Larry Watts de la Chisinau la Iasi. Cum a fost la lansarea cartii lui Larry Watts in Basarabia. VIDEO. O noua gaselnita antiromaneasca la “comemorarea” Trianonului: Un milion de semnături pentru autonomia “Pământului Secuiesc”. “Nebunia” lui Avram Iancu


Monografia Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania scrisă de istoricul american Larry Watts s-a bucurat de un succes enorm in rândurile istoricilor de la Chișinău, scriu ziaristii basarabeni. Doar cuvinte de laudă şi aprecieri înalte la dresa autorului au fost aduse, joi, 2 iunie, în cadrul lansării oficiale. “Saci” de documente, despre relaţiile ruso-române, de la războiul din 1877-1878 până în 1978, cu precădere acţiunile serviciilor de informaţii de pe ambele laturi ale Cortinei de fier sunt expuse detaliat, făcându-se referinţă la acte oficiale din acea perioadă, scrie Arena.md, care ofera si filmarea de mai jos de la eveniment. Corespondentul Ziaristi Online la Chisinau a inregistrat alocutiunea lui Larry Watts, prezentata mai sus.

Astazi, istoricul american isi lanseaza lucrarea la Muzeul Unirii din Iasi, Str. Alexandru Lapusneanu nr 16, la ora 16.oo, manifestare organizata de Editura Rao si Centrul de Istorie si Civilizatie Europeana.

„Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”, – această veche vorbă românească a devenit titlul unei cărţi scrise de un istoric american, tradusă în română de Editura Rao şi lansată azi la Chişinău, transmite JurnalTv.md, cu urmatorul comentariu: “E un volum excepţional, în care sunt deschise şi descrise secrete, acte, planuri şi alte chestiuni care confirmă că, ani la rând, România a fost ţinta Rusiei. O abordare incitantă şi inedită ne oferă însuşi autorul Larry Watts, care recunoaşte că a fost cândva martorul dezinformărilor. Despre obsesia Kremlinului şi planul de „distrugere” a României, despre atitudinea şi intenţiile, interesele teritoriale şi nu numai, despre secretele săpate, dar iată – scoase la iveală într-o valoroasă carte – vorbim la această emisiune”, realizata de  JurnalTv reprodusa aici, de Ziaristi Online

Ziaristi Online va mai ofera urmatoarele titluri:

O noua gaselnita antiromaneasca la “comemorarea” Trianonului: Un milion de semnături pentru autonomia “Pământului Secuiesc”

Garda Secuiasca si Trianonul

Având în vedere consecinţele acestor proiecte asupra statului român, solicităm o evaluare a experţilor din cadrul Parlamentului României, Preşedinţiei şi Ministerului Afacerilor Externe privind impactul iniţiativei intitulată Un milion de semnături pentru autonomia Ţinutului Secuiesc asupra comunităţilor româneşti din zonele locuite preponderent de etnici maghiari (judeţele Covasna, Harghita şi parţial Mureş).

Dosare Secrete: Nici Avram Iancu nu a murit nebun. Demontarea unei minciuni budapestene

Avram Iancu

“Ultima mea voinţă. Unicul dor al vieţii mele fiind ca să-mi văd Naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acuma, durere fără mult succes, ba togma acuma cu întristare văd că speranţele mele şi jertfa adusă să prefac în nimic. Nu sciu câte dile mai voi ave, un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune că viitorul este nesigur, voiesc dară şi hotărat dispun ca după moartea mea toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunei pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi, tare credand că luptătorii cu arma legii vor pute scoate drepturile naţiunei mele. Câmpeni, 20 dec. 850″.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova