Sustinatorii Parintelui Macarie i-au cantat “La Multi Ani!” in lipsa la o sfintire de Biserica. De frica lor Epifanie Norocel a dat bir cu fugitii si a trimis in schimb la slujba Jandarmii. FOTO

Sfinţire cu poliţişti şi jandarmi
Mai mulţi susţinători ai fostului stareţ de la mănăstirea Poiana Mărului, Macarie Beşliu, au protestat paşnic ieri, la sfinţirea bisericii cu hramul „Ioachim şi Ana“ din Focşani. La finalul slujbei, ei au început să cânte „La mulţi ani“, apoi au afişat pancarte cu chipul stareţului Macarie.

Susţinătorii lui Macarie sunt de părere că Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei nu a venit la Focşani să oficieze slujba, de teamă să nu fie huiduit de credincioşi, aşa cum s-a întâmplat în comuna Poiana Cristei. În locul acestuia slujba a fost oficiată de Episcopul Casian al Dunării de Jos. El a fost păzit, pe toată durata slujbei, de jandarmi şi poliţişti. „Deja am început să câştigăm teren în faţa Episcopiei. Nu vom renunţa nici în ruptul capului, indiferent că vom bate drumurile la toate bisericile care se vor sfinţi în cele două judeţe. Nu vom avea linişte până când părintele Macarie nu va fi adus din nou, la Poiana Mărului“, a declarat un susţinător al stareţului Macarie, de la Nereju.

Susţinătorii lui Macarie au afirmat că acesta în loc să-şi sărbătorească cei 61 de ani în linişte şi rugăciune, stă alungat la schitul Muntioru de la Vintileasca. „Ieri a fost ziua de naştere a părintelui Macarie. În loc să stăm frumos, la bisericile şi mă-năstirile noastre, am venit la Focşani să cerem să se facă dreptate. Oare ce o fi în inima părintelui Macarie, care la cei 61 de ani ai săi  s-a văzut izgonit ca un câine de la Poiana Mărului, sus în fundul Muntiorului? E bătrân şi bolnav, acolo nu se ajunge decât pe jos şi foarte greu, mai ales că vremea este rea la munte. De ce atâta scandal? De ce atâta răutate? De ce vor să dezbine credincioşii, să iasă vărsare de sânge? E păcat de religia şi tradiţia noastră de creştini. Noi vrem dreptate, nu altceva. Dacă părintele Macarie va fi readus la Poiana Mărului, nu va mai fi niciun fel de vrăjmăşie“, a declarat un alt susţinător, de la Jitia.

La sfinţirea bisericii „Ioachim şi Ana“ din Focşani, au fost detaşaţi mai mulţi jandarmi şi poliţişti. Cei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea au precizat că au primit o soli-citare de la Protoieria Focşani. Bine ar fi dacă Protoieria Focşani, din banii adunaţi la slujbă şi din pomelnice, ar plăti poliţia şi jandarmeria pentru serviciile prestate.
Reamintim că Mănăstirea Poiana Mărului, din comuna Jitia, a rămas fără stareţul Macarie, care a fost exilat la Schitul Muntioru din Vintileasca. Decizia a fost luată de Episcopia Buzăului şi Vrancei. Mănăstirea este închisă în prezent, situaţie care nu s-a mai întâlnit nici în perioada comunistă.

Monitorul de Vrancea

Adevarul EXCLUSIV: Slujbă cu scandal şi jandarmi la o biserică din Focşani

  • Dana Lepădat / Joi 9 sep 2010

Enoriaşii au venit la slujbă cu tablouri reprezentând chipul părintelui Macarie.

Enoriaşii au venit la slujbă cu tablouri reprezentând chipul părintelui Macarie.

40 de enoriaşi din şapte comune din judeţul Vrancea au venit astăzi la sfinţirea Bisericii „Sf. Ilie şi Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Focşani pentru a protesta faţă de decizia Episcopiei Buzăului şi a Vrancei de a – l înlocui pe stareţul Macarie Beşliu de la mănăstirea Poiana Mărului cu un alt preot. De frica enoriaşilor, episcopul Epifanie Norocel şi-a trimis înlocuitor la slujbă. Protestatarii au afişat în timpul slujbei de la Focşani tablouri cu chipul stareţului.

Slujba de sfinţire a bisericii „Sf. Ilie şi Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Focşani s-a desfăşurat astăzi sub atenta supraveghere a forţelor de ordine. Poliţia şi jandarmeria au avut echipe la faţa locului pentru a asigura ordinea publică întrucât existau informaţii încă de ieri că susţinătorii stareţului Macarie Beşliu de la Poiana Mărului vor veni la slujbă pentru a protesta în faţa episcopului faţă de decizia sa de a-l muta pe părintele Macarie la schitul Negoiţă de la Sărata Monteoru, Buzău.

Numai că episcopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Părinte Epifanie Norocel (foto)

nu a venit la slujbă şi şi-a trimis consilierii şi un înlocuitor de la Galaţi, pe Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul părinte Casian Crăciun.

La finalul slujbei, când enoriaşii au început să cânte „La mulţi ani!” odată cu sfinţirea bisericii, susţinătorii părintelui Macarie au strigat urări în cinstea părintelui Macarie întrucât astăzi împlineşte 61 de ani şi au afişat mai multe tablouri cu chipul stareţului. Aceştia au fost însă daţi afară din biserică de poliţişti şi de jandarmi pentru a se evita perturbarea slujbei (foto).

Episcopul, acuzat că nu respectă canoanele bisericeşti

„Noi nu ne lăsăm până nu ne dă preotul înapoi la mănăstire la Poiana Mărului. Episcopul încalcă canoanele bisericeşti prin transformarea mănăstirii de la noi în mănăstire de maici atât timp cât schitul de la Sărata Monteorul este de călugări. Schitul este subordonat mănăstirii şi nu există aşa ceva în canoanele bisericeşti. Acolo la Sărata Monteoru se ajunge foarte greu iar părintele nostru a vindecat oameni şi de boli prin rugăciunile sale”, ne-a declarat Sofica Sbîrciog, din Nereju, unul dintre protestatarii veniţi astăzi la slujbă.

Susţinătorii părintelui Macarie Beşliu (foto)

nu se află la prima acţiune de acest gen. Ei au protestat vehement la fiecare slujă la care s-a prezentat episcopul Buzăului şi Vrancei la Poiana Mărului izgonindu-l cu pietre. În urmă cu o lună de zile au organizat chiar un marş de protest la Episcopie în Buzău dar şi pe drumul european 85.

„Astăzi am vrut să tragem un semnal de alarmă dar nu vom renunţa. Vom merge după episcop peste tot. Trebuie să ne spună de ce îl ia pe părintele nostru de la noi de acolo. Trebuie să ni-l dea înapoi”, ne-a spus şi Marian Marinescu, din Vintileasca.

Părintele Macarie Beşliu este fondatorul mai multor mănăstiri din Vrancea precum şi din judeţele alăturate şi a slujit la Mănăstirea Poiana Mărului mai bine de 20 de ani. A refăcut lăcaşul de cult după ce a fost lăsat în paragină de comunişti. De-a lungul timpului, mănăstirea a fost vizitată de enoriaşi din toată ţara.

Adevarul

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Sustinatorii Parintelui Macarie i-au cantat “La Multi Ani!” in lipsa la o sfintire de Biserica. De frica lor Epifanie Norocel a dat bir cu fugitii si a trimis in schimb la slujba Jandarmii. FOTO”

  1. Un om care iubește dreptatea says:

    Nu mai au loc adevărații slujitori ai lui Dumnezeu de mulțimea iudelor.
    Norocel – KGB-el, cu studii de specialitate făcute chiar la Moscova, are alergie ca dracul la tămâie, atunci când este vorba de Părinți cu Har.
    Ia uite și organul, ce viteaz este el, de amenință niște biete femei. Ești tare, măi Garcea!

    Avea dreptate Părintele Arsenie Boca atunci când zicea că se va umple țara de năimiți, că vom vedea spurcăciunea peste tot în jurul nostru, chiar și în Biserică și că puțini vor mai fi oameni ai dreptății.
    Puțini oameni mai luptă acum pentru credință și pentru țară, speranța a rămas doar la Dumnezeu.
    Acum vreo 5 luni de zile, într-o confruntare pe o pagină de Internet cu cel ce-și zice Pater Mihail, i-am avertizat pe șefii lui din Deal să-i lase în pace pe bătrânii Duhovnici. Pentru că așa cum peștele de la cap se împuțește, tot așa și spurcăciunea de sus pornește. Iar mai nou unii, în zelul lor cipuitor, nici urmă de rușine nu mai au.
    Habar neavând care-s vremile și anii, Pater Mihail s-a făcut mare învățător și sfătuitor în problema actelor cu cip, cu un ochi în Deal, că poate-i pică vreo episcopie sau mitropolie pentru serviciile prestate. Iar în misiunea lui comandată din Deal, de a lovi în marii Duhovnici și a face dezbinare între aceștia, și-a chemat și blogurile pe care le păstorește, prostănacintrucuvânt, cei care au ajuns să persifleze un îndelung pătimitor întru Hristos, precum Părintele Iustin Pârvu, și un alt mucos, ce s-a făcut pustnic pe internet, adică pustnic digital. Căcăcios digital l-aș numi eu. Și s-au dus să ia un interviu Părintelui Arsenie Papacioc în problema cipurilor, cu intenția vădită de a băga zâzanie între marii Duhovnici. Au luat interviul și acum îl prezintă ca pe un mare triumf. În realitate s-au făcut de râs în ultimul hal. Celui viclean, venit cu rele intenții, i-a răspuns Părintele Arsenie Papacioc codificat, printre rânduri.
    Teribil este Părintele Arsenie Papacioc. Citește sufletul și intenția omului și-i răspunde în consecință. Iar celui venit în misiune îi răspunde, într-un fel aparte, printre rânduri.
    Dacă eliminăm insistențele, spusele ”reporterului” din următorul fragment din interviu, și-l lăsăm pe Părintele Arsenie să vorbească neîntrerupt, mesajul apare clar ca lumina zilei.
    Ia să vedem ce zice Părintele de fapt:

    „Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.
    Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul.
    Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.”

    Eu nu primesc așa ceva, zice Părintele Arsenie (clar), dar tu cu atitudinea ta, te privește, s-ar putea să te coste capul. 666 nu este mare cât toate zilele, e mic, este ascuns într-un cip cât un purece de mic. E o greșeală să zicem că este mic și nu se vede 666 din cipul ascuns în actul biometric, și în consecință nu este o lepădare de Hristos. Prostule, nu te juca cu purecele (cipul), chiar dacă este mic și nu se vede! Numărul lui satan, 666, pe numele tău de botez ți-ai pus și nu mai ești întreg, pentru că de Hristos te-ai și despărțit. Acesta este mesajul Părintelui Arsenie Papacioc.
    Cu acest interviu, se pare că Mircea Geoană, zis și Prostănacul, s-a ales cu un nou coleg. Și când i-am spus eu ”reporterului” de la Antim, acum 5 luni de zile, că este un adevărat politician …

    Dumnezeu lucrează, El nu ne-a părăsit. Precum acest popă de la Antim, de rușine vor fi făcuți în fața unui neam întreg, toți cei care azi duc o campanie de marginalizare și de denigrare a bătrânilor Duhovnici ai neamului românesc.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova