Traian Basescu la Gurile Dunarii, intre Eminescu si detractorii sai raiosi, cuibariti la sanul lui si al Elenei Udrea, recte Cristian Preda si ai lui. Bomba: BMW-ul lui Liiceanu candideaza pe listele PMP

Europemap Geopolitics Geopolitica Rusia Putin Dughin 1899 1989Ne bucura ca Traian Basescu si-a amintit zilele trecute de articolele din ZIUA in care atrageam atentia, inca de acum vreo 10 ani (!) asupra avansului rusesc spre Gurile Dunarii, folosind recursul la istorie, prin apelul la scrierile genialilor geopoliticieni romani Gheorghe I. Bratianu dar si, mai ales, Mihai Eminescu. Marele gazetar si militant fervent pentru “Dacia Mare” a consacrat o serie intreaga de articole “Cestiunii Dunarii”, privita si dinspre Apus, cu interesele austro-ungare, de acces la Marea Neagra, si dinspre Rasarit, cu vesnica dorinta de acaparare a Gurilor Dunarii de catre imperiul tarist (partial indeplinita dupa 1944, prin ocuparea Bugeacului, acum aflat, ilegitim si ilegal, in Ucraina). Sigur ca Putin “priveste cu jind la Gurile Dunarii”, pentru ca asa i-a lasat scris Petru cel Mare, in Testamentul sau: “A se intinde neincetat catre Nord pe marginea Marii Baltice si catre Sud pe marginea Marii Negre”.

Traian Basescu - hidrocefalul Cristian PredaDar ce se face Traian Basescu, ca unul din broscoii sai de frunte, hidrocefalul Cristian Preda, steaua PMP-ului, asa cum a fost si a PCR-ului si CDR-ului, oferit Cotroceniului de Plesu si Liiceanu si purtat ca un alien in marsupiu de inca presedintele Romaniei in ciuda raielor si balelor sale, are o cu totul alta parere despre Eminescu:

“Sunt stupefiat atunci când descopăr că Eminescu e consi­derat (un mare) autor politic. (…) Mill e filosof, Eminescu – doar comentator.(…) Spre deosebire de Prévost-Paradol, Eminescu nu a pro­dus altceva decât articole de gazetă. Jur­nalismul şi reflecţia siste­matică despre politică nu sunt acelaşi lucru. Gazeta e un moft.”

“Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudi­mentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el e realmente nul. Nu ai obiect.” (Cristian Preda, ideolog al UTC si PCR si martafoi al GDS si PDL si Noua Republica si FC si PMP. Extrase din doua articole aparute in Dilema lui Plesu, 1998)

Care este Traian Basescu: cel care rememoreaza avertismentele lui Eminescu sau cel care-i sufla cu paiul in cur purtatorului de trena cu epoleti ai Monicai Macovei, Cristian Preda (recte Gastii Plesu, Patapievici, Liiceanu, Tismaneanu) si il invita la Neptun pe Dan Tapalaga dupa ce i-a facut fiica “martoaga chioara”? “Dvs ce credeti?”, zic si eu, ca sa-l plagiez pe anti-pro-basistul Ion Cristoiu.

Pentru documentare: DUSMANII LUI EMINESCU la Chisinau si Cotroceni (ZIUA, ianuarie, 2008 via Civic Media)

Intelectualii rosii, Eminescu si Unirea (ZIUA, ianuarie 2008 via Civic Media)

Eminescu si geopolitica Marii Negre in iunie 1883 (Constantin Barbu in ZIUA via Civic Media)

PS: BOMBA! Aflu de la Politica ta ca BMW-ul lui Liiceanu candideaza la europarlamentare pe listele PMP dus in carca de supusii Regelui International al Tiganilor!

PS 2: Inteleg ca “brandul” Baconschi, esuat la malul PDL si candidat FC cu 9000 de voturi in Targul Iesilor va aduce un plus de experienta listacilor PMP la europarlamentare, de pe un binemeritat loc trei. Ceva de genul: ii va baga la… jacuzzi?

Vedeti si:

Mani Pulite - Cristi Preda si Monica Macovei la Primarie - Cu toate pulitele sus

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova