Academia Română către Parlamentul României: Mişcarea Legionară nu a fost o organizaţie “fascistă”. Cine are interesul să genereze un “antisemitism” in vitro? Angajaţii lui Ponta contra preşedintelui Iohannis şi a României. DOCUMENT

O ţară de “xenofobi” a votat un neamţ preşedinte

de Victor Roncea

Scurt istoric: De Ziua Holocaustului, în octombrie 2013, Crin Antonescu, lipovean, confesiune religioasă neclară (ritul vechi, rusesc?), de formaţie istoric, pe atunci liderul liberal cunoscut pentru un oarecare discurs naţionalist şi cotat drept candidat prezidenţial sigur din partea PNL, anunţa introducerea la Senat a unui Proiect de Lege “pentru modificarea şi completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob” prin care „minimalizarea Holocaustului” se va pedepsi cu închisoarea, după cum informa ziarul online Gândul. Iniţiativa legislativă Pl nr. L724/2013 va fi introdusă, până la urmă, pe 16 decembrie 2013, cu puţin înainte ca parlamentarii să intre în vacanţa de iarnă. Noutatea cu care se venea, era, în principal, că prin această lege vor fi interzise şi simbolurile şi organizaţiile cu caracter legionar, mai adăuga sursa citată.

George Scutaru, fostul corespondent în Rusia al ProTV şi co-iniţiator al proiectului de lege, în prezent anchetat de DNA pentru corupţie, respectiv mită de 1 milion de euro, a ţinut să specifice că proiectul este realizat în colaborare cu Institutul guvernamental „Elie Wiesel”, după cum apare chiar în textul iniţiativei transmise apoi la Cameră, unde a devenit PL-x 193/2014.

Legături ciudate

Institutul în cauză este condus de Alexandru Florian, fiul lui Radu Florian, profesor timp de 40 de ani (1950 – 1990) la catedra de marxism-leninism, ulterior socialism-ştiinţific a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Surse din cadrul comunităţii evreieşti, deranjate de antisemitismul pe care riscă să îl provoace Alexandru Florian, ne-au declarat că, de fapt, conform cutumelor lor, acesta nici n-ar fi evreu ci mai mult ungur, pentru că deşi tatăl lui este evreu, mama lui este maghiară. Este vorba de Ilona (Ileana) Ioanid (Coordonatoarea volumului Polirom Insemnari de la Snagov – Imre Nagy”), lector la aceeaşi fostă catedră de marxism-leninism şi totodată mama lui Radu Ioanid, azi cercetător amator la Muzeul Holocaustului de la Washington, respectiv fosta soţie a intelectualului evreu Virgil Ioanid, fost activist comunist de frunte, legat de Ion Iliescu încă de dinainte de evenimentele din decembrie 1989, după cum afirmă aceleaşi surse. Despre Radu Florian, cunoscutul politolog cetăţean american de origine evreiască Vladimir Tismăneanu comentează că “era un apologet al fundamentelor bolşevismului, nu trebuia sa cânte osanale conjuncturale. El era un zelot pe lungă durată, cum s-a vazut şi după 1989.” Un alt comentator cosângean al celor de mai sus, Rudulf Zimand, arată că Radu Florian a fost un marxist până la moarte. Rezervişti ai SRI şi unele dosare de la CNSAS atestă că Securitatea îi urmărea pe cei de mai sus şi pentru legăturile lor cu organele URSS.

O operaţiune antisemită şi antiromânească?

Dacă aşa stă este situaţia acum se explică mai bine de ce criminalul de război ungur, Wass Albert, care a ucis evrei şi români în Transilvania ocupată de horthyişti, are statui ridicate în tot Ardealul, în timp ce Alexandru Florian se războieşte, minţinând, cu memoria lui Valeriu Gafencu, românul basarabean care a salvat de la moarte un evreu, sau cu statuia filosofului Mircea Vulcănescu, “criminal de război” mort martiric în închisorile bolşevice. Alte voci avizate consideră că acţiunile urmaşilor comisarilor ideologici kominternişti urmăresc de fapt compromiterea României şi a românilor la nivel internaţional prin crearea, ca reacţie la operaţiunile lor, a unei organizaţii “antisemite” care să acţioneze violent “în numele ortodoxiei”. Dacă chiar aşa stau lucrurile, miza angajatului lui Victor Viorel Ponta, Alexandru Florian, poate fi inclusiv compromiterea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis, a cărui alegere a demonstrat pe plan mondial lipsa oricărei pretinse “xenofobii” a românilor. Cu atât mai mult o asemenea Lege la cel mai tolerant popor cu putinţă nu-şi găseşte justificarea decât aceea de provocare a unor situaţii şi stări generatoare de conflict.

Începutul sfârşitului lui Crin Antonescu

Continuarea şi transcrierea Documentului Academiei Române, la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Academia Română către Parlamentul României: Mişcarea Legionară nu a fost o organizaţie “fascistă”. Cine are interesul să genereze un “antisemitism” in vitro? Angajaţii lui Ponta contra preşedintelui Iohannis şi a României. DOCUMENT”

 1. Mihai says:

  Un anume Victor, care se semneaza asa, nu stiu daca sunteti dvs., apare pe site-ul http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/ cu ” Scrisoarea adresată ÎNAINTE DE MOARTE poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU “, un discurs inflacarator si patriotic, dar niciodata afirmat de care parintele Iustin Parvu care nu a vorbit asa niciodata, nimanui. Cunoscand faptul ca dvs, Victor Roncea l-ati cunoscut indeaproape pe parintele Iustin Parvu, va socotesc de buna credinta a fi cel mai idrituit sa luati atitudine cinstita pentru o astfel de situatie penibila si ridicola in care dupa pararea mea unii de prin servicii se folosesc de numele si reputatia parintelui Iustin Parvu(la fel cum au mai facut-o si cu parintele Arsenie Boca- tot de prin servicii) pentru a transmite cu credibilitate anumite idei propagandistice, fie ele in buna masura adevarate(amestecul adevarului cu neadevarul sau adevarul distorsionat), dar scopul fiind evident altul, niciodata cel bun!

 2. VR says:

  Cum as putea fi eu?!
  E o cacealama veche. Vedeti in baza acestui articol: http://roncea.ro/2013/07/12/sa-nu-uitam-apelul-parintelui-justin-parvu-impotriva-actelor-cu-cip-nu-primiti-acest-insemn-diavolesc-care-va-rapeste-ceea-ce-va-apartine-prin-mostenire-de-la-dumnezeu/
  respectiv:
  Un fals atribuit Părintelui Iustin Pîrvu

  Doamne, ajută!

  Vă mulţumim pentru consideraţia pe care i-o acordaţi părintelui nostru stareţ prin articolul postat aici: http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/.

  Ar fi bine să ştiţi, însă, că acest articol aparţine unui ziarist de la fostul ziar Ziua: http://www.ziuaveche.ro/opinie/scrisoare-deschisa-poporului-roman-mesajul-tablitelor-de-la-tartaria-65831.html.

  Cineva a schimbat autorul şi aşa a fost cu putinţă ca acest text să pornească o furtună de mesaje trimise de toţi către toţi, de mai bine de un an încoace. Va rugăm să procedaţi în consecinţă, conform normelor jurnalistice şi spiritului adevărului.

  Cu doriri de bine,
  m. Filotheu Bălan
  Mănăstirea Petru Vodă

  De asemenea: http://www.radicalonline.info/adevarul-despre-scrisoarea-atribuita-arhimandritului-iustin-parvu.html

  Problema e ca exista unii “ziaristi” carora desi li s-a explicat clar despre ce este vorba au preferat sa raspandeasca falsul. Intr-o zi, Cineva le va aminti si de asta…

 3. […] a afirmat că ”Mișcarea Legionară” nu poate fi calificată drept fascistă (documentul aici). Sigur și Academia Română și academicianul Berindei sunt tot niște neo-legionari, altfel nu […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova