“Satana se luptă şi acum cu Părintele Arsenie Boca”. Un interviu de excepţie cu nepoata Părintelui, la 104 ani de la naşterea Sfântului Ardealului. Azi: a murit un membru al Comisie Tismăneanu: mitropolitul-informator Corneanu

Arsenie Boca - Sfantul Ardealului - Foto colorata de Florin Rostariu - Istoria in culoriAgerpres a realizat la sărbătorirea a 104 ani de la naşterea Sfâtului Ardealului un interviu de excepţie, realizat de Otilia Halungă cu nepoata Părintelui Arsenie Boca, doamna Zoe Dăian. Veţi afla o suită de detalii mai cunoscute sau mai puţin ştiute din viaţa Părintelui, inclusiv legate de Securitate, despre arestarea Părintelui dar şi cum şeful Securităţii Sinaia venea cu portocale şi lămâi la chilia duhovnicului. Iată cum se încheie acest interviu:

Otilia Halungă: Ce spuneți despre faptul că lumea cere canonizarea părintelui Arsenie Boca?

Zoe Dăian: Unii sunt împotrivă, pentru că satana lucrează. Eu am transmis (…) că nu e nevoie să-l canonizeze, pentru că-l canonizează miile de oameni care merg la mormântul lui, iar celor care sunt împotrivă, când se adună la Sinod, să le dea Dumnezeu sănătate și liniște sufletească, pentru că nu o au.

Vă invit să-l citiţi integral aici: “Arsenie Boca i-a prezis moartea lui Ceauşescu”. Interviu cu nepoata Părintelui, Zoe Daian, la 104 ani de la naşterea Sfântului Ardealului »

De altfel, Agerpres a mai publicat materiale interesante despre Sfântul Ardealului, între care un alt interviu, în care Mitropolitul Ardealului susţine că “Biserica nu se opune” canonizării Părintelui Arsenie (şi atunci, de ce nu se întâmplă?) şi două reportaje de la Mănăstirea Prislop, locul de reculegere și credință al românilor şi Locul unde își doarme somnul de veci părintele Arsenie Boca. Felicitări!

Foto colorată cu Părintele Arsenie: Colorostariu

Semnalez pentru ziua de azi şi: A murit mitropolitul Nicolae Corneanu. Dumnezeu să-i ierte păcatele! Marius Mioc oferă Constatările CNSAS în cazul membrului Comisiei Tismăneanu »

 

Print Friendly, PDF & Email

More from my site

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova