“Bucuria nădejdii neamului omenesc”. Elena Solunca Moise despre Naşterea Maicii Domnului şi “expresia deplină a dragostei de mamă”: “Alăptarea e Iubire”, la Muzeul Satului

Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria hranindu-L pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos - Santa-Maria-in-Trastevere-Our-Lady-Breastfeeding-the-Infant“(…)

Maica şi Iubirea

E sărbătoare în sufletele noastre şi bucurându-ne să aducem daruri pe măsură Sfintei Născătoare de Dumnezeu prin care am devenit şi fii ai Tatălui ceresc – acei talanţi pe care, primindu-i în dar, i-am înmulţit cu ajutorul ei şi după puterile noastre şi ele tot dar divin. Iată, Cristina Nichituş Roncea deschide astăzi, la Muzeul Satului, o expoziţie de fotografie intitulată semnificativ Alăptarea e Iubire, o invitaţie plină de candoare şi gingăşie la reîntoarcerea spre firescul firii de a naşte prunci şi a-i hrăni după datină, alăptarea fiind expresia deplină a dragostei de mamă care nu poate fi comparată cu nimic pe lume. Să recunoaştem că, oricât de spectaculoase, izbânzile tehnologiei rămân departe de zidirea lui Dumnezeu, care pe toate „le-a făcut cu pricepere şi înţelepciune”. Închinându-ne să dăm glas recunoştinţei noastre pentru toate, s-o facem cu vrednicie şi dragoste smerită şi cu vrednicie zicând ca odinioară Psalmistul: „Îţi mulţumesc Doamne că sunt o fiinţă atât de minunată”. Reţine atenţia felul în care artista surprinde momentul de graţie în care biologicul se converteşte în spiritualitate ca o rugăciune: „Doamne, miluieşte-ne pe noi”. Şi ce este mai minunat din cele ale pământului decât imaginea unei mame purtând în braţe un prunc pe care-l hrăneşte cu laptele ei deodată cu o nespus de multă iubire ce-i va străjui fiecare din zilele vieţii lui.”

Integral la Ziaristi Online: Naşterea Maicii Domnului – Bucuria nădejdii neamului omenesc – de Elena Solunca Moise

Vedeţi şi: Alăptarea e Iubire la Muzeul Satului. Expoziţie de Fotografie de Cristina Nichituş Roncea. 5 – 16 Septembrie 2015, în cadrul Festivalului “Bucharest Photo Week”. Vernisaj: 8 Septembrie, Ora 15.00

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to ““Bucuria nădejdii neamului omenesc”. Elena Solunca Moise despre Naşterea Maicii Domnului şi “expresia deplină a dragostei de mamă”: “Alăptarea e Iubire”, la Muzeul Satului”

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova