Romania, Leaganul Civilizatiei Europene: Fabuloasa Istorie Straveche din Carpati. Pe vremea cand ungurii si slavii erau doar niste acarieni in praf si pulbere. Un film documentar de Daniel Roxin. VIDEO

You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Romania, Leaganul Civilizatiei Europene: Fabuloasa Istorie Straveche din Carpati. Pe vremea cand ungurii si slavii erau doar niste acarieni in praf si pulbere. Un film documentar de Daniel Roxin. VIDEO”

 1. Cosmin Alexe Diaconu says:

  Hristos a inviat!

  Multumim mult pentru link-uri!Incet,incet,incepem sa ne cunoastem adevarata istorie si de ce Ortodoxia s-a asezat atat de firesc peste spiritualitatea stramosilor nostrii.

  Cosmin

 2. B.Mihai says:

  Hristos a inviat,dle.Roncea!

  Dle.Roncea, D.Roxin e yoghin si e in cardasie cu tot soiul de indivizi care mai de care mai anti-crestin.Totodata e si un falsificator al istoriei si un manipulator de cea mai joasa speta.

  Va faceti un mare deserviciu,atat dvs. cat si cauzei ce o serviti,sustinandu-i in orice fel pe acesti indivizi.

  Despre numitul Daniel Roxin si domeniul lui de activitate este mult de spus.Aveam de gand sa va scriu punct cu punct tot ce gasesc in neregula cu el.Dar dupa ce-am vazut ca ma intind prea mult si nici macar nu am atins mijlocul problemei,m-am hotarat sa va dau niste trimiteri,personale sau ale altora,din care sa trageti dvs. concluziile.

  Mai intai doua analize ale filmelor,implicit pretentiilor,lui si ale celor de langa el:

  http://foaienationala.ro/rspuns-unei-manipulri-numite-dacii-adevruri-tulburtoare-2012.html

  http://foaienationala.ro/ultimul-rspuns-la-manipularea-dacii-adevruri-tulburtoare.html

  Apoi un articol despre “sinceritatea” respectivilor

  http://foaienationala.ro/despre-realizatorii-filmului-dacii-adevruri-tulburtoare-2012.html

  Omu’ are niste conceptii spirituale ciudate.Umbla pe internet zvonul ca avocatul Mihai Rapcea ar fi spus despre el ca e sau a fost yoghin.Nu am cum sa-l intreb pe M.Rapcea asa ca nu stiu daca e adevarat sau nu.Ceea ce stiu ca fiind adevarat este ca in trecut Roxin se declara “scriitor ezoterist”.Acum vad ca a renuntat la acest statut si imbina credinte si practici spirituale predominant orientale (meditatii,aure,folosirea cristalelor,proiectia colectiva a constiintei,modelarea si influentarea realitatii prin ganduri s.a.m.d.) cu credinta crestin ortodoxa (chestii New Age),dupa cum puteti vedea in filmul de mai jos:

  http://danielroxin.blogspot.ro/2011/08/razboiul-parapsihologic-2-protectia.html

  Atentie la minutul 1:46:03,unde il puteti vedea pe Roxin in pozitia lotus cum incepe sa straluceasca.

  De mentionat si sponsorii acestui film:”Aimgroup” (firma care are ca domeniu de activitate,printre altele, parapsihologia,radionica,stimulare cerebrală,trezirea și amplificarea capacităților extrasenzoriale) si “Semperviva”,magazin (pretins) naturist ce vinde esente pentru chakre,esente din cristale si roci sau esente de vindecare cu ajutorul arhanghelilor (sic!) s.a.m.d.Paganisme,ce sa mai…

  Totodata merita sa fie luata in seama si reactia lui la cuvantarile pseudo-parintelui Ghelasie Gheorghe:

  http://danielroxin.blogspot.ro/2011/02/parintele-ghelasie-gheorghe-manastirea.html

  Citez de la rubrica de comentarii:

  <>

  Si sa nu trecem cu vederea ca stimabilul viseaza porti spre alte lumi in padurea Baciu

  http://danielroxin.blogspot.ro/2011/02/padurea-baciu-un-triunghi-romanesc-al.html

  la min. 45:55

  Mai pe larg in curand,cand voi sintetiza toate informatiile ce le detin despre domnu’ Roxin.
  Numai bine!

 3. VR says:

  Adevarat a Inviat!
  Va multumesc. Este primul film al acestui autor pe care l-am vazut, dupa care l-am urmarit si pe cel cu tracii. Este adevarat ca m-a captivat subiectul pentru ca eu insumi am propus cu ceva timp in urma ca aceasta istorie straveche in mod special sa devina un “brand” de tara impreuna cu bisericile si manastirile rupestre si pana la bijuteriile lui Stefan de pe ambele maluri ale Prutului. Prezenta dlui Vasile Boroneant in cadrul documentarului i-a adus un plus de credibilitate, in ce ma priveste. Insa voi tine cont de toate aceste informatii.
  Doamne ajuta!

 4. Vlase says:

  Nimeni nu se naste perfect si cu atat mai putin intelept, daca este vorba de scapari minore, iar a pune in discutie sfera de interes a cuiva, curiozitatile pentru a trage concluzii pripite – cand totul este la lumina zilei – este mult prea aproape de rea-credinta! Pana acum DANIEL ROXIN nu a facut decat sa incerce sa redea istoria asa cum a fost, PE BAZA DOCUMENTELOR, iar lucrul acesta este mai mult decat meritoriu. Nu a amestecat lucrurile si nu s-a ridicat impotriva ortodoxiei, ca alti “dacisti” – si tocmai lucrul acesta sperie! Sperie mai ales coroborarea unor scrieri latine (toate!) cu credinta veche, de nezdruncinat, ca suntem urmasii dacilor iar romanizarea nu putea avea loc. Sperie la fel de mult ca ruperea omertei si a prigoanei impotriva profesorilor care gandesc exact acelasi lucru ca Daniel.

  Mai sunt si alti profesori universitari care spun explicit sau lasa sa se inteleaga ca nu a existat romanizare.

 5. B.Mihai says:

  @Vlase

  Probe,mon cher,nu vorbe.Numiti-mi si mie cateva documente folosite de D.Roxin.Dar,va rog,fara citate inventate de-ale lui Dio Cassius sau Eutropius.

  Si doar fiindca nu ataca direct Biserica,nu inseamna ca nu lupta impotriva ei,constient sau nu.Faptul ca indeamna lumea la tot felul de practici religioase neo-pagane,in paralel cu practicarea cultului crestin ortodox,e la fel de periculos cu a fi pe fata anti crestin.
  Redau spusele parintelui Arsenie Papacioc,care rezuma in cateva cuvinte cum trebuie sa privim lucrurile de genul asta:<>.PUNCTUM!Mantuitorul nu ne-a invatat sa facem yoga.Sfintele Sinoade nu au hotarat sa facem aromaterapie,sa purtam cristale la gat sau sa vedem porti prin paduri.Pot sa vina o mie de Roxin-i cu o mie de “dovezi”,ca nu dau doi bani pe spusele lor.
  Sunt impotriva la TOT ce face si spune individu’ asta.”Pe viata si pe moarte impotriva”.

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova