Masacrul de la Fântâna Albă. Mărturia unui supravieţuitor surprinsă de Victor Roncea şi difuzată la Radio România Actualităţi. VIDEO. 75 de ani de la masacrul de Sfintele Paşti, pentru care ruşii nu au plătit niciodată


Petru Hutan, un supravietuitor al Masacrului de la Fantana vorbeste dupa 71 de ani. Video: Victor Roncea pentru BasarabiaBucovinaInfo

Martorul ocular: “Au tras in plin cu mitralierele… in copilasi si in femei” – Masacrul de Sfintele Paşti pentru care ruşii nu au plătit niciodată – Transcriere la Adevărul

RADIO ROMANIA ACTUALITATI: Anii 1940-1941 în relaţiile României cu URSS Anii 1940-1941 în relaţiile României cu URSS - Conține audio

de George Popescu

Comemorare-la-Fantana-Alba-1-aprilie-2012-Basarabia-Bucovina-Info-Petru Hutanu - SupravietuitorConsecinţele pactului de neagresiune sovieto-german au adus, printre altele, pentru România, consumarea unei mari drame naţionale.

Pierderea teritoriului naţional într-o măsură nedemnă şi inimaginabilă. Basarabia şi Bucovina de Nord, Transilvania de Nord şi Cadrilaterul sau sudul Dobrogei.

Pierderi teritoriale în favoarea statelor vecine şi revizioniste, în care milioane de români au ajuns sub stăpânire străină, ori şi mai rău: arestaţi, deportaţi, încarceraţi şi ucişi. (…)

Dreptul la reflecţie al generaţiilor de după 1940, fie din România, fie din teritoriile din jurul României locuite de etnicii români este real necesar şi cuvenit.

Nici fărădelegile săvârşite de ocupant şi cozile lor de topor nu pot fi lesne uitate. Vor face parte pe mai departe dintr-un exerciţiu, fie şi ritualic, al memoriei colective româneşti.

Contribuţii editoriale:

Petre-Hutan-Supravietuitor-al-Masacrului-de-la-Fantana-Alba-Foto-Cristina-Nichitus-Roncea-Basarabia-Bucovina.Info_Petru Huţan, supravieţuitor al masacrului populaţiei româneşti de la Fântâna Albă, Bucovina de Nord, azi în Ucraina, cu un fragment mişcător al experienţei sale personale.

– Eforturile pe care le face portalul de ştiri şi informaţii “Basarabia-Bucovina.Info” pentru a menţine spiritul naţional şi unitar între cei din ţară şi românii din vecinătăţile noastre. Un interviu de Mirela Băzăvan cu dl. Victor Roncea, director al unei organizaţii neguvernamentale:


Despre Masacrul de la Fantana Alba si Basarabia-Bucovina.Info la RRA de ZiaristiOnlineTV

Emisiunea “Istorica” se difuzează şi în reluare pe frecvenţele postului de Radio România Actualităţi, marţi dimineaţa, între orele 02.30 – 03.00.

Audio: Anii 1940-1941 în relaţiile României cu URSS

Sursa: RRA – Istorica

Documentare:

VIDEO: O marturie inedita a unui supravietuitor al Masacrului de la Fantana Alba. Comemorare pe locul crimei si la Sfanta Manastire Putna. FOTOGRAFII de Cristina Ncihituş Roncea

Katyn-ul romanilor, Masacrul de la Fantana Alba. VIDEO si fotografii de la locul macelului rusesc

Masacrul de la Fantana Alba. FOTOGRAFII de Cristina Nichituş Roncea şi MARTURII

Cititi si: Asociatia Civic Media si Basarabia-Bucovina.Info declanseaza pregatirile pentru Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Istoricul basarabean Mihai Tasca propune un plan de actiune »

Basarabia Bucovina Info La RRA

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova