Minune la Petru Voda. O icoana a Maicii Domnului de la Muntele Athos a plans cu lacrimi de mir. Parintele Justin despre cei “ce ne fotografiaza” din Ceruri

Manastirea de maici de la Petru Voda transmite: “O minune preaslăvită s-a petrecut astăzi în mănăstirea noastră, prin purtarea de grijă a bunului Dumnezeu, minune care ne bucură şi ne mângâie inimile, dar care ne şi îngrijorează în acelaşi timp.
Astăzi, 11 ianuarie, 2014, icoana Maicii Domnului, din biserica Mănăstirii noastre, Paltin Petru Vodă, a izvorât şiroaie de mir, cu o mireasmă atât de puternică încât se putea simţi mirosul de mir atât în toată biserica, cât şi afară, în jurul bisericii.
Această icoană este copie după originalul icoanei făcătoare de minuni, Axion Estin, din Sf. Munte Athos, icoană pictată prin osteneala, dragostea şi sârguinţa Părinţilor români din Sf. Munte şi dăruită spre mângâiere maicilor din mănăstirea Paltin Petru Vodă, pentru a alina durerea pierderii marelui nostru duhovnic, Părintele Justin Pârvu şi spre a ne fi sprijin şi povăţuitoare tainică spre mântuire.
Această minune petrecută astăzi vine poate să ne încredinţeze de puterea acestei icoane cu adevărat făcătoare de minuni, sau poate ne atenţionează prevestind vremuri mai tulburi şi anevoioase pentru poporul dreptcredincios.
De aceea ne simţim datori să întărim şi să sporim rugăciunile noastre, cerând Maicii Domnului să ne ierte pentru fărădelegile noastre şi să ne izbăvească din toate ispitele, nevoile şi durerile ce cu dreptate vin asupra noastră.”

„Bucură-te Fecioară, nădejdea celor deznădăjduiţi şi celor biruiţi ajutătoare”

Mai multe fotografii, aici. In revista “Atitudini” a manastirii gasiti si o relatare inedita:

Un Crăciun împreună cu Părintele Justin: „Toţi care pleacă dincolo, să fiţi siguri că sunt mai importanţi decât aici. Ei ne văd aici pe noi cum ne străduim, aşa, fiecare după râvna lui, dar ne fotografiază de acolo şi ne menţin una cu ei”.

De asemenea, pe portalul oficial al Manastirii Petru Voda gasiti si o foarte frumoasa pagina de Muzică brîncovenească: exegeze hrysanthice ale Ieromonahului Macarie din Psaltichia Ieromonahului Filothei (1713) ilustrata cu un portret al voievodului martir Constantin Brancoveanu din 1696, aflat azi la Manastirea Sinai, fotografiat de Monahul Filotheu de la Petru Voda


Ierom. Filothei Jipa (1713) – Pre Tine, Cel ce… de Manastirea Petru Voda

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Minune la Petru Voda. O icoana a Maicii Domnului de la Muntele Athos a plans cu lacrimi de mir. Parintele Justin despre cei “ce ne fotografiaza” din Ceruri”

 1. Cosmin Alexe Diaconu says:

  Multumesc foarte mult pentru link-ul ,,Muzica brancoveneasca…”.E ceva extraordinar ca putem auzi asa ceva si Dumnezeu sa le ajute celor din Grupul psaltic,,Nectarie Protopsaltul”,ptr.ca mare lucrare fac in intarirea si impunerea muzicii psaltice in Biserica noastra.Sa speram ca partitura va aparea tiparita cat mai curand ca sa o putem studia.
  Multa sanatate si bucurie in familie,un An Nou cu cat mai multe victorii!

  Cosmin
  Bergen,Norvegia

 2. […] Posted in Documentare, Top News Tags: Basescu, Steaua Romaniei, tokes, ziaristi online « Minune la Petru Voda. O icoana a Maicii Domnului de la Muntele Athos a plans cu lacrimi de mir. Pari… SCANDAL. SRI, acuzat de Manastirea Petru Voda ca a orchestrat dezgroparea Parintelui Calciu pentru […]

 3. Adrian says:

  a plans totodata si icoana originala de la Athos?

 4. VR says:

  Nu am auzit asa ceva.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova