Vintu pe axa Bucuresti – Chisinau – Moscova. Agentul de influenta filo-rus Cozmin Gusa, “liliputanul lui Vintu si Plahotniuc”, in viziunea analistului basarabean Petru Bogatu

Petru Bogatu: Dacă nu merge Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Altminteri zicând, dacă nu se duce Plahotniuc la televiziune, vine Publika TV la el acasă.

UN AGENT DE INFLUENŢĂ DECONSPIRAT

Invitat alaltăieri la emisiunea Fabrica (cu Natasha Morari, alta agentutza – nota mea), controversatul om de afaceri nu a catadixit să vină, ca toţi oamenii, în studio, ci a insistat să răspundă la întrebările jurnaliştilor chiar din biroul său. De ce nu? De ce să se ducă te miri unde, când tot de ce are nevoie i se aduce la domiciliu? Când, vorba poetului, până şi lumea i se pune la picioare. Necum televiziunea! De ce să nu îmbine, de bună seamă, plăcutul cu utilul chiar la el acasă, unde, spune un proverb rusesc, şi pereţii te ajută?

Ei bine, în timp ce toată lumea urmărea nemaipomenita minunăţie de la Fabrika, atenţia mi-a fost atrasă de un alt oaspete inedit al televiziunii lui Vântu. În cadrul aceleiaşi emisiuni, şi-a făcut apariţia nimeni altul decât nu mai puţin controversatul om politic de pe malurile Dâmboviţei, Cozmin Guşă. Deşi i-a umblat gura ca o meliţă, acesta nu a strălucit. A strecurat vreo două mesaje descurajante contra AIE. A băgat câteva strâmbe ridicole împotriva premierului Vlad Filat, dându-se astfel de gol că-i un politician de carton, cusut cu aţă albă. În rest, ne-a bătut capul cu te miri ce şi tocmai de aceea riscă mult ca prezenţa sa la Publica TV să fie trecută cu vederea. Nu se poate! Ar fi mare păcat dacă s-ar întâmpla aşa.

Cu toate că e un actor mic, un liliputan care interpretează doar roluri secundare şi cu precădere comice pe scena politică românească, ieşirea sa la rampă în Republica Moldova este simptomatică. Vorba e că acest Cozmin Guşă e un agent de influenţă al Moscovei în România pe care ruşii l-au deconspirat acum câţiva ani. Dar nu pentru că-şi făcea prost meseria şi urma să fie pensionat. Dimpotrivă. Era tânăr şi de mare perspectivă. De aceea a fost legalizat pentru efectuarea unui experiment politic prin care să verifice dacă poate sau nu un partid filo-rus să se impună în faţa alegătorilor români. Misiunea era imposibilă şi, după cum era de aşteptat, omul Moscovei din Bucureşti a eşuat lamentabil chiar la proximele alegeri. Dar nu a rămas, desigur, fără front de lucru.

Continuarea la https://bogatu.voceabasarabiei.net/

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Vintu pe axa Bucuresti – Chisinau – Moscova. Agentul de influenta filo-rus Cozmin Gusa, “liliputanul lui Vintu si Plahotniuc”, in viziunea analistului basarabean Petru Bogatu”

  1. Windu says:

    O sa ajunga sa consilieze si populatiile din Ciuhotsk

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova