Scriitorul Teșu Solomovici – autorul volumului recent lansat “Maresalul Ion Antonescu. O biografie” – a declarat, duminica trecuta, 11 septembrie 2011, la emisiunea “La taifas cu Ion Cristoiu” difuzată de B1 TV, că este obsedat de peste 70 de ani de figura mareșalului Ion Antonescu, personaj care a trimis o parte a familiei sale în Transnistria dar care l-a refuzat pe Adolf Hitler în a îi preda evreii din România.
“Exact acum 70 de ani copilul Solomovici a fost dat afară din școlile românești printr-un ordin semnat de Mareșalul Antonescu. Același mareșal Antonescu a trimis parte din familia mea în Transnistria, unde mulți au murit, același mareșal Antonescu i-a spus NU lui Hitler, lui Himmler, lui Eichmann, si a refuzat să îi predea pe evreii din România – inclusiv familia Solomovici, inclusiv pe mine – naziștilor. Si am ramas in viata.“, a declarat scriitorul.
“Într-un fel îi datorez viața aceluiași Mareșal Ion Antonescu și ca mine îi datorează lui Antonescu viața aproape toți evreii din vechiul regat. Stiu ca aceasta fraza va provoca furia istoricilor conationali, dar asa a fost.“, a punctat reputatul publicist evreu Teșu Solomovici.
Surse: B1 TV – Ziaristi Online – Pacepa.ro
Nota VR: Jarja de bombe media lansate de Ion Cristoiu la B1 Tv continua. Din informatiile mele, in aceasta seara, la orele 21.oo, va exploda inca una. De mare rasunet. Din Oltenita si pana in Maryland! Aviz amatorilor. Voi reveni cu amanunte!
(I) Cristoiu despre Antonescu cu Tesu Solomovici… de ZiaristiOnlineTV
(II) Cristoiu despre Antonescu cu Tesu… de ZiaristiOnlineTV
offtopic(happening now)
https://www.youtube.com/watch?v=2svRa-VSaOU&feature=player_embedded#!
https://www.livestream.com/globalrevolution
Anarhisti, comunisti, sorosisti. Astia 100 sunt toti? Hai sa radem!
Nu imi vine sa cred cum sint uitati granicerii omoriti de securitatea lui Tito , un caz teribil si cenzurat pentru petre roman .Rusine.
Nu credeti ca este cazul sa isi spuna parerea si partidele politice,despre aceste probleme ce le vor decit capital electoral ?
e totul o MASCARADA,o scarpinare dupa ureche.Daca datoreaza viata Maresalului,atunci de ce l-au impuscat? de ce e considerat criminal de razboi,daca a salvat evreii,si mai ales,de ce ne acuza de holocaust?
e un total non sens,si o mascarada.Un balci ca la targ,mai da jupana mai lasa stapne,de parca cadavrele din razboi sunt negociabile.
Au murit peste 1 milion de romani in razboi,acest e adevarul.
In privita evreiilor, nu e vorba ca se contrazic unii pe altii,ci e vorba ca fac un taraboi,si ei nimic nu fac necalculat,poate vor sa vada cati o sa dea dreptate lui tesu solomovici! ca nu tesu solomovici ,un evreu, va fi judecat ca negationist al holocaustului,ci un roman,ca …
Tesu Solomonovici a mai facut si in trecut astfel de afirmatii. Mesajul dominei sale nu e insa lipsit de contradictii.
Astfel, intr-o emisiune televizata de acum citiva ani in care se discuta despre soarta evreilor din Romania in timpul razboiului, domnia sa sustinea teza holocaustului. In aceeasi emisiune, tot domnia sa a afirmat ca a facut liceul sub regimul Antonescu si ca 95% dintre evrei au supravietuit. Sa fi avut oare mustrari de constiinta prin emiterea unui mesaj atit de contradictoriu? …
“același mareșal Antonescu i-a spus NU lui Hitler, lui Himmler, lui Eichmann, si a refuzat să îi predea pe evreii din România” zice Solomovici
intr-un interviu care l-am vazut ieri pe Antena3 gagica lui Mihai Argesanu,ofensata ca fomfaitul nu e lasat sa ragaie in parlamentul romaniei, zicea cam asa,printre altele “regele Mihai a spus NU lui Hitler” .
Teşu Solomovici a devenit un expert prin felul cum dezinformează. Un exemplu peremptoriu este făcătura sa „România iudaică”. Pentru detalii vedeţi serialul meu „Paul Goma are dreptate”, al cărui ultim episod este aici: https://ro.altermedia.info/politica/paul-goma-are-dreptate-3_10800.html#more-10800. Despre modul cum dezinformează, am scris mai amănunţit şi în
https://ro.altermedia.info/mass-mediacenzura/tesu-solomovici-dezinformatoru%E2%80%99_20811.html.
01 În timpul ocupaţiei germane a Bucureştiului, comunitatea evreiască s-a comportat nedemn, colaborând la jefuirea şi distrugerea proprietăţilor româneşti, angajându-se masiv în funcţii administrative ale regimului de ocupaţie (Nota 8, pg. 327), comportare duşmănoasă pentru care nu au fost publicate informaţii nici pentru:
instituţiile administrative centrale şi locale în care au fost angajaţi sau menţinuţi evrei;
numărul angajaţilor evrei din cele două feluri de instituţii şi nominalizarea celor care au deţinut funcţii de conducere în instituţiile respective;
acţiunile de jefuire şi distrugere a proprietăţilor româneşti şi volumul pagubelor provocate acestora;
măsurile dispuse de regele Ferdinand şi primul ministru pentru cercetarea, judecarea şi condamnarea evreilor care au organizat jefuirea şi distrugerea proprietăţilor din capitală.
02 În anul 1920, regele Ferdinand personal, a emis o Notă scrisă referitoare la probleme cu care se confruntă guvernul, printre care, cele privind combaterea mişcării revoluţionare şi necesitatea redresării economice a ţării (Nota 17, pg. 207), rămânând nepublicate:
nota întocmită de rege;
nominalizarea organizaţiilor revoluţionare, programul acestora, a conducătorilor şi acţiunile întreprinse împotriva ţării noastre;
măsurile dispuse pentru refacerea gospodăriilor ţărăneşti şi a unităţilor industriale cât şi modul de îndeplinire a acestora.
03 La sfârşitul anului 1921, regele Ferdinand a primit un exemplar din Raportul Consiliului de Război adresat Corpului II de Armată, întocmit după descinderea făcută la Sediul Centralei Evreilor din România, cu propunerea închiderii sediului şi dizolvare organizaţiei respective (Nota 17, pg. 262), acţiune militară pentru care nu au fost publicate informaţii nici pentru:
Raportul Consiliului de Război;
faptele comise pentru care a fost ordonată acţiunea de descindere la sediul organizaţiei respective;
explicaţiile date de conducerea Centralei Evreilor din România în legătură cu faptele incriminate;
închiderea sediului şi dizolvarea organizaţiei respective;
modul în care Raportul oficial în cauză a fost susţinut de rege.
04 O importantă parte a venitului naţional produs prin truda poporului român, a continuat să fie însuşită de monopolurile străine (Nota 14, pg. 233) fiind îngrădite informaţiile oficiale şi pentru:
numărul şi identitatea monopolurilor respective;
volumul profiturilor obţinute în ţara noastră şi transferate în străinătate;
măsurile dispuse de regele ţării şi de prim – miniştrii săi pentru prevenirea scurgerii acestor resurse financiare din ţară.
05 La sfârşitul anului 1928, ministrul de război, generalul Cihoski, a emis un ordin prin care a impus întocmirea unor liste cu ofiţeri superiori care făceau parte din masonerie (Nota 8, pg. 322), rămânând necunoscute:
efectivele de masoni recrutaţi din ofiţerii armatei române;
originea şi obiectivele organizaţiilor masonice din care făceau parte ofiţerii români;
măsurile luate împotriva ofiţerilor noştri, deveniţi masoni;
legalitatea funcţionării în ţara noastră a acestor organizaţii străine secrete, cât şi legalitatea înscrierii ofiţerilor români în ele;
poziţia oficială a regelui nostru faţă de aceste formaţiuni masonice şi poziţia adoptată faţă de ofiţerii armatei care le devenise membrii.
06 Oprirea „revoluţiei bolşevice” programată şi în apusul european, a fost îndeplinită de oastea română, care la 4 august 1919 a intrat în Budapesta, capitala Republicii Sovietice Ungare, condusă de Bela Kun (Nota 4, pg. 307), acţiune militară şi politică pentru care nu au fost făcute comunicări nici pentru:
consecinţele imediate ale acţiunii desfăşurată de armata română, până la Budapesta, asupra programului bolşevic de ocupare a Europei Apusene;
jertfă umană adusă de ostaşii noştri;
volumul cheltuielilor făcute de statul român pentru desfăşurarea acestor operaţiuni militare.
07 În luna aprilie 1921 regele Ferdinand a primit Însemnarea remisă de C. Diamandi lui Take Ionescu, ministru de interne, cu privire la intrare trupelor române în Budapesta şi relaţiile acestora cu grupările politice maghiare (Nota 17, pg. 216), rămânând necunoscute:
grupările politice maghiare şi obiectivele urmărite de acestea;
natura relaţiilor avute de trupele române intrate în Budapesta, cu grupările politice respective;
iniţiativele regelui Ferdinand pentru refacerea graniţelor ţării noastre începând cu cele de la „Nistru până la Tisa”.
08 Vechea şi nociva tradiţie a formei fără fond, s-a manifestat şi în Constituţia din 1923 întrucât deîndată ce un partid s-a aflat la putere, Constituţia a devenit pentru el o literă moartă, întâietatea fiind luată de căpătuire a clientelei politice, chiar împotriva legilor şi a Constituţiei (Nota 4, pg. 332,333) neexistând informaţii nici pentru:
cazuri de cheltuire abuzivă a unor fonduri băneşti în cadrul ministerelor şi de pedepsire a celor vinovaţi;
măsurile dispuse de regele ţării şi de către prim-miniştri, pentru introducerea şi menţinerea disciplinei financiare în unităţile statului.
09 În timpul domniei regelui Ferdinand, nu a fost organizată şi desfăşurată acţiunea de inventariere a avuţiei naţionale şi în consecinţă populaţia română nu a cunoscut:
volumul patrimoniului care a constituit avuţia naţională;
modul cum a fost gospodărită avuţia noastră de parlamentul şi guvernele româneşti nici în perioada 1914 -1928.
10 Tot în perioada în care regele Ferdinand a condus România, nu a fost impusă desfăşurarea activităţii Curţii de Conturi pentru verificarea legalităţii cheltuielilor făcute din bugetul statului nostru, fiind în continuare necunoscută modul de folosire a acestor fonduri, cel puţin de către:
Curtea Regală;
Parlament;
Guvern;
Ministere;
Primăria Capitalei.
11 La începutul lunii februarie 1920, la Iaşi, organizaţia bolşevică condusă de: dr. Ghelerter, Gheler, Spiegler, Schreiber, etc, au organizat la Regia monopolurilor statului:
abordarea steagului roşu;
sfărmarea tablourilor cu regele Ferdinand;
aşezarea de fotografii cu Karl Marx, Trozki, şi Racovski (Nota 21, pg. 20).
Această ofensivă bolşevică a fost înlăturată de o formaţie românească condusă de Constantin Pancu, un meseriaş (instalator de apă şi electricitate) împreună cu studentul C. Z. Codreanu, acţiune pentru care au rămas necunoscute:
atitudinea conducerii regiei respective faţă de acţiunile duşmănoase întreprinse de organizaţia bolşevică locală;
implicare organelor statului nostru (armata, poliţia şi administraţia) pentru prevenirea şi apoi pentru înlăturarea acţiunii respective.
12 După înlăturarea acţiunilor bolşevice de la Regia monopolurilor statului din Iaşi, formaţiunea patriotică respectivă a reuşit, tot prin C. Z. Codreanu să înalţe steagul tricolor şi deasupra atelierelor căilor ferate de la Nicolina, în locul celui roşu instalat de bolşevici (Nota 21, pg. 21).
Şi pentru această intervenţie a formaţiei condusă de C. Pancu, intervenţie prin care în fapt a fost întrerupt programul de bolşevizare a ţarii noastre, nu există informaţii oficiale nici pentru:
măsurile dispuse de guvernul nostru împotriva căpeteniilor bolşevice din Iaşi care au organizat acţiunile duşmănoase la cele două unităţi economice de bază menţionate mai sus;
recunoaşterea de către conducerea statului a sacrificiilor şi a meritelor patriotice care au eliminat programul bolşevic în special pentru Iaşi şi pentru Moldova în general;
măsurile dispuse de regele Ferdinand pentru pedepsirea căpeteniilor bolşevice care au acţionat la cele două unităţi economice din Iaşi.
13 În cazul reuşitei revoluţiei bolşevice în ţara noastră, aceasta devenea republică şi urma să fie condusă de preşedintele Ilie Moscovici (Nota 21, pg. 28) programare pentru care nu au fost aduse informaţii nici pentru:
normalitatea cuprinderii în rândul parlamentarilor români a bolşevicului în cauză începând cu anul 1919;
activitatea concretă desfăşurată de Ilie Moscovici în cadrul parlamentului;
componenţa formaţiilor de conducere a organizaţiilor bolşevice din ţara noastră, pe judeţe;
statutul şi sursele de finanţare a acestei organizaţii;
intervenţia regelui, parlamentului şi guvernului român în perioada 1919-1920 pentru pedepsirea căpeteniilor bolşevice care au organizat şi desfăşurat activităţi duşmănoase neamului român.
Multumim pentru informatii. Din ce carte citati?