Parintele Justin Parvu a izvorat lacrimi de mir. La capataiul Duhovnicului Neamului. Omagiu Sfantului lui Dumnezeu de la Petru Voda. VIDEO/ FOTO/ CANT IN MEMORIAM. UPDATE: Zeci de mii de pelerini la cel mai iubit dintre romani

Coroane si coada la Manastirea Petru Voda pentru Parintele Justin Parvu - 19.06.2013 - Roncea.Ro

Zeci de coroane si jerbe din intreaga tara ocolesc Biserica Manastirii Petru Voda, in timp ce coada de mii de pelerini curge pe langa zidul Manastirii pana in padure, la poalele dealului pe care Parintele Justin a inaltat Manastirea Sfintilor Inchisorilor (vedeti video si fotografii mai jos)

Zeci de mii de romani au venit in pelerinaj la Petru Voda in ultimele zile pentru a-si lua ramas bun de la Parintele Justin Parvu, supranumit Duhovnicul Neamului, ultimul mare duhovnic al Ortodoxiei Romanesti din generatia sfintilor marturisitori ai inchisorilor comuniste. In zona din Muntii Neamtului, comuna Poiana Teiului, circulatia este blocata de afluxul mare de masini de-a lungul a circa sapte kilometri, drumul de la sosea la manastire fiind parcurs de miile de pelerini veniti din toate colturile tarii si din intreaga lume – barbati, femei, batrani, copii – pe jos. Slujba de inmormantare, condusa de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, are loc joi, incepand cu orele 9.00. Sunt asteptati sa participe sute de preoti, fii duhovnicesti ai Parintelui Justin, si alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane si ai bisericilor surori. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sustinut miercuri, 19 iunie a.c., impreuna cu zeci de maici de la Manastirea Paltin – Petru Voda, un parastas la capataiul Parintelui Justin, din care va prezint mai jos predica de final. Parintele Justin Parvu, ctitor al mai multor asezaminte monahale si fost detinut politic cu 16 ani de temnita grea, ca membru al Miscarii Legionare – crez romanesc de care nu s-a dezis, in ciuda chinurilor din inchisori, nici macar o clipa in intreaga sa viata, ducandu-l la ceruri la varsta de 94 de ani -, se dovedeste astazi a fi cel mai iubit dintre romani. Sa dea Domnul sa avem parte in continuare de rugaciunile si minunile Sfantului lui Dumnezeu de la Petru Voda!

Voi reveni cu noi informatii, fotografii si filmari. Doamne, ajuta!

Actualizare:

si

Cititi de la Doxologia:

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, erou al demnității naționale, apărător al credinței drepte, model sublim al iubirii evanghelice

La plecarea Părintelui Iustin plîng oamenii şi se veselesc îngerii

Credincioşi din toată ţara, la Mănăstirea Petru Vodă

Pelerinaj la Petru Voda pentru Parintele Justin Parvu - coada  19.06.2013 - Roncea.Ro
Pelerinaj la Petru Voda pentru Parintele Justin Parvu - 19.06.2013 coada zi - Roncea.Ro
Pelerinaj la Petru Voda pentru Parintele Justin Parvu - 19.06.2013 - coada noaptea Roncea.Ro

Romania Mare de la Petru Voda inainte de inmormantarea Parintelui Justin Parvu

Urmariti mai sus un eseu fotografic despre viata Parintelui Justin Parvu (cant de Maica Neonila si fotografii din Arhiva Manastirii Petru Voda si de la Marius Caraman si Cristina Nichitus Roncea) si vedeti mai jos imagini de la un parastas al familiei de calugari de la Petru Voda  savarsit azi, miercuri, 19 iunie, orele 5 dimineata, la capataiul Duhovnicului Neamului.

Citit si: Ziarul Ceahlaul – Mitropolitul Teofan la căpătâiul Duhovnicului

Chilia Parintelui Justin de la Petru Voda

Chilia Parintelui Justin de la Petru Voda

Vă împărtășim minunea ce are loc pe osemintele Părintelui: Încă din timpul nopții mai multe persoane, printre care și din corpul medical ce l-au îngrijit cu total devotament pe Părintele, au observat că din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă. La fel și pe obraji și pe mâini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasmă deosebită. E semn că bunul nostru Părinte vrea să ne mângâie și să ne întărească că este printre noi și va veghea mai cu osârdie la continuarea lucrării sale din mănăstiri și din locurile ce le-a ctitorit. Mulțumim, iubite Părinte, și pentru acest dar!

Mai multe informatii, fotografii si filmari la

Iubitul şi multpătimitorul nostru Părinte Justin a trecut la Domnul!

Părintele nostru Justin Pârvu a plecat la Domnul si la fraţii săi, Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori. Să avem parte de rugăciunile sale!

Imn Parintelui Justin la aniversarea a 90 de ani – Maicutele de la Petru Voda

Vedeti si

La multi ani, Parintelui Iustin Parvu, la implinirea a 94 de ani!- Fotografii

Înmormîntarea bunului, dragului si iubitului nostru Părinte Justin va avea loc Joi, 20 Iunie

Ultimul interviu realizat de Ziaristi Online cu Duhovnicul Neamului, la implinirea a 94 de ani. VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “Parintele Justin Parvu a izvorat lacrimi de mir. La capataiul Duhovnicului Neamului. Omagiu Sfantului lui Dumnezeu de la Petru Voda. VIDEO/ FOTO/ CANT IN MEMORIAM. UPDATE: Zeci de mii de pelerini la cel mai iubit dintre romani”

  1. Dora says:

    Un colaj superb de fotografii si muzica!Am plans de dor!Ce vom face oare fara parintele?

  2. VR says:

    Vom vedea…
    Adevarat S-a inaltat!

  3. oroles says:

    Toti pt Unul,si Unul pt TOTI…ZIUA EROILOR=adevaratii eroi sunt partizanii-banditii din munti,gardistii de fier-martiri, intelectualii-nationalisti si spiritualii-induhovniciti din BOR=Sfintii Parinti-martiri-mucenici-Memorialul Durerii,precum pleiada astrelor,gala Elitelor Meritocratice ,ca KHIR-KHIRIOS Arsenie Boca,Calciu-Dumitreasa,Iustin Parvu,Cleopa,Paisie,Nicodim Mandita,Dimitrie Bejan,N. Grebenea si altii—- https://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=839—https://vestitorul.*.ro/2010/09/marturisitorii-ortodoxiei-din-lagarele.html—-care Important-Crucial,s-au mantuit-izbavit de zile, de rau ,de diavol,de vicleni,de perversi….Mari Oameni-Mari Caractere-Mari Domni—SUFLETE FERICITE=sfintite prin jertfe-sacrificii si razboi vazut si nevazut,stiut si nestiut, Bucurandu-se de Binecuvantarile DIVINE si omagiul-respectul Oamenilor…………

  4. Liliana says:

    Mare duhovnic al credintei ortodoxe si al gandirii romanesti!

  5. doina veronica says:

    PENTRU CA LA NOI ESTE LUPTA CU ANTICRISTUL SI FRICA NOASTRA A OAMENILOR – Asa s spus Parintele Nostru Iustin.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova