Societatea civila preocupata de copiii Romaniei solicita boicotarea expozitiei necrofile profanatoare “Human Body” de la Muzeul Antipa. In atentia directorului Dumitru Murariu: Expozitia a fost interzisa la Paris. Si Franta e “homofoba”?

L'Express - Franta a interzis expozitia Human Body azi la Muzeul AntipaVa informam ca Liga de Utilitate Publica se alatura demersului semnalat de Asociatia Pro Vita cu privire la gravele probleme de constiinta pe care le ridica expozitia “HumanBody” care se va deschide pe 22 martie la Muzeul Antipa din Bucuresti.

Scrisoarea Deschisa la care facem referire se afla postata pe internet la Cultura Vietii .

Va atasam, de asemenea, si alte imagini care, credem, demonstreaza mai degraba caracterul profanator decat stiintific al manifestarii.

Ca urmare, va solicitam sa interziceti accesul elevilor (minorilor) in aceste sali de expozitie – asa dupa cum stiti, Muzeul Antipa este o locatie vizata de parinti, elevi si profesori mai ales in cadrul programului “Saptamana altfel”. Prezenta minorilor la aceasta manifestare (mai ales a celor din ciclul primar si gimnazial) ar putea produce tulburari mentale grave, cu efecte inimaginabile si de durata.

Iata si cateva argumente stiintifice pentru a interzice accesul minorilor la manifestarea Human Body care este programata sa se deschida peste doua zile, adica vineri 22 martie.

Veti gasi in acest articol punctul de vedere al unui psiholog, Diana Ioanes: “Am avut la cabinet deseori copii care au avut de suferit după ce au fost duşi la înmormântarea unei rude şi care au dezvoltat o simptomatologie anxioasă – stări de nelinişte, de plâns, frică – se poate ajunge chiar şi la fobie faţă de cadavre sau tulburări obsesionale. Cei care vor merge la expoziţie pot avea stări de vomă, dureri de cap, stări de nelinişte, plâns, depresie, tristeţe. Copilul nu poate procesa percepţia, nu poate identifica ce l-a marcat”.

Va reamintim ca in date de 21 aprilie 2009, justitia franceza a interzis aceasta expozitie in Franta, dispunand inchiderea ei, la solicitarea a doua dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale care lupta pentru drepturile omului. Vedeti Le Monde si L’Express.

In ceea ce ne priveste, solicitarea de ieri nu se refera decat la protectia minorilor (dupa cum au declarat gazdele “manifestarii stiintifice”, accesul este gratuit pentru copiii pana la varsta de 7 ani!!! – http://www.antipa.ro/categories/55/pages/296).
Bineinteles ca am saluta o decizie similara cu cea franceza, care nu ar face altceva decat sa evidentieze o stare de normalitate in societatea romaneasca: Statul isi protejeaza proprii cetateni, in special inocenta copiilor nostri.

Asa dupa cum am convenit si in discutia noastra de astazi dimineata, ramanem in asteptarea raspunsului dumneavoastra.

Cu deosebita stima,

Rafael Udriste
jurnalist TVR
presedinte L.U.P.

rafaeludriste.blogspot.com

Cititi si: George Damian: Expoziţia de cadavre de la Muzeul Antipa, o monstruozitate. Pro Vita protesteaza, directorul Dumitru Murariu tace

Acesti hoitari care urasc Romania: Moise Guran, la TVR, injura crestinii pe banii lor. E ultima moda a bugetarilor, dupa cum ne informeaza si Dumitru Murariu, directorul Muzeului Antipa: pedofil, homosexualofil sau necrofil

Razboi intru cuvant: In fata criticilor, directorul fara scrupule Dumitru Murariu raspunde acuzand… “HOMOFOBIA” Asociatiei Pro-Vita!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova