Masoneria si Romfilatelia isi bat joc de Romania: Marci postale de omagiere a “Conferintei Mondiale a Masoneriei” si propaganda desantata pe bani publici in favoarea unei organizatii oculte condamnate oficial de Biserica Ortodoxa

Conferinta Mondiala a Masoneriei Bucuresti - Mai 2014 - Romfilatelia - Sever Frentiu

Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare - Parlamentul RomanieiRomfilatelia, companiei de stat aflata sub controlul Postei Romane si a Ministerului pentru Societatea Informationala si condusa de o ciudata directoare, pe numele ei Cristina Popescu – despre care am mai scris si aici: ROMFILATELIA, o institutie plina de surprize. Stefania Maracineanu circula prin lume cu fotografia Mariei Curie – face apologia masoneriei printr-o emisiune de marca postala emisa cu ocazia celei de-a XIII-a “Conferinte Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare”, care se desfasoara zilele acestea (14 -18 mai) la Parlamentul Romaniei (foto). Pe langa emiterea acestei marci postale pe banii nostri, pentru a omagia activitatea unei organizatii oculte, condamnata oficial de Biserica Ortodoxa Romana, textul insotitor, de prezentare a seriei de timbre oficiale ale statului roman, se prezinta ca o propagada desantata in favoarea masoneriei. Dupa parerea mea, cineva, de undeva, ar trebui sa protesteze oficial fata de acest act abuziv pe bani publici al Romfilateliei, societate care pare sa fi devenit o anexa a masoneriei.

Cititi si va cruciti ce poate scrie Romfilatelia, repet, companie de stat a Postei Romane subordonata Ministerului pentru Societatea Informationale si, deci, Guvernului Romaniei, care reprezinta, in plan adminstrativ, cei peste 20.000.000 de crestin-ortodocsi din aceasta tara: “Cel mai important mijloc pentru îndeplinirea rolului asumat porneşte de la valorile la care se raportează, de la dorinţa de a primi în Masonerie oameni care să reflecte modele pentru a transmite tuturor, valorile reale care duc la unire, încredere şi siguranţă în activitatea masonică şi mai ales în viaţa de zi cu zia fiecărui Mason. (…) Masoneria, prin tot ceea ce a făcut şi continuă să facă, a reuşit să redea Lojelor strălucirea gândirii de avangardă, iar societatea românească urmăreşte cu interes să apară semnaleleşi razele de speranţă în momentele dificile ale vieţii sociale.”

Pozitia categorica a Bisericii Ortodoxe Romane fata de masonerie: ” I. Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:

1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnându-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. (…)

6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamântesti decât aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori nestiuti înca nici de ei, având sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramântului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramânt pagânesc.

7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobândeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sânul omenirii.”

Cititi aici integral Actul de Condamnare al BOR, Studiul insotitor privind masoneriei, alcatuit de IPS Nicolae al Ardealului, fiind disponibil la CrestinOrtodox.Ro.

Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare - Romania - Radu BalanescuRadu Balanescu, “marele maestru” al MLNR, afirma in acelasi stil al Comunicatului Romafilatelia ca evenimentul care se desfasoara la Palatul Parlamentului (!) “va atrage, pe lângă reprezentanţi ai Ordinului din peste 200 de ţări ale lumii, şi personalităţi ale societăţii civile, devenind astfel un prilej de reafirmare a valorilor ţării gazdă.”

O propaganda similara face si Adevarul, unde “micul maestru” Cristian Unteanu aduce odele cuvenite sefului si obedientiei, in articolul “Bucureştiul devine centrul vieţii masonice mondiale“: “In acest moment, într-o tara aflata la contactul între giganti se va derula un eveniment care aduce împreuna peste 300 de invitati straini din toate tarile lumii, reprezentând 106 Mari Loji Regulare de pe toate continentele, într-un climat de normalitate, într-o discutie despre elementul fundamental pe care masoneria se încapatâneaza sa-l proclame ca cel mai important dintre toate demersurile societale: alegerea unui om bun si transformarea lui în ceva si mai bun, deschizând calea spre un nou tip de comportament individual cu o privire înteleapta asupra lumii.”

Si evident, cunoastem deznodamantul: Radu Balanescu va fi ales secretar executiv al Conferintei mondiale a masonilor. Felicitari… SRI&SIE?!

Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare - Grupurile de lucruComunicatul Romfilatelia mai jos:

“Colectii anuale

Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare

Cu ocazia desfăşurării în acest an la Bucureşti, în perioada 14-17 mai a Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale dedicată acestui eveniment.

De o importanţă deosebită, desfăşurarea Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare în România este percepută ca un eveniment unic pentru societatea noastră,ca o evocare a unei deosebite aprecieri pe care o dobândeşte România pe plan mondial.

Din punct de vedere masonic, alegerea ţării unde este organizată Conferinţa reflectă vizibil rolul important al României în Masoneria Universală, ca factor de progres indiscutabil, care va beneficia de schimbul de experienţă şi relaţiile cu fiecare Mare Lojă, dar şi de discuţiile pe secţiuni care vor genera căutarea de soluţii pentru eliminarea unor blocaje punctuale, şi vor permite cunoaşterea nivelului de pregătire şi desfăşurare a activităţilor proprii.

Într-o atmosferă propice, Conferinţa Mondială, va materializa conceptul de Lanţ Masonic Universal cu adevărata lui utilitate şi forţă de acţiune, deoarece cu această ocazie se stabilesc punţi de legătură între conducătorii fiecărei Mari Loji, care vor conferi stabilitate în relaţiile bilaterale indiferent de poziţionarea geografică.

Cel mai important mijloc pentru îndeplinirea rolului asumat porneşte de la valorile la care se raportează, de la dorinţa de a primi în Masonerie oameni care să reflecte modele pentru a transmite tuturor, valorile reale care duc la unire, încredere şi siguranţă în activitatea masonică şi mai ales în viaţa de zi cu zia fiecărui Mason.

Faptul că, de-a lungul timpului, mari personalităţi ale societăţii civile din Romania au fost membri ai Masoneriei, spune totul despre calitatea acestei organizaţii, apreciată pentru răspunderea de a reprezenta modele ce se doresc a fi urmate de cei din jur,pentru promovarea valorii şi excelenţei, elemente definitorii ale poporului român.

Marea Lojă Naţională din România a fost condusă între anii 1996-1997 de Marele Maestru Sever Frenţiu. Autor al unei opere complexe de o remarcabilă valoare, pictor, gravor,decorator, scenograf, Sever Frenţiu ocupă în istoria artei contemporane un loc aparte.

În anul 1931, într-o localitate din judeţul Bihor, numită Săcuieni, se năştea copilul Sever Frenţiu. Părinţii lui, în bună tradiţie ardeleană, i-au dat un nume de împărat roman. Cu o personalitate excepţională foarte vizibilă în picturile sale, cu un stil personal şi inconfundabil, arta lui Sever Frenţiu a fost ea însăşi un uriaş act de rezistenţă la adresa sistemului totalitar, fiind extrem de plină de simboluri greu de priceput pentru cei neiniţiaţi.

Probabil că Sever Frenţiu ar fi rămas un ultim mare reprezentant al suprarealismului mondial, iar noi nu l-am fi evocat azi ca OM, ci în exclusivitate ca artist, dacă n-ar fi intrat în Francomasonerie. A intrat în entitatea creată de italo-americani în 1993, în 1995 devenise Maestru Venerabil al Lojii Nomine din Bucureşti şi Al Doilea Mare Supraveghetor al Marii LojiNaţionale din România.

În ianuarie 1996 este ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale.

Se stinge din viaţă la data de 9 noiembrie 1997, lăsând în urmă opere de o inestimabilă valoare.

Masoneria, prin tot ceea ce a făcut şi continuă să facă, a reuşit să redea Lojelor strălucirea gândirii de avangardă, iarsocietatea românească urmăreşte cu interes să apară semnaleleşi razele de speranţă în momentele dificile ale vieţii sociale.

Cele două timbre ale emisiunii ilustrează sigla Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare (marca poştală cu valoarea nominală de 3,30 lei) şi un autoportret al Maestrului Sever Frenţiu,un ulei pe pânză realizat în anul 1957 (marca poştală cu valoarea nominală de 9,10 lei).

Romfilatelia mulţumeşte Marii Loje Naţionale din România, Asociaţiei „Prietenie şi Toleranţă”, cât şi doamnei Dorana Coşoveanu, autorul albumului „Sever Frenţiu”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Data de aparitie: 14.05.2014

CARACTERISTICI TEHNICE COMPLETE

Pentru comenzi, va rugam sa va adresati societatii specializate în comertul filatelic, Romfilatelia, la urmatoarele coordonate:

Adresa: Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 28, 050183, Bucuresti, ROMÂNIA
Tel.: + 40 21 336 93 92/+ 40 21 336.93.46
Fax: + 40 21 337 24 48
E-mail: [email protected]
Web site: www.romfilatelia.ro

Tare, nu?

Conferinta Mondiala a Masoneriei Bucuresti - Romfilatelia

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Masoneria si Romfilatelia isi bat joc de Romania: Marci postale de omagiere a “Conferintei Mondiale a Masoneriei” si propaganda desantata pe bani publici in favoarea unei organizatii oculte condamnate oficial de Biserica Ortodoxa”

  1. Anonim says:

    De ce dezinformati? De unde știți ca au fost plătite din bani publici?

  2. VR says:

    Pai dace e companie de stat, din ce bani au fost tiparite? Daca aveti mai multe detalii, oferiti!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova