Rusia – “gaură neagră” la Marea Neagră: submarine, nave de război, rachete, avioane, blindate

black-sea marea neagra ziaristi onlineCapacităţile Flotei ruse din Marea Neagră au fost completate în 2015 cu peste 200 de echipamente militare, inclusiv 40 de nave de război şi nave auxiliare, a declarat vineri comandantul şef al Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul Aleksandr Vitko.

Dintre nave, el a menţionat trei submarine noi diesel-electrice din clasa ‘Varşovianka’ (Proiectul 636), dintre care primul este supranumit ‘gaura neagră’, datorită capacităţilor sale de disimulare, două nave echipate cu rachete, zece ambarcaţiuni de luptă şi 20 de nave auxiliare.

Submarinele din proiectul 636 (Improved Kilo, potrivit codificării NATO) aparţin celei de-a treia generaţii de submarine, cu un deplasament de 2.350 tone la suprafaţă şi de 3.950 sub apă, cu o viteză de 17/20 noduri. Un submarin din această clasă are o autonomie de 45 de ore.

De asemenea, flota rusă cu baza în Crimeea a primit peste 30 de avioane, între care aparate de luptă multirol Su-30, iar garda de coastă a fost completată cu 140 de vehicule blindate moderne.

Amiralul Aleksandr Vitko a subliniat că modernizarea capacităţilor Flotei Rusiei din Marea Neagră a permis crearea unei structuri autonome eficiente de luptă. ‘La ora actuală, coasta rusă a Mării Negre este bine protejată pe mare, în văzduh şi pe pământ’, a adăugat înaltul responsabil militar rus. AGERPRES

Citiţi şi:

Rusia pregătește o reacție la planurile de a se crea o flotă NATO în Marea Neagră (presă)

Rusia își consolidează capacitățile militare, ca reacție la multiplicarea manevrelor NATO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Rusia – “gaură neagră” la Marea Neagră: submarine, nave de război, rachete, avioane, blindate”

  1. Gheorghe Deresu says:

    Domnule Roncea sunteti un om bine informat. Dar de ce nu se vorbeste despre Republica Federala Moldova? De ce pe aceasta problema este atata liniste? Se doreste a fi o surpriza? Stiti ca o harta poate deveni, peste ani, document?

  2. VR says:

    Va rog sa ne-o transmiteti.
    Toate cele bune!

  3. Gheorghe Deresu says:

    Folositi Google cautand Republica Federala Moldova.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova