Vocea Rusiei crede in noul Papa iezuit, Francisc I: “Ortodoxia moscovită este unicul aliat al Catolicismului adevărat”. Romanilor li se prevede o “apocalipsa” de toamna. UPDATE: Xi Jinping, noul presedinte al Chinei, merge la… Moscova

Russian Orthodoxy and the new Pope Francisc I

Cu un motto de  Ilarion Alfeyev de Volokolamsk (foto mai jos, de zilele trecute): “Viitorul spiritual al Europei se va scrie pe axa Vatican-Moscova”

Intr-o postare pe contul de Facebook al lui Valentin Mandrasescu, pseudonimul ales de analistul pentru Romania al activei publicatii online Vocea Rusiei, se sugereaza ca, o data cu instalarea unui Papa iezuit, “A treia Roma” va sprijini cu toate fortele “Prima Roma”. “Astăzi, Ortodoxia moscovită (unica biserică ortodoxă dotată cu rachete nucleare, după cum “se glumeşte” la Moscova) este unicul aliat al Catolicismului adevărat”, afirma analistul de la Rasarit. Totodata ni se prevede, noua romanilor, si o “apocalipsa” de toamna. Desi Contele de Marenches, fost sef al serviciilor speciale franceze, spunea ca modelul preluat de Stalin pentru organizarea structurilor si activitatilor KGB a fost inspirat din cel al ordinului iezuit, nu stiu de ce s-ar bucura Rusia atat de mult cand originile serviciilor speciale americane se bazeaza tot pe apropiati ai aceluiasi ordin. Sau, mai stii? Cercul le inchide pe toate. Redam dialogul nocturn, de dupa alegerea noului Papa, cardinalul italian originar din Argentina Jorge Mario Bergoglio, alias Francisc I:

Valentin Mandrasescu

Azi, după sute de ani, discipolii lui Loyola, “câinii de pază ai bunului Dumnezeu” jubilează. Prietenii mei de la Praga plâng de bucurie. Francisc I este primul papa iezuit. De ce este important? Până acum, exista o regulă nescrisă – un iezuit nu poape fi ales pentru funcţia de suveran pontif. Priviţi cu reticenţă şi neîncredere de către restul bisericii, consideraţi prea radicali (mai ales pentru epoca post Vatican-II) iezuiţii se ocupau de sarcinile cele mai dificile: ideologia, lucrul cu informaţia, interacţiunea cu politicienii şi societatea.
Dacă un iezuit a fost ales să conducă Biserica Catolică, atunci (dacă nu s-au precopsit cu un trădător) avem un semn clar că aripa radicală a catolicilor va da o ultimă şi decisivă bătălie pentru păstratea principiilor şi idealurilor catolice. Vor avea de înfruntat o presiune uriaşă. Un papa care spune un NU hotărât sodomiţilor şi “modernizatorilor”, un papa care este preocupat de echitatea socială va avea o viaţă dificilă, dar anii petrecuţi în interiorul celui mai conservativ ordin al catolicismului ar fi trebuit să-l pregătească pentru aceste dificultăţi. Îi urez succes!

Victor Roncea Inseamna insa, in egala masura, si o intarire a aripii care tinde sa domine si sa submineze Ortodoxia. Ramane de vazut ce va face “A Treia Roma”. Se va uni cu prima? Noroc cu noi ca suntem autocefali!
Valentin Mandrasescu Victor Roncea , din experienţa pe care am avut-o cu iezuiţii pot spune cu cerititudine că au multe probleme, dar nu sunt proşti. Astăzi, Ortodoxia moscovită (unica biserică ortodoxă dotată cu rachete nucleare, după cum “se glumeşte” la Moscova) este unicul aliat al Catolicismului adevărat. Catolicismul este într-o situaţie critică în sensul că acum câteva ore au scăpat pe muchie de cuţit de alegerea unui pontific care putea “legaliza” sodomia. Banca Centrală Europeană “a găsit nereguli” la Banca Vaticanului, încă puţin şi rămân fără bani. Noroc că iezuiţii sud-americani au propriile circuite financiare Ei nu sunt în poziţie de a mai ataca pe cineva. Visul lor suprem este să supravieţuiscă şi în alte zone decât favelel din Sao Paolo sau ministerele din Buenos Aires. Francisc va da o bătălie pentru Europa. Eu (şi nu numai eu) îi doresc să câştige.
Valentin Mandrasescu Victor Roncea , ref la iezuiţi, atacuri şi autocefalie … La câţi bani se toarnă acum în tot felul de ASUR-uri, catolicii ar trebui să fie ultima problemă pe ordinea de zi a ortodoxilor români. Să vedeţi ce va fi la toamnă …. o să vă fie dor de “micile bătălii” intracreştine.
Victor Roncea Stimate dle Valentin Mandrasescu, ati bagat fitilul si-ati aprins si iasca. Macar dati-ne un pont sa stim si noi de ce sa ne ferim sau cum sa ne pregatim. E de vesta antiglont si casca, de pus baioneta sau direct de bunker? De unde vine racheta? Sau e vorba de vreo implozie?
Valentin Mandrasescu Victor Roncea , pe măsură ce punem mână pe nişte chestiuni publicabile, le publicăm iar racheta o să vină de la Bruxelles, ghidajul la sol fiind (ca de obicei) asigurat de discipolii unui celebru speculator financiar.
Victor Roncea Rachetele si minele lui Soros sau Rich (n-am inteles exact care-i seful cui) le resimtim de 23 de ani. Asta trebuie sa fie vreo bomba nucleara atunci… Sper sa le explodeze in brate!
(dialogul continua pe teme dambovitene)
Sursa: Roncea.Ro
UPDATE: Si o stire la fel de importanta: Xi Jinping este noul presedinte al Chinei, pentru urmatorii 10 ani.  Prima vizită oficială în străinătate a lui Xi Jinping în calitate de preşedinte al Republicii este prevăzută, până la sfârşitul lunii, la… Moscova, urmată de un turneu în Africa. Despre acest eveniment scrie, de la Beijing, si Dan Tomozei
Ilarion Alfeyev de Volokolamsk si Patriarhul Daniel pe 10.03.2013 la Bucuresti
Sursa Foto: Basilica.ro
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Vocea Rusiei crede in noul Papa iezuit, Francisc I: “Ortodoxia moscovită este unicul aliat al Catolicismului adevărat”. Romanilor li se prevede o “apocalipsa” de toamna. UPDATE: Xi Jinping, noul presedinte al Chinei, merge la… Moscova”

 1. MIHAI says:

  AM CITIT CATE CEVA DE-A-LUNGUL TIMPULUI,DESPRE IEZUITI,AM FOST SURPRINS DE RENUNTAREA PAPEI BENEDICT,N-AM CREZUT NICI MACAR O SECUNDA IN MOTIVATIILE CE S-AU ARUNCAT IN PUBLIC,ACUM AFLU CU STUPOARE CA NOUL PAPA ESTE IEZUIT.NU ASTA MA MIRA CEL MAI MULT,CI INTREBAREA DE CE IESE UN IEZUIT LA LUIMINA? AM AJUNS LA CAPATUL “PROGRAMULUI”?JOCURILE SUNT FACUTE?
  IN CE-L PRIVESTE PE DL. VALENTIN “ESCULESCU” NUMA’ SANATATE CA PENTRU CE IA ARGINTII PE CINE MAI INTERESEAZA?

  SANATATE MAXIMA CA VIATA-I SCURTA

 2. Donkeypapuas says:

  Nu vă supăraţi dar acest Mânrâşescu pare şi imbecil şi agramat. Un fel de Coruţ al ziaristicii. “Ortodoxilor”!? Poate a vrut să scrie “ortodocşilor”. “A treia Româ”? De ceva vreme a fost lămurită această dezinformare muscalească: au existat “vechea Romă” şi “noua Romă” (Constantinopolul) nicidecum prima Romă şi a doua Romă.

  Se face că uită că relaţiile României cu Argentina au fost întărite de prietenia dintre Ceauşescu şi Peron. Başca faptul că acolo au emigrat nişte camarazi adevăraţi (nu d’ăştia de tip nou). Sub influenţa lor s-a creat şi acolo, în Argentina lui Peron, o “Guardia de Hierro”. Această organizaţie s-a unificat cu o alta dând naştere uneia noi din care a făcut parte… actualul papă Francisc.

 3. Donkeypapuas says:

  Of. Şi am uitat să fac trimitere la cea mai elocventă mostră de pseudocultură a acestui agitator muscalesc. Să-i considere pe iezuiţi drept “câinii Domnului” când ştie orice persoană interesată de Evul Mediu câ aceştia erau dominicanii.

 4. VR says:

  Trebuie sa fiti mai intelegator. Probabil era basarabean. Ei au scris 50 de ani cu chirilice. Plus ca am impresia ca a fost sanctionat de sefii sai: Page Not Found – http://www.facebook.com/valentin.mandrasescu?fref=ts. Daca asa s-a intamplat, nu-i frumos!

 5. […] limba romana a postului online Vocea Rusiei, a fost suspendat. Subiectul conversatiei profesionale: cea de a treia Roma care ar fi mana in mana cu Roma iezuitului Francisc I si o “apocalipsa&#82…. In primul moment ne-am temut ca Ordinul a dispus rapirea corespondentului postului Vocea Rusiei si […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova