Premiul AJTR 2013 “De la Nistru pan’ la Tisa” pentru Victor Roncea si proiectul Basarabia-Bucovina.Info realizat impreuna cu Cristina Nichitus Roncea. “In vremurile de azi, a rosti numele Basarabia a devenit una cu a protesta contra dominatiunii rusesti, americanesti si evropenesti.” VIDEO

De Ziua lui Mihai Eminescu, portalul Basarabia-Bucovina.Info a fost, din nou, premiat. Dupa premiul acordat anul trecut de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, anul acesta, Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania ne-a distins, la Gala desfasurata ieri seara la Hotelul Marshal Garden Dorobanti (video mai sus, foto mai jos), cu Premiul special “De la Nistru pan’ la Tisa“. Un premiu care ne onoreaza si ne obliga, pentru a continua in acelasi ritm proiectul inceput cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei.

Basarabia-Bucovina.Info este “un proiect interactiv de receperare vizuala a spatiului istoric romanesc” lansat sub semnul lui Eminescu, pe 15 Ianuarie 2012. Eminescu fara Basarabia si Basarabia fara Eminescu nu se poate. Asa am gandit proiectul inca de dinainte de a se naste. Ca o confirmare, iata ca la a doua aniversare a lui Eminescu deja am primit doua premii. Dezvoltarea proiectului are in vedere cateva intreprinderi spectaculoase, ce se vor realiza anul acesta, cu ajutorul sponsorilor si partenerilor nostri, printre care se afla academicieni, oameni de afaceri, istorici si jurnalisti de pe ambele maluri ale Prutului, si in ciuda piedicilor puse de agenti antiromani chiar din cadrul unor institutii-cheie ale “statului roman”.

Actiunile acestora din urma corelate cu evolutia geopolitica a zonei ne demonstreaza ca astazi, a rosti numele Basarabia a devenit una cu a protesta contra dominatiunii rusesti, americanesti si evropenesti, pentru a-l parafraza pe Eminescu. Dar daca nu putem inca sa aducem Basarabia romana acasa macar sa o facem virtual, cu toate frumusetile ei, prin intermediul fotografiilor realizate de Cristina Nichitus Roncea si colaboratorii nostri voluntari.

Multumim AJTR! Multumim si La Multi Ani, Eminescu!
La Premiile AJTR 2013 Basarabia-Bucovina.Info pentru Victor si Cristina Roncea - Ministrul Maria Grapini - 15 Ianuarie 2014

La Premiile AJTR 2013 Basarabia-Bucovina.Info pentru Victor si Cristina Roncea - Ivan Pataichin - 15 Ianuarie 2014

Premiile AJTR 2013 Basarabia-Bucovina.Info pentru Victor si Cristina Roncea - 15 Ianuarie 2014

Premiul AJTR 2013 de la Nistru pan la Tisa de ziua lui Eminescu 15.01.2014 - Victor Roncea - Basarabia-Bucovina.InfoVedeti si:

Presa de Turism: Gala Premiilor AJTR pentru anul 2013; 15 ianuarie 2014, Hotel Marshal Garden – București

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Premiul AJTR 2013 “De la Nistru pan’ la Tisa” pentru Victor Roncea si proiectul Basarabia-Bucovina.Info realizat impreuna cu Cristina Nichitus Roncea. “In vremurile de azi, a rosti numele Basarabia a devenit una cu a protesta contra dominatiunii rusesti, americanesti si evropenesti.” VIDEO”

 1. Mariana Gurza says:

  Felicitari, Cristina Nichitus Roncea!
  Felicitari, Victor Roncea!

 2. Partizanu says:

  Exista un sablon. Arunc o bomba si imediat aduc omagii atentatorului. Suntem satui de VOI. Pana una alta uite paralela cu SABLONUL https://www.telegrafonline.ro/1389823200/articol/256972/8222am_fost_supus_unor_abuzuri_staliniste8221.html. Sa nu uitam ca PLANUL BASARABIA figureaza pe agenda ACTIUNEA 2012, al NOI LABE(dreapte ND)… si mai departe in planul EURO-ASIA. De care agentura RONCEA se face ca nare habar.

 3. Cristina P. says:

  Felicitari familiei Roncea pentru o noua reusita!
  cu respect si cu multumire pentru toate,
  Cristina P.

 4. Ioana says:

  Felicitari-felicitari!
  Il meritati cu prisosinta!

 5. Pop says:

  Felicitari!
  Ati pus punctul pe i: aceasta este triada nefasta care ameninta Romania. Daca Ziua ar fi fost si azi altfel ar fi aratat presa romana. Nu stiu pe altcineva din presa care s-a preocupat cu atata determinare de Basarabia, incepand in ’90 si pana azi. De aceea ati si fost indepartat, pentru ca vedeti si stiti toate jocurile antiromanesti. Mergeti pe acelasi drum ca Dumnezeu este cu cei cu inima curata.

 6. VR says:

  @ Partizanu
  Aici va contrazic. Agentura Roncea a semnalat impostura huliganilor de stadioane transformati in patrioti de deservicii inca de dinainte de a se genera Actiunea lui peste. Probabil pe vremea cand inca nu stiati sa cititi din moment ce si la scris va aflati, probabil, la primele cuvinte. Mai exersati cele doua materii si dupa aceea reveniti.

 7. VR says:

  Multumim tuturor!
  Doamne, ajuta!

 8. VR says:

  Pentru Partizanu’ anonim, un comentariu de-al meu de pe FB:

  Televiziunea lui Traian Basescu si a fratilor DIE/KGB/Mossad Paunescu ii face pe basarabeni tigani si pe basarabence curve. Nu e nimic nou. Acelasi lucru era scris in presa filo-rusa de limba romana a anilor ’90, pe urma directivelor Ohranei tariste lasate mostenire KGB-ului. Ne-au trebuit zece ani si un ziar ca ZIUA pentru a schimba aceasta linie propagandistica. Ce vor azi serviciile lui Basescu? E simplu: crearea unei reactii contrare, de solidarizare, prin recul, pentru regenerarea filonului pro-basarabean si crearea unei mase de manipulare in perspectiva alegerilor europarlamantare si prezidentiale. Jalnica metoda de actiune, pusa in practica si in Cazul “independentizarii” lui Ion Cristoiu.

  Cu UPDATE-ul: Din nou, am avut dreptate. Primii care s-au mobilizat sunt tot tovarasii slugilor lui Basescu, Tismaneanu & Co: https://www.privesc.eu/…/Flashmob-organizat-de-Actiunea…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova