Jurnalul de telespectator al unui ziarist acum somer

7:30 Mă trezesc și dau drumul la televizor. Îmi place să fiu un om informat. Cât îmi beau cafeaua, văd știrile la Realitatea. Accident grav pe DN1. Apare cineva prezentat drept analist rutier, care aminteşte că Băsescu a condus băut. „Şi atunci, ce să le cerem oamenilor, dacă şeful statului dă un astfel de exemplu ?”

8:00 Antena 3 face un material de 15 minute cu accidentele rutiere de când a venit Băsescu la putere. Se cheamă : „Peste 15.000 de români morţi pe şoselele lui Băsescu”. Sunt foarte buni, au venit cu statistici care demonstrează clar că dacă nu era Băsescu murea mai puțină lume.

8:20 : Horoscop. O doamnă grasă spune că azi peştii trebuie să fie atenţi dacă merg cu maşina, riscă să fie implicaţi într-un accident.

8:30 Am lăsat maşina în parcare, azi merg cu autobuzul la muncă.

16:30 Am ajuns mai repede acasă azi, m-am învoit să plătesc curentul. Deschid televizorul pe Realitatea. Îmi place să fiu un om informat. E Fabrica. Se discută despre cauzele accidentelor rutiere în România. Se pune un material numit „Victimele lui Băsescu”. Se arată un mic filmuleţ cu un panou, sursa : „Youtube”, pe care scrie „Drum Bun” şi dedesubt, cu roşu : „Îi bun o p…ă !”. „E un mesaj pentru Băsescu”, subliniază un invitat în studio, un domn serios cu bărbuţă.

17:00 Începe Premium Liga pe GSP TV. Naum cu Geambaşu. Îmi place de ei, sunt curajoşi. Denunţă din nou echipa ungurească CFR Cluj, pe care o susţin arbitrii. Arată de 10 ori faza de etapa trecută când arbitrii au furat din nou pe faţă pentru CFR, neacordând un aut clar la mijlocul terenului pentru Pandurii. „Putea ieşi gol. Se poate spune că e viciere de rezultat”, subliniază Geambaşu.

17:05 Congestionat la faţă, Naum îl întrerupe brusc pe Geambaşu. Se apleacă uşor în faţă, stând încovoiat, cu un aer respectuos. „Da, îl avem la telefon pe finanţatorul Stelei, domnul Gigi Becali. Ce părere aveţi de faza asta, domnu’ Becali ?”. „Ce să mă mai mire, domnu’ Naum, păi mă mai miră ceva sub Băsescu ?”

17:10 Dau pe B1. Îmi place să fiu un om informat. Sunt Evenimentele Zilei, cu ziarişti de la Evenimentul Zilei care discută despre criza economică şi despre criza morală a societăţii româneşti. E foarte interesant, sunt ziarişti foarte deştepţi. Au, aşa, un aer superior, nici nu-i înţeleg tot timpul.

18:00 Mă trezesc, adormisem. Dau pe Realitatea. E o bandă mare galbenă. „Sorin Ovidiu Vântu arestat”. Toată lumea pare sub şoc, feţe congestionate în studio. intră Dinescu în direct prin satelit de la conacul din Cetate. Denunţă cu curaj regimul Băsescu şi aminteşte că Vântu e un mare intelectual şi că a scris poezii în tinereţe.

18:15 Adrian Păunescu intră în studio. Are faţa tumefiată de efort. „Am venit cât am putut de repede”, se scuză el. Scoate din buzunarul de la sacou o hârtie mototolită, îşi pune cu un aer solemn ochelarii pe nas şi citeşte : „Moartea unei vrăbiuţe”. Pauză lungă, poetul se uită fix la mine prin televizor. „De … Sorin Ovidiu Vântu, 1980”, adaugă el. M-am emoţionat, am luat repede un caiet şi am notat toată poezia.

Continuarea la Jurnal de telespectator

Cititi neaparat si Jurnal de somer

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Jurnalul de telespectator al unui ziarist acum somer”

  1. Maria Petrascu says:

    Mie mi-e frica să mai trag apa la WC! Pe bune! Dacă… Fain text, am râs cu lacrimi.

  2. VR says:

    Si eu la fel 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova