FOTO/VIDEO

Anton Golopentia - Basarabia-Bucovina.InfoPortalul Basarabia-Bucovina.Info va ofera un studiu publicat in introducerea unei lucrari de referinta a sociologiei romanesti: Romanii de la Est de Bug, de Anton Golopentia (n. 12 mai 1909 in comuna Prigor, Caraş-Severin – d. 9 septembrie 1951 in închisoarea Văcăreşti.) Scris de Sanda Golopentia, fiica sociologului ucis de agentii sovietici ocupanti ai Romaniei anilor ’50, studiul introductiv, pe care il atasam aici, ca DOCUMENT, trebuie sa va stimuleze pentru obtinerea acestei carti fundamentale, publicata de Editura Enciclopedica (Bucuresti, 2006). Totodata, va prezentam mai jos si un interviu cu doamna Sanda Golopentia  despre martiriul tatalui ei, insotit de un eseu al regretatului scriitor basarabean Andrei Vartic, publicat in urma unei sesiuni a Academiei de Studii Economice a Moldovei, organizate de către profesorul Vasile Şoimaru in memoria marelui sociolog roman Anton Golopentia.

Integral la Basarabia-Bucovina.Info

Imagini dintr-o alta documentare in Basarabia a echipei Gusti, mai jos:


Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Mostenirea Taranului Roman. Basarabia-Bucovina.Info despre colaboratorul lui Dimitrie Gusti, sociologul-martir Anton Golopentia, si lucrarea sa fundamentala ROMÂNII DE LA EST DE BUG. DOC/FOTO/VIDEO”

  1. Andrei says:

    Reperele noastre din trecut şi dintotdeauna, mulţumim!

  2. VR says:

    Doamne, ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova