Maria Petrascu, distinsa de seful statului cu Ordinul National “Serviciul Credincios”, va fi inmormantata azi alaturi de sotul ei, jurnalistul militant Marius Petrascu. VIDEO: “Voi ati tras in noi!”

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler jurnalistei Maria Petraşcu, care a murit marţi in urma unui infarct, distincţia fiind acordată pentru obiectivitate şi profesionalism, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului i-a acordat această distincţie jurnalistei făgărăşene, care a fost si vicepreşedintă a Asociaţiei 21 Decembrie 1989 – Braşov, “în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul unei cariere de excepţie în presă, reprezentând un exemplu pentru tinerele generaţii de jurnalişti”.

Prietenii si admiratorii jurnalistei, care au comentat si pe Hotnews, apreciaza ca decorarea ei este si un fel de recompensa morala pentru sotul ei, jurnalistul militant Marius Petrascu, mort in circumstante suspecte, alaturi de care va fi inmormantat azi. Inmormantarea regretatei noastre colege are loc la ora 13.00, la cimitirul din Livada Postei, din Brasov.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

In Memoriam – unul din documentarele sale despre evenimentele din decembrie 1989: “Voi ati tras in noi!”

Maria Petrascu: Voi ati tras in noi! Documentar si emisiune despre Brasovul sub Revolutie from ZiaristiOnlineTV on Vimeo.

“Am vazut ca pe Ziaristi Online sunt postate filme despre Dec. 89. Eu am facut un film, in 2005, despre mortii de la Brasov, care se cheama “Voi ati tras in noi!”. Este de fapt o sinteza care contine extrasele cele mai importante din cele 120 de emisiuni pe care le-am realizat despre Revolutia de la Brasov pe cand lucram la TVS, un post de tv. local. Filmul a fost premiat de Memorialul Revolutiei, de la Timisoara, unde a si fost difuzat. Dar la Brasov nu a putut fi mediatizat din cauza lui Dorin Lazar Maior. Sa-l puneti pe Z.O. daca apreciati ca merita. Doamne ajuta!”

Cititi si Maria Petrascu: Iliescu, Agentul OOO

“Despre toti acesti impostori, copartasi la crima, copartasi la mita, copartasi la fals, copartasi la cascaval, mass-media a tot scris si a tot vorbit, din 90 incoace. Zadarnic! “Agentul 000“, l-am numit aici pe Ion Iliescu, a patronat, cu buna stiinta, impreuna cu clica sa, marea fabrica clandestina de falsi revolutionari-copartasi. O armata de falsi revolutionari, criminali, tortionari, turnatori, detractori, oportunisti si fripturisti cu care si-a acoperit si urmele de sange din Decembrie 89, si tradarile ulterioare de tara, si cu care vrea sa intre si in istorie. Daca e lasat!”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova