Se reface ziarul ZIUA? DA! Cel putin pentru petrecerea de 20 de ani!

Traian Basescu si Sorin Rosca Stanescu la o petrecere a ziarului ZIUA - Arhiva SRS

Sorin Rosca Stanescu si Traian Basescu la o petrecere a ziarului ZIUA – Arhiva SRS

Se reface ziarul ZIUA? Da! Deocamdata a renascut deja, pe Facebook, unde s-au strans sute de fotografii din istoria ZIUA, si se pregateste sa-si refaca echipa, cel putin pentru o zi si o noapte, la petrecerea de 20 de ani de la lansarea ZIUA, pe 13 iunie. Iata invitatia de pe Facebook, la evenimentul unde se pot inscrie toti membrii echipei ZIUA, din toate timpurile, din tara si strainatate:

Sorin Rosca Stanescu in redactia ZIUA - Arhiva SRS

Scena din All the President’s Men…

Și a fost odată ZIUA…
“ZIUA a fost un ziar din România care și-a încheiat activitatea jurnalistică în ianuarie 2010.”  Așa își începe Wikipedia descrierea, extrem de sumară, a ziarului ZIUA. Ediţia în engleză este puţin mai generoasă și aproape de realitate: “ZIUA was a major Romanian daily newspaper published in Bucharest”. Doar atât a fost ziarul ZIUA? Noi, cei ce am lucrat zi de zi la acest ziar de-a dreptul exploziv, știm că ZIUA a însemnat cu mult mai mult: un fenomen jurnalistic de mare clasă, cum nu se mai întâlnește astăzi în presa din România.
Bașca, primul ziar românesc pe internet, cu o arhivă impresionantă, un adevărat epitaf al istoriei recente a României, pus din păcate, sperăm temporar, la obroc. ZIUA a fost, fără modestie, cel mai tare ziar din România! Orice politician, om de afaceri, diplomat român sau străin, își începea ziua cu… ZIUA.
Tot cu ZIUA începea și revista presei de la Cotroceni și Palatul Victoria, sau din Ambasadele de pe Kiseleff și Tudor Arghezi. Noi știm: când în redacţia ZIUA se strănuta, răceau Iliescu, Kucima sau chiar Putin, iar la București, de la un “hapciu” al lui NAȘU’, cădeau miniștri pe capete….
Un editorial ZIUA bine pritocit de-l lui Adrian Patrusca, in care redactorul sef scotea la suprafaţă esenţa problemelor naţionale ascunsă în tenebrele politicii, făcea liniște în plenul Parlamenului. Era, pentru toată lumea… ora de citit ZIUA.
Ȋn redacţia ZIUA s-au schimbat guverne și s-au pus președinţi. S-au demascat hoţii transcontinentale și s-au salvat oameni obisnuiţi. S-a scris despre credinţă și s-a luptat pentru adevăr. S-a creat și s-a iubit. Căci, mai presus de toate, noi știm că redacţia ZIUA a fost cea mai frumoasă redacţie de ziar din România. O mare familie, de profesioniști, care chiar pleca, în vacanţe, cu mic cu mare, la soare, “pe Mediterană”, de la femeia de serviciu și șofer, până la anchetatorul de investigaţii și redactorul șef, cu toţii împreună, pe banii ziarului și sub oblăduirea Nașului SRS!
De petrecerile ZIUA, ce să mai vorbim?! Erau faimoase în toată România!
Istoria ZIUA nu trebuie sa piară! Tocmai de aceea, dragi colegi ai marii familii ZIUA, de la București la Iași, Constanta, Cluj, Timișoara și chiar SUA, unde am avut ediţie, vă invităm să “facem istorie”, din nou, în gând numai cu toate cele bune pe care le-am trăit impreună, la…20 de ani ZIUA.
După 20 de ani să fim, din nou, împreună! Ȋn iunie, când se fac două decenii de la lansarea ZIUA, haideţi să dăm mană cu mană și să ne aducem aminte de vremurile frumoase ale celui ce a fost și va rămâne cel mai tare ziar din România…cu cea mai simpatică echipa de presa din lume: ZIUA!

Suna… interesant?!

Traian Basescu la Ziua Libertatii Presei cu Ziarul ZIUA - Arhiva

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova