Lansari la Bookfest 2013: Joi: STRIGATE IN PUSTIU, Eugen Mihaescu, NICOLAE IORGA ÎN ARHIVELE VIENEZE SI ALE SIGURANTEI REGALE – 1903-1914, Cornelia Bodea și Radu Ștefan Vergatti. Vineri, ora 18.00: CEI DINTAI VOR FI CEI DIN URMA, Larry Watts. Sambata: I. D. VULCANESCU

Strigate in pustiu - Eugen Mihaescu - Editura Rao 2013Editura RAO informeaza:

PROGRAMUL LANSARILOR LA BOOKFEST 2013

JOI  30 MAI

14.00 – Spionii. Cine sunt, ce fac? si Ars Analytica. Provocari si tendinte in analiza de intelligence, in prezenta coordonatorilor George Cristian Maior si Ionel Nitu

16.00   – Strigate in pustiu, in prezenta autorului Eugen Mihaescu

17.00   – Recviem pentru nebuni si bestii, in prezenta autorului Augustin Buzura

18.00  – Marea ecuatie: Afganistan, in prezenta autorului Doru Claudian Frunzulica

19.00 – Artemis sau uzurparea sentimentului, in prezenta autorului Dumitru Popescu

VINERI 31 MAI

16.00 – Lumea 2013. Enciclopedie politica si militara. Studii strategice si de securitate, in prezenta coordonatorilor Theodor Frunzeti si Vladimir Zodian

18.00 – Cei dintai vor fi cei din urma. Romania si sfarsitul Razboiului Rece, in prezenta autorului Larry L. Watts

Excelenta Sa, Eugen Mihaescu, membru de onoare al Academiei Romane, despre noua sa carte: “Să aduni între copertele unui volum, de fapt într-o cutie de rezonanţă, strigătele pierdute în pustiu fixate în paginile îngălbenite de vreme şi prăfuite de trecerea timpului poate părea o zvâcnire a vanităţii autorului. Intenţia mea a fost cu totul alta: am vrut să pun cap la cap, ca un jurnal de zi cu zi, înregistrările seismografului meu, electrocardiograma bătăilor inimii mele pentru această nefericită ţară “care a fost odată a noastră şi astăzi este a nimănui”, cum zicea Cioran. Filele acestea sunt o continuare, dacă doriţi, a cărţii mele intitulate “Între linii“, în  încercarea mea de a prezenta cititorului, sincer, efortul meu cotidian – o încercare nesăbuită pentru unii dintre apropiaţii mei – de a arăta cu degetul încotro mergem urmând, şontâc-şontâc, acest drum. Încotro se îndreaptă şchiopătând România de mai bine de douăzeci de ani? Unde o conduc aceste clici, găşti care se numesc cu emfază partide şi sunt, de fapt, şi ele dirijate de paiaţe, manipulate din umbră de forţele invizibile ale “serviciilor” care fac servicii unor forţe străine intereselor acestei ţări?”

Strigate in pustiu (507 p), Eugen Mihaescu, Editura Rao, Bucuresti, 2013

Sursa: Ziaristi Online

NICOLAE IORGA ÎN ARHIVELE VIENEZE SI ALE SIGURANTEI REGALE - 1903-1914 - Mica Valahie

Editura MICA VALAHIE participă la Târgul de Carte Bookfest 2013 (29 mai – 2 iunie în cadrul Complexului expoziţional Romexpo), unde va lansa cărţile:

JOI, 30 MAI

– 17.00-18.00 (STAND PROPRIU, PAV. C2)

NICOLAE IORGA ÎN ARHIVELE VIENEZE SI ALE SIGURANTEI REGALE – 1903 – 1914, Cornelia Bodea și Radu Ștefan Vergatti
Moderator: Mariana Heroiu

Documentele ilustrează o activitate puternic marcată de campania anti-habsburgică desfăşurată de Nicolae Iorga în vederea înfăptuirii unităţii naţionale, culturale şi politice a românilor. Totodată, prin ele se poate constata influenţa exercitată de savant asupra opiniei publice româneşti pe plan intern şi extern. Nu mai puţin, se desprind cu pregnanţă tensiunile anti-habsburgice create şi repercusiunile lor asupra relaţiilor dintre Imperiul Austro-Ungar şi România.
Documentaţia folosită se regăseşte în corespondenţa secretă şi de cancelarie dintre agenţii diplomatici şi consulari ai Austro-Ungariei aflaţi la post în România şi Ministerul de Externe austro-ungar, dintre autorităţile austriece din Bucovina şi Ministerul de Interne austriac, dintre ministerele menţionate, precum şi în rapoartele Siguranţei Generale a statului român etc. Toate acestea privesc mişcarea naţională română din Vechiul Regat şi din teritoriile româneşti de sub administraţia austro-ungară, în strânsă legătură cu activitatea desfăşurată de Nicolae Iorga în acel context.

SÂMBĂTĂ, 1 IUNIE

– 12.00-13.00 (SPAȚIUL DE EVENIMENTE GHERASIM LUCA)

TEATRU, I.D. Vulcănescu (varul lui Mircea Vulcanescu, condamnat la munca silnica pe viata, a suferit 15 ani de temnita comunista, a murit in 1991 – nota mea)

Invitaţi: Rodica Smaranda Vulcanescu, Claudia Dimiu
Moderator: Mariana Heroiu

Ion D. Vulcanescu - Sunt cel ce sunt - Editura Mica Valahie

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova