Bombă! Coaliţia pentru Familie a strâns deja peste 825.000 de semnături pentru familia română normală, tradiţională, fără boli şi viruşi în Constituţie. VIDEO. Doar Părintele Justin a mai strâns 1.000.000 de semnături în România

Coalitia pentru Familie - Mihai Gheorghiu - Liana Stanciu - 825.000 de semnaturiFoto Agerpres – Coaliția pentru Familie a adunat 825.000 de semnături în vederea modificării Constituției

Video de la Conferinţa de Presă de azi: Privesc.eu

Coaliția pentru Familie a strâns peste 825.000 de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituție în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, președintele comitetului de inițiativă, Mihai Gheorghiu. Conform legii, inițiatorii au nevoie de minim 500.000 de semnături, în termen de șase luni.
Inițiativa pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind „întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, se bucură de susținerea mai multor culte religioase din România. De altfel, comitetul de inițiativă este multiconfesional, cei 16 membri ai săi fiind ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.
Astfel, printre cei 825.000 de oameni care au aderat până acum la această inițiativă se numără și mulți români ce aparțin unor minorități religioase, dar și unor minorități etnice din România, rromi sau maghiari.
Însă sprijinul cel mai consistent vine, așa cum e și firesc, din partea majorității ortodoxe. Președintele comitetului de inițiativă „Coaliția pentru familie”, Mihai Gheorghiu, a declarat pentru Active News: „Am strâns până acum peste 825.000 de semnături, cu ajutorul a aproape 80.000 de voluntari, în toată țara. (…) Iar acest lucru nu s-a putut face fără această prezență a oamenilor, fără entuziasmul lor, fără sprijinul tuturor creștinilor care și-au dat adeziunea la acest demers. Trebuie să subliniez aici sprijinul extraordinar pe care îl avem din partea oamenilor, creștinilor din  parohiile Bisericii Ortodoxe. A fost și este în continuare un efort extraordinar și o energie umană și creștină care se consumă pentru a duce la bun sfârșit acest demers. (…) Este realmente un sentiment extraordinar să poți să faci aceste lucruri, să poți reveni ca prezență în spațiul public împreună cu creștinii din întreaga țară, și în special cu frații noștri din toate parohiile ortodoxe ale acestei țări”.
“Avem o definiție a căsătoriei în Codul Civil, care este făcută în acești termeni — uniunea dintre un bărbat și o femeie — și avem definiția actuală, constituțională, în care se vorbește în termeni generici de soți. Practic, dorim armonizarea celor două definiții, prin înscrierea definiției din Codul Civil, art. 258, în Constituția României. Nu producem nicio schimbare în termeni de drept, nu promovăm drepturi noi, nu interzicem drepturi deja câștigate ale nimănui. E o chestiune de ridicare la rang constituțional, de protecție prin această revizuire a Constituției, a definiției căsătoriei”, a explicat el.
Campania pentru strângerea de semnături continuă și în perioada următoare, iar inițiatorii îi îndeamnă pe români să li se alăture, într-un număr cât mai mare. „Vom strânge peste numărul prevăzut de lege, pentru că vrem ca aceste semnături  să devină un semnal, o mărturisire, o atenționare a tuturor factorilor politici, guvernamentali, privitoare la importanța subiectului și la necesitatea de a proteja familia prin înscrierea definiției căsătoriei în Constituția României”, a subliniat Mihai Gheorghiu, în cadrul conferinței de presă de astăzi.
De asemenea, Liana Georgescu Stanciu, președinta Asociației “Părinți pentru ora de Religie”, a atras atenția asupra faptului că, “în ultima vreme, se vorbește din ce în ce mai puțin despre familie și din ce în ce mai mult despre cuplu”.
“Cel mai important lucru pe care l-am primit de la Dumnezeu este, fără îndoială, familia mea. E refugiul meu și locul în care mă regăsesc 100%”, a adăugat ea.
Prof. Cornel Boingeanu, care a declarat că reprezintă comunitatea bisericilor baptiste din sud-estul României, dar că vorbește și în calitate de “fiu, tată și bunic”, a subliniat că își dorește ca familia să fie definită în mod corect în legea fundamentală a țării.
“Credem că pentru societatea românească, ca pentru orice altă societate, familia este o instituție sacră. Vrem ca familia să fie trecută în termenii aceștia, prevăzuți și în Codul Civil, ca fiind în Constituția țării noastre un reper absolut. O societate care nu e fundamentată pe repere absolute e o societate care se clatină”, a spus el.
Tenorul Vlad Miriță a declarat că familia este esențială, “un izvor pe care nu putem să îl schimbăm, să îl reorientăm, să îl multicolorăm”.
“M-am alăturat acestui demers, cumva firesc. Sunt un tradiționalist prin definiție, am crescut într-o familie firească, românească. Consider că am crescut bine așa. Am călătorit foarte mult în ultimii ani, în toată părțile lumii și cu precădere în Occident, am observat țările care sunt cu câțiva pași înaintea noastră, având în vedere acest tip de demers. Am observat că tinerii din acele țări nu sunt — după părerea mea și a celor care gândesc ca mine — nu sunt deloc bine orientați. Consider că familia tradițională, așa cum o văd și cum o cunoaștem și în care am crescut cei mai mulți dintre noi, este climatul cel mai firesc și cel mai potrivit pentru dezvoltarea unui copil”, a spus el.
Proiectul de lege propus revizuiește articolul 48, alineat 1 din Constituția României astfel: ‘Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.
Comitetul de inițiativă este format din 16 membri și este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.
La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este susținută de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.
Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, ale căror semnături au  început deja să fie strânse. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Coaliţia anunţă pe pagina sa de Facebook că, începând de astăzi, bucureștenii pot semna Inițiativa pentru Familie și la Librăria Sophia, Str. Bibescu Vodă 19 (zona Piața Unirii).
Semnaturi pentru Familie la Libraria Sophia - Foto Cristina Nichitus Roncea

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.

Sursa şi video (mai jos): ActiveNews / Andrei Nicolae

Nota VR: Numai Părintele Justin a mai strâns 1.000.000 de semnături în România, contra actelor biometrice, cifră record probabil pentru toată istoria civică a ţării noastre. – Vedeţi 1.000.000 de romani cer Referendum.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Bombă! Coaliţia pentru Familie a strâns deja peste 825.000 de semnături pentru familia română normală, tradiţională, fără boli şi viruşi în Constituţie. VIDEO. Doar Părintele Justin a mai strâns 1.000.000 de semnături în România”

  1. […] Coaliţia pentru Familie anunţă pe pagina sa de Facebook că, începând de astăzi, bucureștenii pot semna Inițiativa pentru Familie și la Librăria Sophia, Str. Bibescu Vodă 19 (zona Piața Unirii). Video de la Conferinţa de Presă de azi: Privesc.eu Video cu Mihai Gheorghiu: ActiveNews via Roncea.Ro […]

  2. adrian says:

    Rușii desființează Republica Moldova la granița noastră și noi pupăm icoane.

  3. VR says:

    Exact! Asa si trebuie sa facem. Doar n-o sa-i pupam pe rusi? Ca altii…

  4. […] Bombă! Coaliţia pentru Familie a strâns deja peste 825.000 de semnături pentru familia română … […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova