In locul emisiunii “Nasul” a lui Radu Moraru, la B1TV va fi difuzata emisiunea “2+1”, cu Ioana Lupea si Mircea Marian. Brigadierii EvZ vor prezenta de acum interviuri cu diverse personalitati imediat dupa emisiunea fostului sinecurist al lui Vintu, Robert Turcescu, incepand cu ora 21.00 si pana la ora 23.00, iar prima emisiune va fi difuzata marti, informeaza Ziare.com. Radu Moraru a anuntat intr-o conferinta de presa – preluata integral pe Ziaristi Online – ca urmeaza sa lanseze pe 10 decembrie postul 10 TV, dezvoltat de operatorul de telecomunicatii RCS & RDS. Iata o mostra care demonstreaza cu prisosinta cum se va autodistruge B1 TV (si ne face sa ne intrebam cine detine cu adevarat postul):
Cioroianu lui Plesu si brigadierii EvZ Lupea si Marian vor orice alta Zi Nationala dar nu Marea Unire from VRTV on Vimeo.
M-as fi bucurat sa fi auzit ceva despre momentul istoric al Proclamatiei Unirii de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, cand toti romanii au dorit sa fie parte dintr-un stat national. Despre proclamatiile de unire si adeziune ale sasilor din Transilvania si a svabilor din Banat, ale altor minoritati.
Cati din romanii de azi au citit sau cunosc Proclamatia Unirii de la Alba Iulia, faptul ca acolo s-a hotarat unirea intregului Banat, a intregului Maramures istoric de dincolo de Tisa ? Teritorii ce apartin acum de Serbia si Ucraina respectiv.
Acolo se pare ca au participat si romani din Timocul sarbesc, dorind si ei sa faca parte dintr-un stat national unitar.
Cati stiu ca atunci cand s-a hotarat unirea Basarabiei cu Romania, la 27 martie 1918 (pe vechi), soldatul roman transnistrian Jalba, a cerut ca sa nu fie uitati romanii transnistrieni si sa fie si ei inclusi in declaratia unirii, cerand sa fie schimbat cursul Nistrului pana la Bug ?
De ce se discuta asemenea lucruri cu totul nesemnificative ca temperatura, anotimpul sau “festivitati populare”, in loc ca un “istoric” asa cum se pretinde Cioroianu, care se plange de situatia invatamantului din Romania (ce a facut el pt. al schimba, nu a fost oare ministru ?), ar putea de fapt sa se refere la personalitati internationale ca generalul francez Berthelot si istorici straini sau romani care au scris despre Marea Unire ? Cartile istoricului american Charles Upson Clark, membru al Academiei Romane – 1. United Romania; 2. Greater Romania; 3. Bessarabia, carti aparute in limba engleza in SUA intre 1920-1930. Apoi R.W. Seton-Watson cu “Roumania and the Great War”; Glenn E. Torrey – “Romania and World War I”; D. Mitrany – “Greater Rumania a study in National Ideals” Hodder and Stoughton publishers New York 1917; Sherman David Spector – “Romania at the Paris Peace Conference-a study of the diplomacy of Ioan C. Bratianu” si unele despre aparatea Marii Uniri cu armele pe Nistru, in Basarabia si campania antibolsevica ce a dus pana la eliberarea intregii Transilvanii si Crisanei pana la Tisa, a intregului Maramures istoric (partea de la nord de Tisa inclusa astazi in asa numita zona Transcarpathia – Ucraina de azi) si a Ungariei pana la Budapesta inclusiv, cu ar fi “Gen. Gheorghe Mardarescu – Campania pentru dezrobirea Ardealului si ocuparea Budapestei 1919″, “Simion Ghisa – Luptele romanilor cu bolsevicii in Siberia 1918-1920″, “Dumitru Preda, Vasile Alexandrescu, Costica Prodan-In apararea Romaniei Mari, campania armatei romane din 1918-1919″. Carti despre dezmembrarea unor provincii istorice romanesti chiar in timpul Conferintei de pace de la Paris, a dezmembrarii Banatului si Maramuresului, a retragerii armatei romane din Pocutia si Maramuresul la Nord de Tisa in 1919 si 1920 respectiv – “Dezmembrarea Maramuresului istoric: decizii politice, reactii si consemnari in marturii contemporane 1919-1923, editor: Cristina Tineghe, Bucuresti 2009″. Lucrari despre tratatele de pace de la Paris “William K. Klingaman – 1919 the year our world began”, “Margaret MacMillan – Paris 1919, six months that changed the world” apoi “Romulus Seisanu – Principiul Nationalitatilor” si “V. Fl. Dobrinescu – Romania si sistemul tratatelor de pace de la Paris (1919-1923).
De ce se duce campania asta de idiotizare, prostire, spalare a creierului si diluarii identitatii, de autoflagelare nationala si rusine inoculata ?
Multumim Victor pentru toate postarile si pentru exceptionala ta activitate de jurnalist. E o bucurie sa stim ca mai este cineva care si-a ales o astfel de lupta pentru Adevar.
La multi ani de Ziua nationala a tuturor romanilor !
Doamne ajuta !
Catalin
Houston, Texas
Doamne, ajuta! La Multi Ani, Romane!
Ce spune aicea domnul Catalin nu stiu nici multi profesori de istorie de la noi …din cauza ca istoria KGB-ului a fost mai tentanta material..
Ascultam,ascultam, ascultam.Se mizeaza ca sintem ascultatori.Oare acesti “2+1″nu au auzit ce a povestit cioroianu despre studentii de la bal care au scos un steag etc ? Ei nu s-au gindit la minoritatea plingareata ,dupa cit se vede si nu le e rusine ca sint romani in ziua de 1 decembrie asa cum mircea marian ne arata ca ra trebui sa ne fie