Fiesta antiromaneasca a lui Lucian Boia si Gabriel Liicheanu, dejucata la Humanitas-Cismigiu printr-un protest al bunului simt. Boia: “Romania si romanii nu au nici un drept istoric asupra Transilvaniei”. Mihai Tociu vs Sorin Lavric. FOTO/INFO/VIDEO UPDATE


Profesorul de sub-istorie Lucian Boia contrat la Humanitas de Mihai Tociu 24 04 2014 via Roncea Ro

“Uneori nu e nevoie decat de o mica gluma ca sa darami o mare trufie” – Luc de Clapiers, Marquis of Vauvenargues

Ieri, 24 aprilie, la Librăria Humanitas Cişmigiu s-a lansat noul volum al lui Lucian Boia „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“, (de la ora 19.00). La eveniment, alături de autor, a vorbit şi Gabriel Liiceanu, ne anunta sub forma de reclama, revista lui Ion Cristoiu (?), Historia.

Mihai Tociu, cunoscut cititorilor Roncea.Ro si prin succesul repurtat impreuna cu alti trei “teroristi-vizuali” la Arcul de Triumf, unde a fost repusa Budapesta la locul ei, ca victorie a Armatei Romane, dupa ce fusese obliterata de partenerii de guvernare ai FSN (PSD si PDL), recte UDMR, a inregistrat ieri, la Libraria Humanitas – Cismigiu, o noua victorie a bunului simt romanesc.

Iata scurta sa relatare, ilustrata edificator cu fotografiile de mai jos: “Eşec neaşteptat la lansarea ultimei cărţi de pseudo-istorie a lui Lucian Boia. Bucureştiul a dovedit încă o dată că este Capitala românilor şi a dat tonul la acţiunile de opoziţie faţă de manipularea istoriei de către agenţii de influenţă maghiari. Un grup de patrioţi a reuşit în 24 aprilie 2014 să strice fiesta antiromânească organizată de Gabriel Liiceanu. Deci, se poate!”. Felicitari!

Romania, respectiv “Romanii nu au nici un drept istoric asupra Transilvaniei” este doar una din afirmatiile lui Lucian Boia din ultima sa hartie igienica imprimata sub forma de carte la Humanitas si raspandita in masa prin revista Historia, unde Ion Cristoiu a ajuns coleg cu marii si micii falsificatori ai istoriei nationale Adrian Cioroianu, Ovidiu Pecican, Zoe Petre, despre care maestrul Ion Cristoiu scria ca este ”o doamnă căreia i-ar spune fă”, si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Vladimir Ilici Tismaneanu, “baiatul care-i cara geanta” lui Ion Cristoiu si, totodata, despre care maestrul afirma ca s-a scremut sase luni sa scoata o margica “anticomunista” de 100.000 de euro. Haios, “n-asa”?

Evident, la lansarea cu pricina ce ne puteam astepta de la Gabrigel Liicheanu decat la incrancenare si totalitarism cu fata semi-umana? Cum se numesc oamenii lipsiti de umor?

Iata si filmul evenimentului:

Lucian Boia si Gabrigel Liigheanu spunand tampenii la Humanitas Cismigiu - 24.04.20014 - Tociu via Roncea Ro

Liicheaua Liiceanu si Lucian Boia elucubrand despre Ungaria - 24.04.2014 - Tociu via Roncea Ro

Lucian Boia in oglinda cu Lucian Buratino - Tociu via Roncea Ro

Liiceanu Liigheanu Liicheanu si Lucian Boia contra libertatii de exprimare la Humanitas 24.04.2014 - Tociu via Roncea RoLucian Boia Boul lui Liicheanu de Mihai Tociu via Roncea Ro

Handicapatul de Lucian Boia sustine existenta statului Ungaria in 1916 - Tociu via Roncea RoCum Sorin Lavric, editorul preferat al lui Lucian Boia, a lipsit nemotivat de la eveniment, redam mai jos, cu “proba video”, o caracterizare facuta “istoricului” cu nume de paprica de la o alta lansare, care contine si o remarca laudativa fata de o ironie la adresa lui Nichifor CRainic: “Ii dau dreptate domnului Liiceanu: domnul Boia este mai mult decat un istoric. Este un om care gandeste trecutul pe care il rescrie. Este un ganditor al istoriei!”. Cu “g” mare? Adica G de la Gaozar (copyright Traian Basescu)? Dar sa lasam biata larva a lui Liicheanu sa-si incheie apoteotic discursul pupincurist: “Lucian Boia se ridica deasupra pragului de istoric obisnuit. Nu e singurul care are aceasta indrazneala, acest curaj, dar este unul dintre ei si pesemne cel mai inteligent”. Alte mostre scabroase similare, pe YouTube, cu kilogramul.

Comparativ, reputatul jurnalist Corneliu Vlad afirma despre “Romania altfel” a lui Boia: “E lucru de mirare în această carte cum fiecare propoziţie şi frântură de fraza musteşte de maliţie, dispreţ, greaţă sau venin. Parcă o muscă sâcâitoare s-ar aşeza taman pe rândul pe care-l citeşti şi tot dai din mână până faci tic. Drept care, gata. Nu exegeză, nici măcar zeamă lungă de pamflet, pentru Lucian Boia, “De ce este Romania altfel?”, Humanitas, 2012. O întristată adunare, însă, parcă tot i s-ar fi cuvenit. Şi a fost. Iat-o consem­nată într-un dosar de gazetă, după cum citim:“ Dilema veche de săptămâna aceasta se întreabă: Este România altfel?. Dosarul conţine intervenţiile partici­panţilor la dezbaterea pe marginea cărţii De ce este România altfel? de Lucian Boia, organizată pe 20 februarie de către Colegiul „Noua Europă“, Editura Humanitas şi Clubul Dilema veche“. De ce este România altfel? Prostimea ar zice că şi pentru a se mira cei de-alde dânşii, de mai sus.”

Cititi si: De ce nu este România altfel. Adevărurile lui Lucian Boia

Lucian Boia – istoric conformist şi popularizator de literatură istorică

Cazul Lucian Boia. Demitizarea demitizatorului

Academicianul Ioan Aurel Pop despre falsificatorul Humanitas Lucian Boia: „Istoricul nu are voie sa minta deliberat“. CITITI AICI “Istoria, Adevarul si Miturile” »

Lucian Boia Mincinosul Humanitas Propagandist Activist PCR la Facultatea de IstorieAdevarul despre anticomunistul Lucian Boia de Ioan Scurtu - Istoria Romanilor de  la Carol I la Ceausescu via Roncea Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

27 Responses to “Fiesta antiromaneasca a lui Lucian Boia si Gabriel Liicheanu, dejucata la Humanitas-Cismigiu printr-un protest al bunului simt. Boia: “Romania si romanii nu au nici un drept istoric asupra Transilvaniei”. Mihai Tociu vs Sorin Lavric. FOTO/INFO/VIDEO UPDATE”

  1. Liliana says:

    Cine emite elucrubatii cu modele regizate… istoric si luate de ici de colo, lasandu-si neamul sa fie lovit cu arme ”pe la spate”, nu poate decat sa spuna ca istoria nu este o sttinta. Liiceanu cu…apostoul sau trece pe langa sansa de a fi catalogat doct. Nici usturoi nu a mancat, nici pe dinti nu s-a spalat. De aceea lui Vlad Tepes nu i-o fi placand usturoul. De ce e Romania ingenunchiata si are dusmani? Pentru ca nu are in dotare arme cu lovituri pe la spate, pana la aparitia lovilutiilor lui ILiescu si a retelei sale maghiare

  2. Ghanima says:

    Reusita caricatura! Iar n-o tacut “dom’ director”? Perseverare diabolicum! Bietul de el, n-a invatat nimic, nici din sfatul Parintelui Staniloae si nici din tacerea metafizica a lui Noica. Prin prezenta lui Mihai Tociu cu mesaj inspirat, la locul potrivit si in momentul potrivit, s-a materializat patrunderea spiritului in spatiul Humanitas. Pai, dom’ director, nu erati curios “cum patrunde spiritul in lume?”. Si, atunci, ce aveti cu libertatea de expresie? Acesta este un exemplu de “spirit pur”, nu “mutant” ca cel pe care incercati sa il ridicati in slavi!

  3. VR says:

    Excelenta observatia!

  4. Ioana says:

    Felicitari! Asa ar trebui sa se intample in fiecare oras unde se incearca infestarea romanilor cu asemenea “lansari”!

  5. cornel says:

    Am o întrebare. Soros a sponsorizat această miyerie?

  6. VR says:

    NU, doar ciracii lui! 🙂

  7. Va sugerez sa cititi “Racial problems in Hungary (1908)”
    Author: Seton-Watson, R. W. (Robert William), 1879-1951
    Subject: Magyars; Hungary — Race relations; Hungary — Politics and government 1867-1918
    Publisher: London A. Constable

    https://archive.org/details/racialproblemsin00setouoft

    La pagina 140 puteti citi urmatoarele:

    “The union of Transylvania with Hungary was hurriedly voted on May 29, 1848, under the influence of mob-terrorism. In contrast to all previous occasions on which the question of union had been brought forward,^^^ the proposals were not submitted to the local jurisdictions, but were discussed and adopted in a single sitting. Indeed so precipitate had been the action of the Magyars that the Governor, Count Teleki, had summoned the Diet on his own responsibility, without awaiting the sanction of the sovereign ; and the Act of Union was after-^ wards submitted to Ferdinand at Innsbruck by the new Hungarian Premier, not by the proper Transylvanian authorities”.

    Pe scurt Ungurii au fortat unirea Transilvaniei cu Ungaria fara referendum, fara adunari populare !

    Iar tradatorii Boia et Comp au tupeul sa ne spuna noua ca nu s-a facut Unirea cum scrie la carte !

    In continuare putem citi:

    “The constitution of Transylvania rested on the solemnly guaranteed equality of “the three Nations “—the Magyar county assemblies, the Szekel and Saxon Sees (Stiihle) and Districts each sending delegates to the Diet in Klausenburg (Kolozsvar) with definite instructions which they might not legally exceed. The Saxon members on this occasion, intimidated by the …” (continuare pe pag 141)

    pag 141

    “cries of ” Union or Death \ which resounded beneath their windows, infringed their clear instructions in voting the union ; and this circumstance would of itself throw doubt upon the legality of the Act”.

    “But even the most serious technical or legal objections are far outweighed by the moral objection supplied by the glaring anachronisms and inequalities of the Transylvanian franchise. The Roumanians, though they formed the great majority of the population, had been from time immemorial on an inferior footing to the three “privileged nations,” and indeed only three Roumanians sat in the Diet of 1848″.

    Apartheid curat !

  8. Ramada says:

    Bravo! Impostorii se cunosc de la o poștă, după “idei”! Vrem să trăim cât mai bine în țara noastră? Jos cu blana de oaie de pe lupii cei parșivi! Căutați-le originile şi veți înțelege totul!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova