Corneliu Vlad, veteranul adevaratei prese romane, a implinit 72 de ani! La Multi Ani!

corneliu vlad roncea desert 10

Corneliu Vlad - Lumea in Miscare - Editura Eminesc - 1989

Colegul si mentorul nostru, domnul Corneliu Vlad, unul dintre cei mai fini si precisi analisti ai presei romane din ultimii 50 de ani, a implinit, astazi, 72 de ani. Redactia Ziaristi Online, pe care domnul Vlad a sustinut-o cu entuziasm inca de dinainte de lansarea portalului nostru, ii ureaza La Multi Ani, cu bucurii! Domnul Corneliu Basarab Vlad, jurnalist patriot eminescianist nascut in Basarabia romana, face parte din generatia stralucitilor observatori ai vietii politice internationale printre care se numara si Dumitru Constantin sau regretatii Cristian Popisteanu si Radu Pascal. Celebrul spion-contraspion Florian Garz afirma despre dl. Vlad: “Analistii de mare valoare sunt incomparabili mai putini decat spionii de mare valoare. Din experienta proprie, am curajul sa afirm ca, in ultimii 50 de ani, in Romania nu au existat mai mult de 3-4 analisti de inalta clasa. Unul dintre acestia este Corneliu Vlad.” Autor a numeroase volume de politica externa si istorie recenta, editorialist al ziarului Curentul, distins de Asociatia Civic Media pentru intreaga sa activitate pe frontul jurnalisticii romanesti cu Premiul „Mile Carpenisan” 2012 pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism, Corneliu Vlad are o capacitatea de invidiat: aceea de previzionar, bazata pe inteligenta sa sclipitoare si experienta profesionala deosebita. Drept dovada, publicam azi o recenzie a cartii sale „Lumea în mişcare. Încotro?”, aparuta la Editura Eminescu in… 1989. Dupa cum se vede, si coperta lucrarii spune multe: degetele mainii sunt nerabdatoare dar, totusi, vointa ii apartine pasarii. Asadar: zboara sau nu zboara porumbelul? Pana la urma, se pare, pasarea a zburat; dar dintr-o cusca-n alta… La Multi Ani, draga Domnule Vlad!

„Lumea în mişcare. Încotro?” de Corneliu Vlad

Cititi si: Corneliu Vlad: Adrenalina salutara in relatiile Iranului cu lumea

Corneliu-Vlad-la-Yazd-in-Iran-Foto-Victor-Roncea
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Corneliu Vlad, veteranul adevaratei prese romane, a implinit 72 de ani! La Multi Ani!”

  1. Mariana Cristescu says:

    Alătur, cu tot dragul şi preţuirea, urările mele de bine, sănătate, putere de muncă, pace sufletească, împliniri şi LA MULŢI ANI!, distinse domnule Corneliu Vlad, remarcabil coleg.
    Un amendament… amical: veteranul presei este Lazăr Lădariu, care, în acest an, de Buna Vestire, a împlinit 75 de ani! Dar nu anii contează, ci idealul unei vieţi puse în slujba Neamului şi a Ţării. Iată motivul pentru care vă iubim şi vă preţuim pe amândoi.
    Încă o dată, LA MULŢI ANI!

    Mariana Cristescu

  2. VR says:

    La Multi Ani si Domnului Lazar!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova