Guvernul imi da dreptate. Il va expulza Traian Basescu pe Gabor Vona? Dar pe Laszlo Tokes (*)? Va desfiinta Ministerul de Interne birourile Jobbik si HVIM din Romania? Pe cand si UDMR-ul?

HVIM drapel multime Targu Mures - Roncea Ro

Motto: Laszlo Tokes “nu-şi merită calitatea de cetăţean român” – Traian Basescu la o “alba-neagra”

Spunem in postarea precedenta, intr-o nota ceva mai nervoasa, ceva de genul ca Basescu aiureaza privind interzicerea in corpore a membrilor unui partid unguresc, respectiv Jobbik. Aveam dreptate. In plus, adaugam la lista gruparilor extremiste si anti-romanesti Garda Maghiara, HVIM (acronim pentru “Miscarea de tineret a celor 64 de comitate” – cate avea Ungaria Mare) si chiar si PCM, PPMT (partidul lui Tokes) si UDMR, care militeaza pe fata pentru destramarea statului national unitar roman. Imi pare rau ca presedintele Romaniei nu este mai atent cand vorbeste despre lucruri grave din fata drapelului tricolor. Stirile de ieri mi-au confirmat spusele.

Guvernul, UDMR si chiar reprezentantii Jobbik au aratat ieri ca nu se poate împiedica accesul pe teritoriul României a membrilor Jobbik, mai ales ca unii dintre ei sunt… cetateni romani. Se pot însă desființa birourile politice Jobbik pe teritoriul României, ale organizației 64 de comitate (HVIM) și interzicerea accesului in Romania a liderilor lor, începând cu Vona Gabor și Toroczkay Laszlo, ceea ce, in cazul celui din urma, se pare ca deja s-a petrecut (Vedeti o stire din octombrie 2013 aici: Toroczkai Laszlo, liderul grupării extremiste HVIM, întors de la punctul de trecere a frontierei Salonta). Deci, se poate!

Iata stirile, via Mediafax in principal,:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Parlamentul nu poate interzice în mod colectiv prezenţa membrilor Jobbik în România, aşa cum a propus preşedintele Traian Băsescu, dar că unor persoane “identificate” din partid li se poate interzice accesul în ţară, transmite corespondentul Mediafax. (ora 19:57)

“Nu văd cum poţi să le interzici ca în cadrul Uniunii Europene să le interzici să circule liber. Poţi să le interzici să facă manifestaţii, nu le dai autorizaţie să facă manifestaţii, dar să circule liber prin România nu văd nici o posibilitate cum le-ai putea interzice treaba asta”, a zis si penalul Gheorghe Gyorgy Frunda la RFI. De altfel, acelasi lucru il observase, normal, si Politica Ta.

Parlamentarul formaţiunii de extremă dreapta Jobbik Szavay Istvan spune că Traian Băsescu nu poate interzice prezenţa membrilor partidului Jobbik în România şi că şeful statului “ştie foarte bine” că printre membrii formaţiunii sunt şi cetăţeni români, potrivit portalului de ştiri maszol.ro via Mediafax. (ora, 19:07)

Adaugand: “In ultimele luni de mandat şeful statului român încearcă, precum “un leu fără dinţi”, să se folosească de cartea naţionalistă”.

Pe seara s-a trezit si domnul presedinte, pentru a spune ca:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu a citit încă nota Guvernului pe subiectul Jobbik, adăugând că el vizează un spectru mai larg de activităţi extremiste pe teritoriul României, menţionând şi Garda Maghiară, conform Mediafax. (ora 20:44)

Guvcernul imi da dreptate:

Străinii care prezintă un pericol pentru ordinea publică din România pot fi opriţi de autorităţile de frontieră să intre pe teritoriul ţării, se arată în OUG 194/2002, care reglementează regimul străinilor în România.

Ministerul de Interne îl poate declara miercuri pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat că ministerul a elaborat de marţi dimineaţa documentaţia în acest sens, dar preşedintele, având informaţii despre ce se întâmplă la nivelul Guvernului, a vrut să “fure caimacul”.

Ponta a afirmat anterior că România poate interzice prezenţa pe teritoriu a unei persoane, iar Guvernul a transmis Preşedinţiei un material al Ministerului de Interne privind activitatea liderului Jobbik, preşedintele Băsescu putând acţiona în acest sens dacă i-a “reevaluat” pe acesta şi pe Laszlo Tokes, transmite Mediafax. (ora 17:29)

Ramane intrebarea: va desfiinta MAI birourile Jobbik si HVIM din Romania, care, asa cum arata Dan Tanasa, duc activitati la zi în INSTITUȚIILE PUBLICE din Covasna, cu acordul UDMR !? Sau, ca intotdeauna, ne dam putin romani la televizor si, dupa evenimente, ne vedem de afaceri de mana cu antiromanii, UDMR-istii, acum ij Guvern, sau Laszlo Tokes, protejatul special al presedintelui Traian Basescu!?

Vedeti si: Încă o sfidare maghiară: VICEPREMIERUL Ungariei va defila călare la Târgu Secuiesc!

PS: Un comentator pe FB spune: “Nu s-ar putea sa fie expulzat si Ponta de mana cu Tokes? Romania ar fi mai in siguranta…”

Adaug: Si daca de cealalta manutza ar fi si Frunda… Poate ar fi bine sa intocmim, si noi, o lista?

(*) Macar din angajamentele lui.

HVIM Targu Mures -Roncea Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova