Mostenirea Plesu – Vintilescu. “Girls on the City” te invita la “o intalnire la nivel inalt intre ZEN si STIINTA” in sala Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. “Locul unde totul ne este permis”.

Dupa ce Andrei Plesu l-a instalat la conducerea Muzeului Taranului Roman pe Vintila Mihailescu, acum acesta si-a dat demisia, pe sest, nu inainte de a desfiinta expozitia “Crucea” a refondatorului Muzeului, artistul Horia Bernea. Dupa cum se vede din imaginea de mai sus si informatia de mai jos, rezulta ca fostul director si-a batut joc de numele lui Bernea si de spatiul Muzeului si in alte moduri: ZEN la Muzeul Taranului… Roman?!
“Girls on the City – locul unde totul ne este permis” te cheama:

Participa la o intalnire la nivel inalt intre ZEN si STIINTA, pe 22 aprilie la MTR!

Vincent Keisen Vuillemin – Maestru Zen si Directorul Departamentului de Inginerie al Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare din Geneva (CERN) va sustine primele sale conferinte in Romania. Pe 22 aprilie 2010 va avea loc la Bucuresti conferinta “Quantum Zen”, sustinuta de acesta. Conferinta va trata relatia dintre principalele concepte Zen si cele dezvoltate de fizica moderna. Evenimenul este deschis publicului si va prilejui celor interesati intalnirea cu un om de stiinta direct implicat in succesul experimentului stiintific LHC (Acceleratorul de Particule), realizat la CERN, si participant la un experiment distins cu premiul Nobel pentru Fizica.

Conferinta se va desfasura in Sala Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman, incepand cu ora 19.00, si este organizata de Centrul Seeds for Happiness si Mokusho Zen House.

“In timpul secolului al XXI-lea, stiinta si spiritualitatea se vor apropia din ce in ce mai mult. Stiinta, si in special fizica, au trecut prin schimbari majore in intelegerea lumii noastre microscopice (prin dezvoltarea fizicii cuantice) si a Universului (prin teoria relativitatii a lui Einstein). Notiunea noastra asupra timpului si a spatiului a fost spulberata, la fel ca si abordarea pur determinista. Desigur ca toate acestea au schimbat viziunea pe care o aveam asupra universului si au apropiat-o cumva de conceptele intuitive ale Budismului si zenului privind natura tuturor lucrurilor. Intelegerea conceptelor moderne ale fizicii, impreuna cu o intelegere integrata ce izvoraste din practica zen reprezinta cheia trezirii aflata la indemana oricui”, considera Vincent Keisen Vuillemin.

Sursa: Feminis.ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Mostenirea Plesu – Vintilescu. “Girls on the City” te invita la “o intalnire la nivel inalt intre ZEN si STIINTA” in sala Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. “Locul unde totul ne este permis”.”

 1. adam kadmon says:

  Nu ar fi prima data cand numele lui Bernea e instrumentat dupa bunul plac al lui Mihailescu.

  Mai nou face spiritism: stie el mai bine ce ar fi vrut Horia Bernea.

  Iata cum, intr-un articol din Dilema, vorbeste despre simbolul muzeului, Gheorghe Tatomir: Tatomir- “mascota noastra de la Muzeul Taranului”.
  Pseudo=antropologul de carciuma e incapabil sa distinga intre simbol si mascota.
  Cititi aici articolul: https://www.dilemaveche.ro/sectiune/articol/vassilis-sau-despre-extaz.

  Desi a facut toate demersurile ca expunerea Bernea sa fie stransa, se foloseste de desenele lui Bernea, fara sa fi cerut acordul rudelor apropiate ale acestuia.
  Aici https://www.muzeultaranuluiroman.ro/ puteti vedea cum desenele lui Bernea apar pe un afis recent, fara ca autorul lor sa fie citat. De Sfantul Gheorghe suntem invitati sa bagam puternic la matz.
  Somn usor, tovarase Mihailescu!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova