Elena Udrea: “Daca Patriciu si-ar plati datoria catre statul roman, de 600.000.000 Euro, n-ar mai trebui sa taiem pensiile”

Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii, sustine ca Guvernul nu ar mai fi fost nevoit sa reduca pensiile, daca omul de afaceri Dinu Patriciu si-ar fi platit datoria catre statul roman.

“Daca Dinu Patriciu si-ar plati datoria catre statul roman, de 600 de milioane de euro, n-ar mai trebui sa taiem pensiile”, a declarat Elena Udrea, miercuri seara, la postul B1TV.

“Il cred ca vrea sa ajute tara daca il vad ca da banii inapoi”, a mai spus Elena Udrea despre omul de afaceri Dinu Patriciu.

Udrea le cere democrat liberalilor sa aleaga intre functii publice si afaceri

Ministrul a facut referire la datoriile catre stat acumulate de compania Petromidia, subiect abordat de liderii PD-L si anul trecut, in campania electorala.

“Petromidia are de platit pana in 30 septembrie 2010 suma de 570 de milioane de euro la stat. Daca nu se platesc, statul roman poate sa redevina majoritar la Petromidia. Sub o guvernare PSD-PNL va fi foarte usor pentru Dinu Patriciu sa obtina o amanare sau o reesalonare. Nu ne miram deloc ca il vedem pe Patriciu venind cu casetute ca sa-si promoveze propriul lui interes”, spunea si premierul Emil Boc, in noiembrie 2009.

Mai mult, Udrea l-a atacat si pe Mircea Geoana, caruia i-a sugerat sa-si convinga cumnatul sa se retraga din functia de director al Eximbank.

Elena Udrea: Ma rog la Dumnezeu sa nu ajungem ca Grecia

“Geoana ar face bine sa isi retraga cumnatul din functia de director al Eximbank, unde castiga 20.000 de euro pe luna”, a spus Elena Udrea, care sustine ca statul roman va pierde 750.000 de euro reziliind contractul cumnatului lui Geoana.

Udrea a profitat de ocazie si pentru a da vina pe Guvernul Tariceanu pentru situatia in care se afla Romania, spunand ca acesta a angajat, in doi ani, 400.000 de bugetari pentru care nu existau posturi.

“Odata ce venim cu acest set de masuri de austeritate si cerem sacrificii romanilor, dar nu reusim sa rezolvam problemele care genereaza acest deficit, atunci la 1 ianuarie 2011 Guvernul trebuie sa plece”, a mai precizat Elena Udrea.

Elena Udrea nu exclude “total” caderea Guvernului Boc la o motiune de cenzura

Elena Udrea a mai declarat ca 99% din contractele de la Compania Nationala de Investitii (CNI) au fost castigate cu preturi de dumping, suma marindu-se apoi prin contracte aditionale facute cu ajutorul unor angajati ai CNI.

Udrea acuza ca anumiti politicieni, prin firmele lor private sau apropiate lor, platesc diferite campanii/emisiuni tv pentru a sustine un linsaj mediatic la adresa anumitor ministru sau politicieni.

“Foarte multe firme private isi asigura linistea finantand campanii la televiziuni. Mai grav este cand politicienii accepta ca firme apropiate lor sa finanteze aceste campanii de denigrare si instigare pe televiziuni”, a declarat Udrea.

Sursa: Ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Elena Udrea: “Daca Patriciu si-ar plati datoria catre statul roman, de 600.000.000 Euro, n-ar mai trebui sa taiem pensiile””

  1. iuliana says:

    NU AM INTZELES !? DACA ACEST *OM DE AFACERİ*!!!-DİNU PATRİCİU- ESTE DATOR STATULUİ ROMAN, DE CE/CE -SE AŞTEAPTA-?!?…SAU DE CE -TREBUİE RUGAT/CONVİNS -SA Şİ PLATEASCA DATORİA ?!? STATUL ROMAN -NU POATE SA Şİ İA DREPTUL CARE İ APARTZİNE ?!?IN SPECİAL ACUM INTR O SİTUATZİE ATIT DE CRİTİCA Şİ DE STRİNGENTA !!!

  2. Dinu Patriciu says:

    Ce se face atât Radu Morar că uită cât și Elena Udrea este faptul că datoriile Petromidia trebuiesc plătite de actualii proprietari ai rafinăriei compania KazMunaiGaz și nu de Dinu Patriciu. În plus data limită de efectuare a plății este luna septembrie în timp ce guvernul Boc taie din pensiile românilor de la 1 iunie. Cu alte cuvinte nu e nici o legătura între Dinu Patriciu și tăierea pensiilor românilor. Dar, la fel ca la alegerile prezidențiale, de vină pentru tot ce e rău în această țară este mogulul.

  3. Iustina says:

    Daca mogulul are datorii la stat si nu catadicseste sa si le plateasca de ce statul care, in parenteza spus, STA si nu face nik , ca de asta, se pare ca se numeste STAT si nu din alte motive….nu ia masuri. E o tara fara reguli, fara bun simt , fara Dumnezeu!!! Este adevarat ce se spune: “daca furi o paine ajungi la inchsoare, iar daca furi o cale ferata ajungi in parlament” Mare adevar. Nu-i asa???

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova