Moaştele izvorâtoare de mir ale Poetului închisorilor Radu Gyr şi manifestarea “Ne vom întoarce într-o zi” din Piaţa Universităţii. FOTO / VIDEO

Mihai Tociu (foto), iniţiatorul acţiunii din Piaţa Universităţii, după ce a recitat din Poetul închisorilor, Radu Gyr, a vorbit şi despre participarea şi rolul generaţiei din care face parte la evenimentele din decembrie 1989, în timpul demonstraţiei anticomuniste maraton din 1990 şi astăzi, după 25 de ani:

Imagini video din Piaţa Universităţii, de la manifestarea de omagiere a lui RADU GYR, la 40 de ani de la trecerea sa la Domnului desfăşurată la Fântâna de la Arhitectură, miercuri, 29 aprilie 2015, ora 18.00.

Mai multe foto, pe Facebook – Ziaristi Online sau aici:

Vă recomand, de asemenea, filmările de mai jos, Biografia lui Radu Gyr, publicată de Mănăstirea Petru Vodă şi materialul de la Mărturisitorii:

La moaştele Poetului Închisorilor, Radu Gyr, la 40 de ani de la trecerea la Domnul (+29 Aprilie 1975)

Cuvantul Parintelui Justin Parvu despre poetul-martir Radu Gyr de ZiaristiOnlineTV

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Moaştele izvorâtoare de mir ale Poetului închisorilor Radu Gyr şi manifestarea “Ne vom întoarce într-o zi” din Piaţa Universităţii. FOTO / VIDEO”

 1. Muad'dib says:

  Cu bucurie, salutăm inițativa și punerea ei în fapt.
  Doamne ajută!

 2. VR says:

  Ajuta, Doamne!

 3. Ghanima says:

  Cei care gandim la fel, sa ne adunam si sa marim cercul, cum zice Mihai Tociu. Idea manifestarii e foarte creativa si curajoasa. De fapt, creatia e un act de curaj 🙂 intr-o lume corecta politic! Pentru a intelege macar o parte din suferintele indurate de Radu Gyr, e de ajuns sa ii citesti poeziile. E atata Iubire in ele!

 4. VR says:

  Asa este! Tocmai de aceea a trebui condamnata (Iubirea) la moarte.

 5. Muad'dib says:

  Iubirea’n veci nu moare! Iaca, o lectură, ridicătoare de inimi, pe această temă, de la un alt martir al închisorilor comuniste: http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Vasile%20Voiculescu-Lobocoagularea%20frontala.htm
  „Dar Duhul evacuat vagabondează prin lume şi îşi caută, chinuind necontenit pe bieţii oameni, alt locaş.”

 6. anonymus says:

  Timpul nu stă pe loc, e Momentul să întindem cât mai multe punţi!

 7. […] 40 de ani de la plecarea la Ceruri a Poetului Închisorilor, Radu Gyr, pe lângă manifestarea liberă din Piaţa Universităţii, a avut loc şi o omagiere emoţionantă sub acoperişul Domnului, la care au participat fiica […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova