PROTEST CIVIC MEDIA: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof maghiar local. NUP revoltator pentru Csató Kovács Imre, cel care i-a amenintat cu moartea pe Dan Tanasa si Sabina Elena. SOLIDARITATE

Dan Tanasa Contribuabilul Tupeist

Dan Tanasa, jurnalistul roman amenintat cu moartea de… organele “statului roman” (?!)

VEDETI SI: FOTO/VIDEO: BUDAPESTA inapoi pe Arcul de Triumf. Operatiunea “De Craciun romanii si-au dat ratia de adevar”. Exclusiv Roncea.Ro / Ziaristi Online 23.12.13

 

Asociatia-Civic-Media-Informatia-egal-Libertate - Logo

 

 

PROTEST: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof  maghiar local

Dan Tanasa BlogAsociația Civic Media a aflat cu stupoare faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis neînceperea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Csató Kovács Imre după ce acesta l-a amenințat cu moartea pe jurnalistul Dan Tanasă, membru de onoare al Asociației Civic Media, distins cu Premiul Mile Carpensian 2013 pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism.

Reamintim opiniei publice faptul că în luna martie a.c. omul de afaceri harghitean Csató Kovács Imre l-a amenințat cu moartea pe jurnalistul Dan Tanasă prin intermediul unui mesaj pe care l-a expediat pe pagina de Facebook a jurnalistului. ”Te büdös gazember, a torkodat kéne elvágni, a Sabinájéval együtt! TakarodjatokSzékelyföldről, terület tolvajok!”, a scris Csató Kovács Imre. Traducerea mesajului în limba română: ”Gunoi împuţit, ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei! Căraţi-vă din Ţinutul Secuiesc, tâlhari de terenuri!”.

Amenințarea cu moarea la adresa jurnalistului Dan Tanasă a venit după ce acesta a relatat pe blogul său despre cazul elevei Sabina Elena din Covasna, supusă unui adevărat linsaj media de către presa maghiară din România pentru simplul fapt că a îndrăznit să meargă la școală cu o betiță tricoloră în ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

La capătul unei anchete de opt luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis neînceperea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Csató Kovács Imre pe motiv că ”mesajul nu a avut un caracter serios”.

Considerăm că rezoluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe în acest dosar este complet nelegală, imorală și revoltătoare. Ne întrebăm cum anume a stabilit Parchetul că mesajul lui Csató Kovács Imre nu a avut un caracter serios? Parchetul refuză în acest caz să sancționeze un mesaj de amenințare cu moartea cât se poate de clar și direct, trimis chiar de către omul de afaceri care nu și-a cerut scuze niciodată pentru această faptă și nu regretă în niciun fel cele întâmplate.

Este cât se poate de evident că în acest caz s-ar fi impus trimiterea în judecată a omului de afaceri de vreme ce el este un exemplu pentru opinia publică și cu atât mai mult cu cât, potrivit paginii de internet a Judecătoriei Miercurea Ciuc, Csató Kovács Imre a fost condamnat în decembrie 2007 pentru fapte de amenințare la adresa lui Csiszer Elod în dosarul nr. 143/258/2006 (nu credem că la mijloc este vorba de o simplă coincidență de nume).

Rezoluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe deschide o adevărată cutie a Pandorei și transmite din nou un mesaj al justiției care nu face dreptate ci este o sursă permanentă de nedreptate. Urmare acestei rezoluții ne putem aștepta ca amenințările cu moartea să devină ceva banal în România, de vreme ce justiția nu le sancționeză în niciun fel.

Solicităm public o reacție imediată din partea Procurorului General al României, Tiberiu Nițu, prin care să transimită un mesaj foarte clar opiniei publice de restabilire a încrederii în justiție. Amenințarea cu tăierea beregatei unui jurnalist este ceva foarte serios iar nepedepsirea ei în niciun fel nu poate decât să încurajeze un astfel de comportament antisocial.

Nu in ultimul rand, constatam cu revolta fata de institutiile responsabile ale statului roman ca aceasta decizie este rezultatul politicilor tradatoare ale celor care au condus Romania din 1989 pana astazi.

Asociatia Civic Media

23 Decembrie 2013

Solicitam din partea organizatiilor romanesti sau a simplilor cetateni romani interesati in apararea drepturilor nationale sa sustina acest Protest solidarizandu-se cu Dan Tanasa si Sabina Elena. Trimiteti adeziunile Dvs la [email protected] sau semnati mai jos, la rubrica de comentarii.

Detaliile cazului aici:

EXCLUSIV. REVOLTĂTOR. NUP de la Parchet în cazul omului de afaceri Csató Kovács Imre care vrea SĂ-MI TAIE BEREGATA. Parchetul: ”mesajul nu a avut un caracter serios” DOCUMENT

Csató-Kovács-Imre

Csató Kovács Imre, protejat de organele “statului roman” (?!)

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

22 Responses to “PROTEST CIVIC MEDIA: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof maghiar local. NUP revoltator pentru Csató Kovács Imre, cel care i-a amenintat cu moartea pe Dan Tanasa si Sabina Elena. SOLIDARITATE”

 1. manole catalin says:

  Curaj, noi te sustinem!

 2. imperrio88 says:

  Anul trecut am lasat niste mesaje de sa zicem atentionare unor lideri UDMR.Am fost de urgenta invitat la Politie sa dau declaratii si am fost sanctionat cu 200 ron amenda.Oare la mine de ce a fost stabilita acea amenda iar la acest gunoi de ungur nu?Oricum eu nu voi renunta la a lua atitudine impotriva acestor gunoaie.

 3. Sergiu Epure says:

  Semnez și susțin protestul. Sergiu Epure

 4. Dan Irimia says:

  Semnez si sustin !

  Dan Irimia

 5. olaru Gabriel says:

  Semnez și susțin

 6. raulmarta35 says:

  semnez si sustin protestul. radu costica

 7. Andreea Soare says:

  Semnez, sustin, mergi mai departe, pana-n panzele albe !

 8. Mircea popescu says:

  Semnez si sustin protestul.

 9. Roxana says:

  Va susțin Dan si Sabina!
  Este incredibil ca cineva te poate hartui in asemenea hal si scapă măcar cu o mustrare !!!
  O eleva – ei hărțuiesc o minora ?!!!
  Intr-un stat european ?!!
  Pai, daca nu se face dreptatea la nou o poate face un for european!
  Tocmai ce fusese in vizita comisarul pt justiție.
  De ce nu trimiti o scrisoare deschisă?
  Către toată presa naționala si internațională ??
  Dan, se poate!
  TU POTI!!
  Dupa atâtea victorii ???
  I-ati steagul in mana, CURAJ!!!

 10. Catalin Pletea says:

  Sustin si semnez.

 11. Hofenpradli Marius Ilie says:

  Semnez.

 12. Marian Popescu says:

  Acest fals conflict nu poate fi transat decat cu suportul autoritatilor. Desigur si noi avem un punct de vedere si il sustinem pe Dan Tanasa, dar o presedintie sau guvernantii cu instrumente specifice ar putea inchide gura unor nomazi. Astia nici macar nu au habar cine au fost secuii si ce a reprezentat acest tinut.

 13. Camelia Negoita says:

  Semnez si te sustin. Camelia Negoita

 14. corici dorin says:

  Sunt cu voi si semnez!

 15. Horobet Razvan Stefan says:

  Ignorarea unui astfel de comportament este inadmisibil si va duce cu certitudine spre o tragedie. Mesajele de ura, dispret, dar mai ales amenintarile cu moartea trebuiesc tratate cu seriozitate si obiectivitate! Semnez pentru sactionarea acestor comportamente deviante pentru a nu incuraja astfel de practici. Subliniez faptul ca ignorarea acestor tipuri de amenintari, tratarea lor cu superficialitate nu va face altceva decat sa incurajeze astfel de practici!

 16. Iustina Bacosca says:

  SEMNEZ. SUNT DE ACORD.

 17. mia dobos says:

  Semnez si te sustin !

 18. Bumb George says:

  Semnez si Sustin … Asa ceva nu se mia poate.La noi in tara sa vina autocare pline de unguri extremisti din ungaria,si masini,si cretini de la vama nu vad nimic suspect in asta si ii lasa sa intre ? I-as muta la politia de proximitate in saracie … Sa vina la noi in mijlocul tarii si sa strige ca Harghita,Covansa etc nu-i Romania ? Batuti cu excavatorul merita.Pe langa asta ponta a promis ca in 2015 dupa ce pleaca basescu o sa recunoasca independenta Kosovo si atunci o sa vina si ungurii cu “tinutul” lor care a fi pcior de dupa urmand dupa toata transilvania … Asa ceva nu se poate,unguri astia trebe pusi la respect si invatati sa respecte legile tarii nu sa faca *ula mare 😐 😀

  Daca nu ma credeti cititi aici https://www.frontpress.ro/2013/10/victor-ponta-asigura-sua-ca-romania-va-recunoaste-kosovo-in-2015.html

  Aici https://www.frontpress.ro/2013/06/victor-ponta-sunt-in-favoarea-recunoasterii-rapide-a-kosovo.html

  Si cautati si titlul UDMR face presiuni asupra Romanie pentru recunoasterea Kosovo … Nici macar nu e partid,si oare de ce ? Pentru A-si urmarii scopul

 19. Vlad Palas says:

  Semnez & sustin!

 20. Cosmin Sirbu says:

  Semnez si sustin!

  Sirbu Cosmin – Noua Dreapta Iasi

 21. Magdalena Dumitrana says:

  Semnez si sustin

 22. myky says:

  Este adevarat secui si ungurii din Romania traiesc pe pamantul Daciei,al DACIEI sI al dacilor-nicidecum al altora,de cca o mie de ani,in mijlocul tarii fie ea mare sau mica,alaturi de ROMANI! Desigur ca de-a lungul timpului,generatii dupa generatii traitoare impreuna sau alaturi sau,, in contra”populatiei majoritare din totdeauna a romanilor
  maghiarii ori secui au drepturi egale firesti ca si oricare om care s-a nascut din tata-n fiu pe pamantul Daciei.Ma intreb :CE-I ,,MANA” pe ei in aceasta disputa continua de a fi mai egali in drepturi decat populatia majoritara si celelalte minoritati din Romania?!Se cred ei oare mai speciali in aceasta Europa la usa careia prea des plang si se plang fara a mai fi luati in serios?Sau sunt pur si simplu niste unelte de care te poti dispensa oricand daca situatia o impune sau pe care le poti activa in folosul cui?Isi fac rau cu mana lor.Vor deveni iubiti si-n afara si in tara.Nu le doresc aceasta postura pt ca am multi prieteni in randul lor si nu pot spune ca regret.Am numai unele …indoieli generate de catre …nationalismul lor, gresit inteles!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova