Razboiul sirian pentru Rosia Montana

Mihai Tociu in Piata Universitatii - 1.09.2013 - Democracy is a LieO stire de “ultima ora” (dar nu pe toate canalele): A inceput razboiul! In transeele pentru Rosia Montana, rebelii “civili” au iesit la “lupta cea mare”, rob cu rob sa se uneasca: oameni de cea mai buna intentie si credinta, patrioti adevarati, romani iesiti in strada in costume nationale alaturi de gnomii lui Soros, activisti anticrestini si piticanii paroase ca Remus Cernea si partenerul lui civil, cretuliul Nicu Sordan (*). Nationalisti curati ca Dan Tanasa, militanti pentru apararea romanilor din teritoriile ocupate, Harghita si Covasna, in strada, la nivel international, alaturi de partide extremiste din Ungaria, cu agenda antiromaneasca fatisa.

Ca niste pale mediatice de elicopter pe deasupra Pietei Universitatii, asigurand zgomotul de fond necesar, Vocea Rusiei ne da o lectie de romanism (ghilimelele sunt invizibile): “Paroxismul trădării: Roşia Montana“. Citez: “Roşia Montana este mai mult decât un sit arheologic sau locul unei exploatări miniere. Roşia Montana este un simbol, fiind concomitent un simbol al trezirii la viaţă a societăţii româneşti cât şi simbolul dispreţului maxim pe care clasa politică îl are faţă de opiniile cetăţenilor.” Hm, asta e dovada clara ca romanii au ocupat Rusia, pana la antenele propagandei de stat, si nu invers.

De sus, din stratosfera, ramas aproape fara aer, ca un pui de Gostat gatuit, Obama Ponta ii da cu bombardeaua, apoi cheama “reprezentantii boborului” sa decida, timp in care trece la un menage a trois, kinky, “in lanturi, pentru Rosia Montana”, impreuna cu Sorin Rosca Stanescu si soata Daciana, in manejul zoopolitic din Casa Poporului. Un menaj in care se imbina ordinul cu placerea, simbolic, desigur, ca si loviturile lui Obama asupra Siriei. Dupa cum ne reaminteste Cristian Banu intr-un comentariu pe tema, la Politica ta, despre “Comedia absurdului”: „Pe vremuri era o vorbă, ‘Tovarăși, eu am o opinie, dar nu sunt de acord cu ea.’”

De la microfoanele Pravdei, Bashar al Basescu, din submarinele politicii dambovitene, trage torpile cu varful otravit pentru apararea patriei capitaliste. Dar cine sa-l mai creada? La credibilitatea lui de sub zero, mai bine ar tacea.

Care este solutia pentru Rosia Montana? Nu stiu. Dar stiu, extrem de bine, cine sunt actorii – mirceatomii, scenaristii – renatoweberienele, si regizorii – sorosopatrushevii, care profita de figurantii scosi la munca de strada gratis, in timp ce buzunarele “alesilor” se umfla la Bursa din Toronto. Mai stiu ca ungurii, care si-au tapetat cupola Parlamentului cu aurul de la Rosia Montana (apropo, acesta e tot tezaur romanesc; de ce nu-l cerem inapoi?), sunt fideli obsesiei lor ca “vor lua Ardealul inapoi” si-atunci isi zic ca se vor bucura singuri de aurul din adancuri estimat la circa 10 miliarde de dolari (uncia a ajuns la 1,390 USD). Iar afaceristii pretutindenari, de teapa lui Soros si ai lui, care vor sa sufle caimacul celor de azi, stiu ca licenta RMGC expira in patru ani. Cum au intins-o 10 ani cu protestele “ecologistilor” in civil, o mai pot lungi inca patru. Si-atunci sa vezi “licitatie”!

In final, daca exploatarea ar fi 100% in mana statului – aviz amatorilor: dezastrul de la Rosia Poieni, cu biserica scufundata in steril, apartine tot “statului roman” – am putea spune, oare, “Ura! Aurul e al romanilor!”? Dar nu a mai fost asa, in vremuri nu demult apuse? S-au bucurat romanii de el? Poate, macar prin faptul ca serviciile de sanatate, sa spunem, ca exemplu, erau gratuite… Dar in rest? Si cine este, azi, “statul roman”? Nu tot ei, zgonii, pontii, tokesii si basestii?

Concluzia o pune Mihai Tociu, prin ilustratia la articolul sau pe aceasta tema, De ce Soroș le-a dat ”ecologiștilor” Roșia Montană, unde ofera si o posibila solutie: implicarea in politica. Dar fotografia, cu porcul in varf de teapa, spune tot: “Democracy is a Lie”. Da, stiu, sunt extremist, nu patriot ca “romanii” de la Vocea Rusiei si Hotnews.

Mai multe, inclusiv despre raspandacii “pro” sau “contra”, manelistii cu “staif” ai “blogosferei”, la Politica ta: Felicitari, iar ati salvat Rosia Montana…si imaginea guvernului Ponta

(*) (c) Traian Mitrica

UPDATE:

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Razboiul sirian pentru Rosia Montana”

 1. Tocmai pentru a preveni violentele, intelectualitatea trebuie sa refaca miscarea civica asa cum era in 1990. Fani ai proiectului se gasesc in toate mediile politice/intelectuale si au sanse mari sa câstige mult. Scandalul Rosia Montana nu e atât ecologic cât etic: scoaterea din tara a 314 tone de aur şi a 1.480 tone de argint, plus metale rare (conform presei), sub pretextul ca suntem o generatie incapabila de minerit! In plus, vorba cianuri alunga turismul din Muntii Apuseni, eventual in judetele cu trenduri spre autonomie. Postromânismul cum ca România e altfel si n-avem trecut, deci nici viitor, exclude insa orice opozitie civica notabila, deoarece nu ne mai putem baza pe patriotism, pe argumentul zdrobitor ca zacamântul nu e nici al localnicilor si nici al generatiei noastre incapabile de minerit.

 2. Petre says:

  ok, actorii astia sunt, si de aici unde mergem? ca “nu stiu” nu poti sa spui la nesfarsit …. of doamne of

 3. VR says:

  Alexandru Costache sustine:

  Nu-i lăsați pe soroșiști să monopolizeze manifestările din Piața Universității, ei urmăresc un cod diversionist al protestelor internaționale, nu acționează spontan. Luați cu voi însemne identitare românești. Nu-i lăsați să provoace violențe. S-a intonat imul național? S-a făcut măcar vreo cruce? În numele a ce protestăm? Cui slujim? Nu putem fi solidari cu organizațiile care militează pentru distrugerea familiei, fie prin anti-creștinism, fie prin manipularea homosexualilor, doar pentru că mimează compasiune pentru mediu. Nu te poți face frate cu satana, fiindcă nu știi dacă mai ajungi la capatul podului, experiența lor de manifestare o întrece pe a noastră. De la Roșia Montană nu poate începe nicio revoluție, fiindcă, momentan, nu există nicio alternativă politică. O revoluție ar aduce doar anarhism și cine știe ce altceva. La Roșia Montană trebuie sa continue rezistența în coordonatele identității naționale, care nu aparțin niciunei idelogii, nu sunt împurmuturi sufletești, sunt respirația noastră zilnică. Vin modelele stângiște internaționale să ne învețe cum să rezistăm, când noi facem asta de 2000 de ani? Protestați cu toată energia împotriva proiectului de lege, dar nu fiți masă de manevră.

 4. Dudau says:

  Cand progresistii, corporatistii, ecologistii, hipsterii, neonazistii, nationalistii, conservatorii si anarhistii se strang la un loc cu acelasi scop, e clar ca ceva este foarte in neregula cu societatea in care traim. Hai sa nu ne impotmolim in categorisiri, detalii si aratat cu degetul inspre cei din multimea de protestatari si sa ne urmam scopul, macar acum cand suntem uniti, pentru scurt timp, de o fericita alaturare ideologica.

 5. VR says:

  Stimate Domnule V. I. Mandrasescu,
  Cred ca fiecare ne facem datoria. Dar sa o facem cu respect. Eu asa am invatat.
  Numai bine va doresc, in masura in care binele Dvs nu afecteaza in rau binele nostru.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova