A nins la Mănăstirea Bârsana. FOTO

From Roncea.Ro

Sursa Foto: Manastirea Barsana – FB

În anul 1791 imperiul austriac confiscă averea mănăstirii, o desființează iar bunurile rămase sunt transferate mănăstirii de la Cernoc (Munkaci). Ultimii călugări rămași se mută la Mănăstirea Neamţ. Un mic schit se păstrează totuși și funcționează sub tutela Mănăstirii de la Peri.

Mănăstirea Bârsana este reînființată în 1993 odată cu binecuvântarea acestui loc de către PS Justinian Chira – episcop al Maramureşului și Sătmarului. Este începută construcția bisericii noi, a altarului de vară, a chiliilor și a paraclisului. Întreg ansamblul este realizat de meșterii din Bârsana.

Nota mea, VR: Aşteptăm despăgubirile pentru miile de victime şi zecile de mănăstiri şi biserici distruse cu tunul de imperiul austriac în Transilvania.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “A nins la Mănăstirea Bârsana. FOTO”

  1. Muad'dib says:

    Da. Din păcate, în școli nu se amintește, măcar, despre aceste „mărețe fapte” ale „civilizatorilor” occidentali. Rușine istoricilor și profesorilor care tac, băgând capul în nisip, precum struțul!
    Totuși, avem prilejul a trăi vremuri interesante. De le vom trece cu bine, om avea ce povesti nepoților, la gura sobei. De nu, Dumnezeu cu mila.
    Doamne, ajută românii și România!

  2. VR says:

    Doamne ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova