Prinţul Charles nu vrea autostradă pe feuda lui, Transilvania. “Contele” Kalnoky, în Consiliul Director al Fundaţiei “Prinţul de Wales”

N-am înţeles niciodată de ce se bucură unii când vine câte un străin si le spune: “Vai, ce ţară frumoasă aveţi…” continuând în gândul lui cu “…păcat că e locuită!”. Aşa şi cu Charles, condamnat să rămână prinţişor până la adânci bătrâneţi. De ce s-or entuziasma unii că face reclamă Transilvaniei, nu ştiu. De fapt, bietul român reacţionează pavlovian: după ce este asasinat mediatic cu identificarea lui drept rom, se gudură la ştirea că aceeiaşi denigratori ai lui recunosc că ar avea o casă frumoasă. “So”? Totuşi, repet, de ce ne-am bucura că vine câte unul şi se uita la giuvaerul numit România ca într-un galantar, suflând praful de peste el cu gândul cum să şi-l pună pe deget sau să-l facă bucăţi-bucăţi?

M-aş fi bucurat ca Prinţul Charles să spună la el acasă – când media britanică ne supunea unei adevărate campanii de desfiinţare, portetizându-ne drept nişte abrutizaţi cretini şi hoţi – “Tovarăşi ziarişti, nu-i chiar aşa! Românii sunt români, ţiganii sunt ţigani, ungurii sunt unguri!”. Dar n-a făcut-o, deşi ştie foarte bine diferenţa, din vreme ce, când bate “feuda” lui, Transilvania, românii sunt puşi să asude la “concursuri de cosit iarba” (!) în timp ce Prinţul Charles se relaxeaza cu groful Kalnoky ascultând “muzica specifică zonei”, un ceardaş “secuiesc”.

Nu s-a întrebat nici unul dintre bieţii români care reacţionează salivând la clopoţelul lui Charles de ce nu este întâmpinat prinţul bătrân pe pământ românesc de membri ai “Casei Regale” a României ci de grofi unguri ca “Contele” Kalnoky? Dar ce-ar zice aceeaşi bieţi români dacă ar afla că prinţul transilvan se opune de 11 ani construirii autostrăzii Transilvania?

Acum, pe bune, ori suntem înapoiaţii Europei fără nici o autostradă, pentru că aşa vrea Charles, timp în care noi ne auto-înjurăm că nu suntem în stare să construim una, ori suntem prea corupţi ca să facem una, caz în care ne putem întreba ce aport are traficul de influenţă exercitat de domnişorul de Wales la nivel înalt, încă din 2004, pe această temă? Eu unul sunt “eco” total: nu vreau nici o autostradă în România şi chiar propun demolarea celor câţiva kilometri construiţi până acum, aşa că nu pot fi acuzat că aş avea interese potrivnice prinţului Charles. Dar acum că şi-a făcut şi o fundaţie pentru Transilvania, poate ar trebui, totuşi, să-l avertizeze cineva că nu dă bine să se oficializeze drept agent al revizionismului maghiar, după cum tot dă semne de ani buni încoace.

Să notăm infomarea şi formularea Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti: “Pe langa casa din Viscri, Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie, mai detine o proprietate in Valea Zalanului (Zalanpatak) in judetul Covasna. ASR a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele doua proprietati – administrate de Contele Kalnoky si sotia sa Anna – sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales.” Radio România Actualităţi adaugă: “Organizația este guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiți de Prințul de Wales. Aceștia sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky. Director Executiv este Aura Woodward, născută în România.”

Ar putea să ne spună administratorii fundaţiilor şi proprietăţilor princiare ce mai crede prinţul despre Autostrada Transilvania? Să mai aşteptăm, să o construiască Ungaria?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Prinţul Charles nu vrea autostradă pe feuda lui, Transilvania. “Contele” Kalnoky, în Consiliul Director al Fundaţiei “Prinţul de Wales””

  1. gaf says:

    ticalosii astia ne vor rapi Transilvania si guvernantii de 2 cepe nici nu vor reactiona si poporul adormit cu propaganda “eropeeana” va inghiti galusca asa cum s-a intamplat in 1940. “agent al hungarismului” e putin spus despre acest “print”. e militant direct.

  2. VR says:

    Am primit informatia ca robul din poza ar fi un roman supus unui experiment denumit ceangaizare. Cat de trist…

  3. floarea-soarelui says:

    Biata Transilvanie este din nou sub ocupatie straina,fara razboi!

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova