AvocatNet: Castrarea chimica a pedofililor, adoptata tacit de Senat. Ziaristi Online: Felicitari, Iulian Urban! PS Roncea.Ro: Urmeaza Camera Deputatilor

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa care prevedea castrarea chimica pentru pedofilii care recidiveaza, precum si monitorizarea prin GPS a detinutilor condamnati pentru pedofilie. Camera Deputatilor este, insa, forul decisional.

de Ioana Vlad / AvocatNet
In luna iunie, un grup de 15 deputati a inaintat Senatului o propunere legislativa pentru prevenirea violentei si abuzurilor sexuale asupra minorului, subliniind ca infractiunile de acest fel au repercusiuni grave asupra victimei.

Senatul a adoptat proiectul de lege, prin implinirea termenului de adoptare tacita prevazut de Constitutie. Votul final apartine, insa, Camerei Deputatilor.

Potrivit acestora, abuzul sexual asupra minorului, care nu a implinit 15 ani, trebuie pedepsit, conform Noului Cod Penal, cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, sau de la 3 la 10 ani, atunci cand minorul este ruda in linie direct, se afla in ingrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul faptuitorului sau fapta fost comisa in scopul producerii de materiale pornografice. Guvernul subliniaza, insa, ca tratamentul sanctionator al propunerii legislative este mai bland comparativ cu prevederile Codului Penal actual. In acelasi timp, Executivul subliniaza ca propunerea legislativa nu cuprinde si concursul de infractiuni.

Noutatea adusa de senatori prin acest proiect de lege se refera la introducerea unei pedepse suplimentare celor care recidiveaza in comiterea acestei infractiuni, precum si celor care comit un abuz sexual in forma agravanta.

Pedeapsa suplimentara se refera la inhibarea pornirilor sexuale” prin metode chimice. Guvernul precizeaza insa, in punctul de vedere formulat pe marginea propunerii legislative, ca institutia pedepsei suplimentare nu exista in dreptul penal roman.

“Ipoteza prevederii unor sanctiuni de natura celor mentionate in propunerea legislativa trebuie analizata cu deosebita prudenta, avand in vedere ca aceste masuri sunt de natura a afecta integritatea fizica si psihica a persoanei, prin afectarea functiilor organismului uman si poate ridica probleme in ce priveste respectarea drepturilor omului, a tratatelor privind drepturile omului la care Romania este parte, precum si a Constitutiei Romaniei”, se mai arata in documentul Executivului.

O alta reglementare propusa de senatori se refera la monitorizarea persoanelor si-au ispasit pedeapsa pentru pedofilie prin monitorizarea GPS. Insa, Executivul subliniaza ca, in legislatia actuala, nu exista masuri de supraveghere a condamnatului dupa executarea pedepsei, fiind reglementata doar monitorizarea in cazul eliberarii provizorii sub control judiciar.

Sursa: AvocatNet
Nota Ziaristi Online: Proiectul a fost lansat de senatorul Iulian Urban, care s-a confruntat de-a lungul lunilor cu opozitia unor cercuri ciudate, de la politicieni la… Ministerul Justitiei. Pe blogul senatorului PDL se afla mai multe postari pe aceasta tema. Iata cateva:
Sursa Foto: Homosexualitate.ro
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “AvocatNet: Castrarea chimica a pedofililor, adoptata tacit de Senat. Ziaristi Online: Felicitari, Iulian Urban! PS Roncea.Ro: Urmeaza Camera Deputatilor”

  1. florin tudor says:

    De ce va minunati cind judecatorii iau apararea apropiatilor lor homo,pedo,sarlatano,adepti ai sectelor,moguli,interlopi,vinzatori ai tarii ? Nu i-am facut inamovibili? Dar ,oricum,acesti pedofili se pot castra si manual cu reusita 100% !Ar trebui insa ca DL.Urban sa mai faca inca o adnotare proiectului Dinsului si anume ca trebuiesc inclusi si acei judecatori ,care agreaza acesti oameni dar si activitatile lor inumane.Ma ofer sa-i operez eu-chiar daca nu am facut acest lucru niciodata nici macar unui porc-.Cred ca m-as descurca iunsa cu brio !

  2. miha says:

    nu este suficienta. Fara o psihoterapie nu se rezolva cauzele.

  3. Gelu-BW says:

    …daca in Camera Deputatilor nu exista PEDOFILI aceasta lege va trece cu 100% voturi,Acum o veste buna pentru cei tratati chimic,ei nu vor suferi de cancer de prostata.In Germania sunt tratati asa cei cu cancer,defapt este o injectie cu HORMONI de FEMEIE.

  4. Gelu-BW says:

    ….am uitat sa scriu….injectia se numeste TRENANTONE una la 3luni si costa aici 500€ ,probabil ca vor incepe si afaceri cu se obisnuieste in RO

  5. florin tudor says:

    Din cite se pare se poate sa se inceapa cu Victor Ponta ! ! !

  6. florin tudor says:

    Domnule Urban ,
    Este timpul sa CERETI sustinere de la populatie pentru aceasta problema fiindca este un mare pas de reabilitare a acestei tari !Vom scapa de una din racile si vor mai urma cu siguranta celelalte “probleme” ,ce ne vor exonera de multe decizii europene ,injuste,la adresa tarii noastre

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova